Veiligheid boven alles!

Zorg ervoor dat niemand op/ door het glas loopt voordat je de kans hebt gehad om het op te ruimen.

Glasscherven opruimen met brood

Glasscherven ruim je op met een simpele boterham. Vers of oud brood, het maakt allemaal niks uit zolang het maar brood is. De eerst volgende keer dat je een glas kapot laat vallen, raap je de grote scherven zo op. De kleine splinters ruim je op door voorzichtig met een snee brood over de vloer te deppen. De splinter hecht zich aan de broodkruimel waardoor je in mum van tijd een schone vloer hebt. 

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig als je glasschreven gaat opruimen! Gebruik dit =>

Zuig glasscherven op

Voor glasscherven die groter zijn dan je stofzuigerslang, kun je een tang gebruiken om ze op te pakken. De kleine glasscherven die verspreid liggen door je woning kan je het beste opzuigen met een stofzuiger.

Gebruik ducttape

Als je alle bovenstaande tips hebt geprobeerd en nog steeds kleine glasdeeltjes ziet, probeer dan ducttape. Ducttape is perfect om glasscherven van de grond te rapen zonder je te verwonden.

Glasscherven wegvegen

Gebruik een bezem, stoffer en blik om de omgeving schoon te vegen. Zoek goed naar verborgen stukjes glas.

Maak schoon met water

Als je denkt dat je al het glas hebt opgeruimd, pak dan een dweil en reinig de vloer nog een keer. Het kan zomaar zijn dat er toch nog ergens een klein splintertje zit. Doe dit altijd met schoenen aan, om jezelf niet te verwonden.

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig als je glasschreven gaat opruimen! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.