telefoon opladen

Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden. Hier zijn wat tips over hoe je je telefoon kunt opladen.

 

Hoe je je telefoon oplaadt:

Controleer voordat je de stekker in het stopcontact steekt of de oplader werkt en in goede staat is (geen stof). Gebruik bij twijfel een ander stopcontact om je telefoon op te laden. Controleer ook of het voltage compatibel is met de plaatselijke normen, dit is vooral belangrijk als je op vakantie bent en je telefoon wilt opladen. Ik wijs erop dat die van land tot land kunnen verschillen.

 

SUPERTIP:
Gaat de batterij van je telefoon nog geen dag mee? Gebruik dit =>

 

Stel je telefoon (of andere elektrische apparaten) tijdens het opladen niet bloot aan water (bv. als je een douche neemt of een stomende badkamersessie hebt). Denk eraan, water en elektriciteit gaan niet samen! Denk er ook aan je telefoon niet bloot te stellen aan andere warmtebronnen. Je zult het vast als eens meegemaakt hebben in de zomer. Je telefoon ligt al een een tijde in de zon en is mega warm geworden. Iphone heeft hier een slimme functie voor om je telefoon te beschermen. Je telefoon wordt automatisch uitgeschakeld waardoor het niet mogelijk is om je telefoon te bieden tot dat die is afgekoeld.

Zorg ervoor dat het opladen van je telefoon het enige is dat in je stopcontact zit. Gebruik het liefst geen stekkerdozen of verlengsnoeren tijdens het opladen. Tenslotte , zorg ervoor dat er geen brandbare voorwerpen in de buurt zijn waar je je toestel gaat opladen. Het is namelijk al vaker (gelukkig niet heel vaak) maar dat een telefoon in brand is gevlogen.

 

Gebruik de originele kabel

Gebruik altijd de originele oplaadkabel, als je je telefoon oplaadt en koop geen gebruikte oplaad kabels. Controleer ook of de uiteinden van de draden niet gerafeld zijn, en of er geen draadstrengen blootliggen door de isolatie eromheen. Dit is gevaarlijk voor je veiligheid! Je kan hierdoor zomaar onder stroom te komen staan. Dus mocht je kabel kapot zijn, koop een nieuwe oplaadkabel.

 

Levensduur van je batterij verlengen

Om de levensduur van je batterij te verlengen, kun je de telefoon het beste niet tot 100% opladen, maar het grootste deel van de tijd rond de 80% houden. Zorg er ook voor dat je je toestel minstens een keer per maand volledig leeg laat leeg lopen en opladen, om zijn oplaad algoritme te herkalibreren. Als je dit doet, verleng je de levensduur van je batterij met nog eens zes maanden of meer!

 

Opladen terwijl je gaat slapen?

Als je meestal ‘s nachts oplaadt, zet dan tijdens het opladen de vliegtuigmodus aan en schakel alle meldingen uit. Het inschakelen van de vliegtuigmodus schakelt namelijk alle functies uit die draadloze gegevens kunnen gebruiken (bv. GPS). Door dit te doen voorkom je onnodig gebruik van bandbreedte en bespaar je kostbare minuten op je mobiele abonnement, plus het voorkomt ook meldingen die je batterij weer leger maken tijdens het opladen. Dit kost extra energie.

 

Let op: vooral namaak exemplaren kunnen kortsluiting en schade toebrengen aan je accu/ smartphone. Ze kunnen ook onnodige slijtage veroorzaken aan dure onderdelen zoals camera’s. Telefoon opladen? Doe dit altijd met de originele kabel en houd bovenstaande tips in geachte.

 

SUPERTIP:
Gaat de batterij van je telefoon nog geen dag mee? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Eén reactie

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.