Op zoek naar hardloop tips? Sportscholen lopen storm in januari. Iedereen heeft als goede voornemen om te gaan sporten. We sluiten dan ook massaal sport abonnementen af. Een gemiddelde sportschool kost al maandelijks een flinke duit geld. Na 3 maanden gaat de meerderheid niet meer, en toch blijven we een jaar lang betalen. We hebben een prachtige natuur, dus waarom zouden we niet gratis gaan hardlopen? Je stapt de deur uit en je kunt beginnen aan je work out. Hartstikke gezond in de frisse lucht. Ontdek snel de beste hardloop tips.

 

SUPERTIP:

Ga voor de beste hardloopschoenen! Klik hier.

Niet voor niets nummer 1 in dit rijtje hardloop tips

Begin rustig aan als je net begint met hardlopen. Ga niet meteen voor een 5 kilometer lange run, maar bouw het rustig op door steeds verder te lopen elke keer dat je gaat.

Hardloop tips: goede sportschoenen

Zoals bij elke sport, zijn goede producten het halve werk. Zorg daarom voor goede hardloopschoenen. Deze vangen de schokken op tijdens het rennen en beschermen hiermee je knieën en rug. Ontdek hieronder nog meer hardloop tips.

hardloop tips

Eet en drink niet van te voren

Eet en drink tot uiterlijk een half uur van te voren. Eet alleen een lichte maaltijd of een stukje fruit. Neem tijdens het rennen een flesje water mee, maar let op, drink alleen kleine slokjes. Een ‘’waterbuik’’ tijdens het rennen is voor niemand een pretje. Leeg ook je blaas voordat je van start gaat, wel zo comfortabel.

Begin met een warming up

Begin met een goede warming up zodat het bloed goed gaat circuleren. Opwarmen doe je al door 5 minuten goed door te lopen. Je hardloop work out eindig je door te stretchen. Zo voorkom je kramp en andere ongemakken. Of doe wat lichte oefeningen zoals het maken van star jumps om je spieren op te warmen voordat je gaat lopen.

Begin rustig

Begin met de ren/loop methode. Een onervaren hardloper begint met 2 minuten rennen, 1 minuut lopen. Bouw het rustig op, verg niet het uiterste van jezelf. Wanneer je realistische doelen stelt om een bepaalde afstand/route te rennen, blijf je gemotiveerd. Verleng deze route met maximaal 10%.

Neem voldoende rust

Het is belangrijk dat je dagelijks gaat hardlopen om een routine te krijgen. Je lichaam heeft minimaal 2 weken nog om eraan te wennen. Hoe langer je het doet, hoe leuker het wordt! Je gaat je namelijk lichamelijk en psychische vele malen beter voelen door de verschillende stofjes die tijdens het sporten worden aangemaakt. Geef je lichaam 1 tot 2 dagen rust om te herstellen.

Let op je ademhaling

Adem diep in en uit terwijl je hardloopt. Probeer niet te snel te ademen omdat dit je energieverbruik zal verhogen.

Draag de juiste kleding

Draag ademend en lichte kleding tijdens het hardlopen. Dit zorgt ervoor dat je niet oververhit raakt en dat je lichaam voldoende kan ademen.

Doe je voordeel met deze handige hardloop tips! 

 

SUPERTIP:

Ga voor de beste hardloopschoenen! Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.