De beste hardloop tips

Sportscholen lopen storm in januari. Iedereen heeft als goede voornemen om te gaan sporten. We sluiten dan ook massaal sport abonnementen af. Een gemiddelde sportschool kost al maandelijks een flinke duit geld. Na 3 maanden gaat de meerderheid niet meer, en toch blijven we een jaar lang betalen. We hebben een prachtige natuur, dus waarom zouden we niet gratis gaan hardlopen? Je stapt de deur uit en je kunt beginnen aan je work out. Hartstikke gezond in de frisse lucht.

 

  • Zoals bij elke sport, zijn goede producten het halve werk. Zorg daarom voor goede hardloopschoenen. Deze vangen de schokken op tijdens het rennen en beschermen hiermee je knieën en rug.
  • Eet en drink tot uiterlijk een half uur van te voren. Eet alleen een lichte maaltijd of een stukje fruit. Neem tijdens het rennen een flesje water mee, maar let op, drink alleen kleine slokjes. Een ‘’waterbuik’’ tijdens het rennen is voor niemand een pretje. Leeg ook je blaas voordat je van start gaat, wel zo comfortabel.
  • Begin met een goede warming up zodat het bloed goed gaat circuleren. Opwarmen doe je al door 5 minuten goed door te lopen. Je hardloop work out eindig je door te stretchen. Zo voorkom je kramp en andere ongemakken.
    Begin met de ren/loop methode. Een onervaren hardloper begint met 2 minuten rennen, 1 minuut lopen. Bouw het rustig op, verg niet het uiterste van jezelf. Wanneer je realistische doelen stelt om een bepaalde afstand/route te rennen, blijf je gemotiveerd. Verleng deze route met maximaal 10%.
  • Het is belangrijk dat je dagelijks gaat hardlopen om een routine te krijgen. Je lichaam heeft minimaal 2 weken nog om eraan te wennen. Hoe langer je het doet, hoe leuker het wordt! Je gaat je namelijk lichamelijk en psychische vele malen beter voelen door de verschillende stofjes die tijdens het sporten worden aangemaakt. Geef je lichaam 1 tot 2 dagen rust om te herstellen.

 

Ga voor de beste hardloopschoenen! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.