Gezonde haren? Je hebt van die dagen dan zitten je haren echt nergens naar. Maar troost je, de meeste vrouwen hebben dat minimaal een keer per week. Sommige zelfs vaker. Je hebt iedere shampoo en conditioner al gehad, maar niks helpt je haren dat het mooie glanst en gezond er uit ziet. Maar je kunt je haren gezond eten en drinken. De beste voeding komt toch van binnen uit. En als je dan ook nog de volgende voedingsmiddelen gaat gebruiken….Dan heb je nooit een bad hair day meer. 

SUPERTIP:

Snel mooi, gezond en glanzend haar? Klik hier.

Op naar mooie en gezonde haren

Van zalm gaan je haren groeien en glanzen en het voorkomt ook nog dat je een droge hoofdhuid krijgt.

gezonde haren

Eet eieren voor gezonde haren

Eieren kun je in zo veel gerechten gebruiken. Eieren bevatten veel vitamine B, dat zorgt er voor dat je haren sneller groeien en dat je een gezonde hoofdhuid behoudt. Ook zit er ijzer in een ei, wat er weer voor zorgt dat er meer zuurstof naar het haarzakje gaat. Eet daarom gerust regelmatig een eitje!

Eet noten voor gezonde haren

Eet ook vaker noten zoals amandelen, pecannoten en cashewnoten, ze zitten namelijk vol gezonde vetten. Ze bevatten ook zink daardoor verlies je minder haar. Walnoten zitten juist vol met omega-3, dat maakt je haar echt stralend. Snack dus regelmatig eens een handje noten tussen door.

Eet genoeg fruit

Kiwi’s, mango, aardbeien, ananas en perzikken zitten bomvol met vitamine c. Wil je een mooie structuur in je haar dan is dit fruit een aanrader. Bovendien smaken ze ook nog eens heerlijk.

Eet zuivel voor gezonde haren

In zuivel zit heel veel calcium, wat weer heel belangrijk is voor de groei van je haar. Heb je een droge hoofdhuid, dan is het belangrijk dat je magere kaas, melk en yoghurt met regelmaat neemt.

Eet groente voor gezonde haren

Wat helemaal top is voor je haar zijn groene groentes. Wil je zijdezacht haar is het eten van spinazie en broccoli aanbevolen. In deze groentes zitten vitamine A en C die produceren talg en dat werkt weer als een natuurlijke conditioner.

SUPERTIP:

Snel mooi, gezond en glanzend haar? Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.