Omslag foto facebook (3)
glasscherven

Glasscherven opruimen? Heel eenvoudig!

Soms heb je van die periodes dat er opeens regelmatig iets kapot valt. Vaak gaat het dan om glazen of iets dergelijks. In elk geval iets waar er tal van scherven over de vloer verspreidt liggen. Door de irritatie dat je dat ook nog moet opruimen terwijl je net weg moest gaan… snijd je je in de vingers. Grrr… Glasscherven opruimen is gelukkig dankzij de volgende tips heel eenvoudig! Gelukkig is die onhandigheid nog ergens goed voor want iedereen weet dat glasscherven geluk brengen!

 

Veiligheid boven alles!

Zorg ervoor dat niemand op/ door het glas loopt voordat je de kans hebt gehad om het op te ruimen.

 

Glasscherven opruimen met brood

Glasscherven ruim je op met een simpele boterham. Vers of oud brood, het maakt allemaal niks uit zolang het maar brood is. De eerst volgende keer dat je een glas kapot laat vallen, raap je de grote scherven zo op. De kleine splinters ruim je op door voorzichtig met een snee brood over de vloer te deppen. De splinter hecht zich aan de broodkruimel waardoor je in mum van tijd een schone vloer hebt. 

 

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig als je glasschreven gaat opruimen! Gebruik dit =>

 

Zuig glasscherven op

Voor glasscherven die groter zijn dan je stofzuigerslang, kun je een tang gebruiken om ze op te pakken. De kleine glasscherven die verspreid liggen door je woning kan je het beste opzuigen met een stofzuiger.

 

Gebruik ducttape

Als je alle bovenstaande tips hebt geprobeerd en nog steeds kleine glasdeeltjes ziet, probeer dan ducttape. Ducttape is perfect om glasscherven van de grond te rapen zonder je te verwonden.

 

Glasscherven wegvegen

Gebruik een bezem, stoffer en blik om de omgeving schoon te vegen. Zoek goed naar verborgen stukjes glas.

 

Maak schoon met water

Als je denkt dat je al het glas hebt opgeruimd, pak dan een dweil en reinig de vloer nog een keer. Het kan zomaar zijn dat er toch nog ergens een klein splintertje zit. Doe dit altijd met schoenen aan, om jezelf niet te verwonden.

 

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig als je glasschreven gaat opruimen! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.