Omslag foto facebook (3)

Tips voor als je met je kinderen gaat vliegen

Veel mensen zijn er een beetje huiverig voor om met kinderen te gaan vliegen. Ze zijn bang dat het kind zich niet zal gedragen in het vliegtuig of dat het kind voortdurend zal huilen omdat het nog erg klein is. Maar een feit is, hoe jonger je begint met het wennen van je kind aan het vliegen, hoe makkelijker dit zal gaan. Er is dus echt geen reden meer te bedenken waarom je nou niet voor het gemak van een vliegreis zou gaan kiezen. Kinderen 12 uur lang in de auto rustig houden is vaak ook al een taak op zich. Dan vallen daar 3 uurtjes in een vliegtuig toch tegen in het niet. Rustig en comfortabel vliegen met je hele gezin begint allemaal bij een goede voorbereiding thuis.
 

 1. Heb je de plek in het vliegtuig voor het kiezen, kies dan een plek dichtbij het toilet. Ook is het verstandig om voor een plek te gaan met iets meer beenruimte, dan kan je kind ook nog eventueel voor je voeten spelen. Voor een plek met iets meer beenruimte, wordt een kleine vergoeding gevraagd. Je hoeft dus echt niet gelijk comfort class te boeken.
 2. Sta het toe dat het vliegpersoneel je helpt. Zij zijn er voor om het voor iedereen zo comfortabel mogelijk te maken.
 3. Neem een tablet mee met de favoriete films van je kind.
 4. Download op je mobiele telefoon leuke apps voor je kind. Als je in het vliegtuig je toestel op vliegmodus hebt gezet, kan je kind hier een hele tijd zoet mee zijn.
 5. Wordt niet gestressed als je kind het even op een huilen zet of zich onhandelbaar gedraagt. Kinderen voelen dit vaak haarfijn aan.
 6. Zorg dat je voldoende te eten of snacks bij je hebt voor je kind. Kinderen worden vaak geïrriteerd als ze honger hebben.
 7. Gebruik het eerste en laatste kwartier om samen met je kind naar het stijgen en dalen van het vliegtuig te kijken. De tijd daartussen kun je indelen van blokken met activiteiten zoals een spelletje, kleuren, lezen of snacken.
 8. Neem een kussen mee voor je kind. Deze kun je gebruiken als stoelverhoger zodat het kind beter uit het raampje kan kijken, maar ook als het lekker wil gaan slapen. Voor het helemaal af te maken kun je ook nog een dekentje of grote sjaal mee nemen.
 9. Zorg er altijd voor dat je voldoende luiers, slabbers, lotiondoekjes, flesjes en kleertjes bij je hebt voor in het vliegtuig.
 10. Pak je kinderen ook niet te dik in, maar werk met laagjes.
 11. Als je lang in het vliegtuig moet zitten, loop dan met je kind het gangpad een aantal keren op en af.
 12. Zorg dat je bij de daling iets te kauwen hebt voor je kind. Het kan door de daling pijn aan de oren krijgen. Een heel jong kind kun je dan beter de fles geven.

 

Dit helpt ook tegen vliegangst!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.