Puimsteen is een vulkanisch gesteente dat gekenmerkt wordt door een grote porositeit. Door de grote hoeveelheid kleine holtes in het gesteente is het zeer licht en kunnen vele variëteiten van puimsteen op water blijven drijven. Daardoor kan puimsteen door middel van zeestromingen ver van de plaats van uitbarsting terechtkomen. 

SUPERTIP:

Geen puimsteen in huis? Klik hier.

Zo kan je puimsteen gebruiken

De meeste mensen kennen puimsteen vooral als hulpmiddel om de voeten te verzorgen en dat is dan ook de eerste manier om puimsteen te gebruiken. Heel handig wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar de pedicure te gaan, maar wel je zachte voeten terug wilt!

puimsteen

Scheren met puimsteen

In de oudheid werd puimsteen gebruikt als middel om het lichaam te scheren of beter gezegd, ontharen. Vandaag de dag gebruiken de meeste mensen gewoon een scheermes of een scheerapparaat. Uiteraard kun je ook gewoon puimsteen gebruiken, maar zorg dan wel dat je eerst een laagje zeep aanbrengt. Hierdoor voorkom je dat de puimsteen gaat krassen en het pijn doet. Herhaal dit minimaal 3 weken en je zult zien dat je binnen no-time geen haartje meer ziet voor een lange periode.

Verwijder pluisjes

Trui pluisjes of pillen verwijderen doe je het aller goedkoopst met puimsteen! Wrijf voorzichtig over de stof heen en je zult zien dat alle pluisjes / pillen worden verwijderd. Probeer het wel eerst uit op een klein onopvallend stukje want in sommige gevallen kan het de stof juist beschadigen. Je kunt voor dit zelfde probleem ook met een scheermes over de stof gaan.

Kalk verwijderen

Toilet / wc kalk verwijderen doe je ook het beste met puimsteen. Maak de puimsteen een beetje nat en wrijf over de vlekken. Vrij snel zijn alle vlekken verdwenen en is je toilet weer als nieuw! Geen bleekmiddel komt er aan te pas.

SUPERTIP:

Geen puimsteen in huis? Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.