Beautytips nodig? Brrr.. de temperatuur hangt rond het vriespunt? Dit zijn geen temperaturen waar je huid vrolijk van wordt. Het droogt je huid namelijk uit en als je een beetje pech hebt gaat je huid hier en daar kapot.. Het gaat dus al snel van hier en daar wat irritatie en rode vlekken naar kleine wondjes. Dat moeten we voorkomen!  Ontdek snel hoe.

SUPERTIP:

Bescherm je zelf goed tegen de kou! Klik hier.

Beautytips

Drink water. Ja, algemeen bekend, maar we doen het toch te weinig. Iedereen weet dat je tijdens de zomer extra water moet drinken, maar weinig mensen weten dat dit ook moet in de winter. De verwarming staat hoog, lucht is droog en daarmee verliest je huid veel vocht met alle gevolgen van dien.

beautytips 

Douche kouder

Hier bedoelde we niet mee dat je onder een ijskoude douche moet gaan staan, maar een graadje minder is niet verkeerd. Dit bespaard gas en droogt je huid minder uit. Verder is het belangrijk om een douche crème te gebruiken en geen douchegel of iets dergelijks. Douche crème voedt je huid namelijk en een douchegel droogt de al drogen huid nog meer uit. Daarnaast is het ook slim om je huid in te smeren naar het douchen met een voedende crème.

Ga voor andere make-up

Gebruik andere make-up. Wanneer je bijvoorbeeld een foundation gebruikt, is het in de winter meer geschikt om een getinte gezichtscrème te gebruiken of een bb-cream. Dit voedt namelijk meer. Vul dit aan met een creamy lippenstift.

De juiste lippenbalsem

 Koop meerdere lippenbalsems als je een sloddervos bent zodat je er altijd eentje bij hebt. In plaats van je lippen soepel en zacht te maken door er met je tong overheen te gaan, is het beter om een lippenbalsem te gebruiken. Water of in dit geval speeksel, droogt de lippen uit.

Draag handschoenen

Handschoenen. Om je handen extra te beschermen in de kou is het een aanrader om ten alle tijden handschoenen te dragen wanneer de temperatuur rond het vriespunt ligt. Zo drogen je handen minder snel uit, heb je minder last van winterhanden en worden ze ook minder snel ‘ ouder’. Verder is het verstandig om af te wassen met huishoudhandschoenen en daaronder katoenen-handschoenen. Ook latex heeft de neiging om je huid uit te drogen. Als even iets snel moet doen, kan het geen kwaad. Moet je een berg afwas doen, dan is het wijs om even een extra paar handschoenen aan te doen.

Succes met deze handige beautytips!

 

SUPERTIP:

Bescherm je zelf goed tegen de kou! Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.