Thee drinken? Er zijn veel voordelen aan het drinken van thee. Thee heeft minder cafeïne dan koffie en bevat ook antioxidanten die ziekten kunnen helpen bestrijden en het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het mooiste is dat er veel soorten thee zijn om uit te kiezen, dus je kunt er altijd wel een vinden met een smaak die je lekker vindt. Na het lezen van onderstaande voordelen, ga jij vaker een kopje thee drinken!

 

Thee drinken

Ben jij een echte theeliefhebber? Dan weet je hoe belangrijk het is om de thee te maken op de juist temperatuur. Danzkij deze theekan kan jij gemakkelijk lichte, gemiddelde of sterke thee zetten en dat ook nog eens op de juiste temperatuur. Je kunt kiezen uit 5 verschillende temperatuurinstellingen die geschikt zijn voor groene, witte, zwarte, oolong en kruidenthee. Lees hier de positieve beoordelingen van gebruikers >>

thee drinken

Bestel hier de waterkoker voor thee het goedkoopst >>

 

Thee is rijk aan antioxidanten

Alle soorten thee bevatten antioxidanten, dat zijn stoffen die je lichaam helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen cellen en DNA beschadigen, en ze kunnen een rol spelen bij het ontstaan van ziekten. De antioxidanten in thee kunnen helpen deze schadelijke stoffen te neutraliseren en kunnen je risico op het ontstaan van sommige ziekten verminderen. 

 

SUPERTIP:
Dit is heel belangrijk als je verse thee gaat maken. Gebruik dit =>

 

Thee is een goede bron van cafeïne (theïne)

Alle soorten thee bevatten cafeïne, hoewel de hoeveelheid varieert naargelang de soort thee. Cafeïne is een stimulerend middel dat je energie kan oppeppen en je helpen alert te blijven. Het kan je ook helpen vet te verbranden en gewicht te verliezen, en het kan je atletische prestaties verbeteren.

 

Thee is een goede bron van mineralen

Thee is een goede bron van mineralen, waaronder kalium, magnesium, en zink. Deze mineralen zijn essentieel voor je gezondheid en kunnen een rol spelen bij het voorkomen van ziekten. Lekker een kopje thee drinken. Goed voor de gezondheid.

thee drinken

Thee kan helpen stress te verminderen en ontspanning te bevorderen

Thee is een kalmerende drank die je niet alleen kan laten ontspannen na een lange dag, maar ook verlichting kan bieden als je je gestrest of angstig voelt. Het aminozuur L-theanine in thee verhoogt de alfagolven in je hersenen, waardoor je je ontspannen voelt en kalm.

 

Thee kan helpen je mentale helderheid te verbeteren

De cafeïne in thee kan je aandacht en concentratie helpen verbeteren, en de L-theanine kan je helpen kalm en geconcentreerd te blijven. Dit maakt thee een prima drank om te drinken als je productief moet zijn.

 

Thee kan helpen je botten te beschermen

De grote hoeveelheden fluoride in thee kunnen je botten helpen beschermen, vooral als je ouder wordt. Het bevat ook minder cafeïne dan koffie, wat betekent dat het niet het negatieve effect dat koffie wel heeft.

 

Nog even alles op een rijtje…

Thee kan dus helpen bij het…

  • Boosten van je immuunsysteem
  • Verbeteren van de huid
  • Afdrijven van vocht
  • Verminderen van opgeblazen gevoel
  • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
  • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
  • Verhogen van je weerstand
  • Ondersteuning bij je stofwisseling
  • Ondersteuning voor een goede nachtrust
  • Onderdrukken van honger gevoel

Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat 3 koppen thee per dag de bloeddruk verlaagt. Genoeg redenen om elke dag een paar kopjes thee te gaan drinken!

 

SUPERTIP:
Dit is heel belangrijk als je verse thee gaat maken. Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.