Ontdek de mogelijkheden met theezakjes! Anno nu is thee helemaal hip, koffie zit tegenwoordig op de 2 de rang en dat is niet zo gek. We leren steeds meer over de negatieve effecten van koffie en daar staan de goede effecten van thee tegenover. Zo bestaan er verschillende thee soorten die een gezonde of genezende werking hebben op het lichaam waaronder groene thee.

Het is dus zeker aan te raden om dagelijks een lekker kopje thee te drinken. Maar wist jij dat je naast een heerlijke kop thee ook andere dingen kan doen met theezakjes? 

 

SUPERTIP:
Wist je dat je met thee ook je lichaam kan ontgiften van giftige stoffen? Gebruik dit =>

1. Theezakjes tegen zweet en stink voeten

Vlucht jij de kamer uit als je partner na een lange dag werken de schoenen uittrekt? Of heb je zelf last van enorme stinkvoeten? No worries, ga ze te lijf met een voetenbadje gevuld met theewater. Zwarte thee werkt het beste om vieze geurtjes te verdrijven, maar met witte of groene thee kom je ook een heel eind. Tannine zit in thee en is een droogmakende stof. Deze doodt bacteriën en sluit de zweet poriën. Voor een voetbadje heb je zo’n 3 zakjes thee nodig, laat het water even afkoelen zodat je je voetjes niet verbrand!

2. Verlichten van pijn

Ben jij of je kleine spruit hard gevallen en heb je een blauwe plek? Ben je verbrand? Of heb je last van huiduitslag of een insectenbeet? Zet een kopje thee, dit kalmeert. Laat het zakje afkoelen en leg het op de plek voor verlichting en helpt tegen uitdroging. Thee bevat namelijk bloedvaten vernauwende stoffen en hierdoor voorkomt het verkleuring en neemt de druk op de plek af.

 

theezakjes

3. Haren wassen met theezakjes

Ga je lekker douchen en je haren wassen? Neem een kopje thee mee onder de douche en spoel deze door je haren wanneer je je routine hebt afgerond. De thee maakt je haren zacht en geeft het versteviging waardoor het makkelijker in model te brengen is. Doe dit alleen bij donker haar want bij licht haar kan de thee je haar subtiel verlichten. Mocht je toch lichter haarkleur willen, dan scheelt dit natuurlijk in de kapperskosten!

4. Verf je kleding met theezakjes

Uitgekeken op die witte broek, top, of shawl? Leg het in een emmertje water en laat er een paar zakjes thee in trekken. Zo krijgt je kledingstuk een authentieke look. De kleur kan verschillen door het materiaal, maar als je aan een kleurenpalet denkt moet je het houden op ivoor en beige tinten. Hoe langer je de kleding laat weken, hoe donkerder het kledingstuk wordt. Hou het dus regelmatig in de gaten.

5. Mondwater thee

Om kiespijn, aften of andere pijn in je mond te verzachten, kun je je mond spoelen met een kopje pepermuntthee gemengd met een snufje zout! Pepermunt werkt ontsmettend en bevat menthol dat de pijn verlicht.

6. Gescheurde nagels

Hoe vervelend? We ergeren er ons allemaal aan. Net je nagels op de gewenste lengte, scheurt er één nagel in. Een nagelstyliste past niet in ons budget, maar een theezakje wel! Vijl de nagel waar nodig bij en knip een thee zakje kapot. Haal de inhoud eruit, zodat je alleen het zakje overhoudt en knip deze iets groter dan het ingescheurde stukje nagel. Breng een basis nagellak aan en leg het uitgeknipte stukje op het ingescheurde stuk van je nagel als een soort pleister. Lak er nog een laagje in kleur overheen ter versteviging en je hebt je nagel gered! Zo kun je de scheur netjes laten uitgroeien en de andere mooie, lange nagels behouden. Wie heeft er een nagelstylist nodig? Jij niet!

7. Schoonmaken met theezakjes

Dompel een doekje onder in afgekoeld theewater voor het schoonmaken van houten meubels, spiegels en zelfs pannen. De thee heeft een samentrekkende aard en helpt dus heel goed bij het schoonmaken van vuile oppervlakken. Ook kan een theezakje de vieze geuren verdrijven uit een koelkast. Leg een droog theezakje in de koelkast.

8. Huidverzorging

Gebruik een warm en vochtig theezakje en leg deze op je wallen, donkere kringen of op je vette t-zone! Ook doet een theezakje wratten krimpen. Laat het minimaal 5 minuutjes liggen en je huid is helemaal opgepept. Huidverzorging hoeft niet duur te zijn!

 

SUPERTIP:
Wist je dat je met thee ook je lichaam kan ontgiften van giftige stoffen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.