oven schoonmaken

Oven schoonmaken? Zo doe je dat!

Is er iets ergers dan een vuile oven? Je wilt iets klaarmaken voor het avondeten en je realiseert je dat je eerst de oven moet schoonmaken. In plaats van een gemakkelijke manier te vinden om je plannen te vervangen, hebben we een paar eenvoudige maar effectieve manieren samengesteld om je oven er weer als nieuw uit te laten zien. Je enige probleem zal zijn te beslissen welke methode het meest effectief is! Dus, laten we er meteen in springen en kijken of we je oven kunnen laten schitteren.

SUPERTIP:
Geen tijd? Maar toch een schone oven? Gebruik dit =>

 

Wat heb ik nodig?

Voordat je kan beginnen met het schoonmaken van je oven. Heb je een aantal spullen nodig. Mocht je deze spullen niet in huis hebben? Kan je >>hier<< kopen.

 • Water
 • Plantenspuit
 • Baking soda
 • Poetsdoek
 • Azijn
 • Een emmertje

Hoe moet het?

Nu je alle spullen hebt verzameld, is het belangrijk om onderstaande stappen goed te volgen. Als je onderstaande stappen goed volgt, is het resultaat: een schone oven. Een oven schoonmaken was nog nooit zo makkelijk! Maar je moet het maar net weten en een klein beetje geduld hebben.

 • Maak de oven op en verwijder eerst de ovenrekken (en alles wat aanwezig is in de oven).
 • We gaan beginnen. Meng een paar eetlepels baking soda met wat lauw water in een kom. Het doel is om het te mengen tot een pasta dat gemakkelijk smeerbaar is op de oppervlakken die worden gereinigd. Je kan zelf aanvoelen hoeveel water je nodig hebt, om de paste lekker dik te houden, maar wel smeerbaar.
 • Verdeel de pasta aan de binnenkant van de oven. Tip! Je kunt een oude tandenborstel gebruiken om bij de krappe plekjes binnenin de oven te komen. Zodra je de pasta hebt uitgesmeerd in de oven zal je snel zien dat de soda bruin begint te worden.
 • Alles goed ingesmeerd? Laat het een nacht zitten, het is belangrijk dat de paste genoeg tijd krijgt om in te trekken. De soda oftewel zuiveringszout heeft minstens 12 uur nodig om het gewenste resultaat te leveren.
 • De volgende dag neem je een vochtige doek en veeg je zoveel mogelijk van de soda eruit. Doe wat azijn in een plantenspuit en spuit het op de oppervlakken waar je nog resten van zuiveringszout of vlekken ziet. Laat dit even 5 minuten intrekken.
 • Veeg daarna alle plekken schoon met een droge doek.
 • Zet de rekken terug in de oven. De rekken maak je trouwens ook het beste schoon door ze in een heet badje van baking soda te leggen.
 • Zet de oven op een lage temperatuur gedurende 15-20 minuten om te laten drogen. Zo gaan alle bacteriën en vieze geuren uit de oven.

 

De deur schoonmaken

Daarnaast is het ook belangrijk om de deur van je oven schoon te maken. Meng de baking soda met een beetje water tot een dikke pasta. Breng de pasta aan op het glas en laat het 30 minuten intrekken. Gebruik daarna een doek om de binnenkant van het deurtje schoon te vegen.Je zult zien dat alle vlekken verdwijnen dankzij de baking soda.

 

Je oven is weer schoon!

Oven schoonmaken? Het is gelukt! Je zou een aanzienlijk verschil moeten merken in hoe schoon de oven nu is na het toepassen van bovenstaande tip.

 

SUPERTIP:
Geen tijd? Maar toch een schone oven? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.