Telefoon opladen? Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden. Hier zijn wat tips over hoe je je telefoon kunt opladen.

 

Telefoon opladen

Controleer voordat je de stekker in het stopcontact steekt of de oplader werkt en in goede staat is (geen stof). Gebruik bij twijfel een ander stopcontact om je telefoon op te laden. Controleer ook of het voltage compatibel is met de plaatselijke normen, dit is vooral belangrijk als je op vakantie bent en je telefoon wilt opladen. Ik wijs erop dat die van land tot land kunnen verschillen.

 

SUPERTIP:
Gaat de batterij van je telefoon nog geen dag mee? Gebruik dit =>

 

Stel je telefoon (of andere elektrische apparaten) tijdens het opladen niet bloot aan water (bv. als je een douche neemt of een stomende badkamersessie hebt). Denk eraan, water en elektriciteit gaan niet samen! Denk er ook aan je telefoon niet bloot te stellen aan andere warmtebronnen. Je zult het vast als eens meegemaakt hebben in de zomer. Je telefoon ligt al een een tijde in de zon en is mega warm geworden. Iphone heeft hier een slimme functie voor om je telefoon te beschermen. Je telefoon wordt automatisch uitgeschakeld waardoor het niet mogelijk is om je telefoon te bieden tot dat die is afgekoeld.

Zorg ervoor dat het opladen van je telefoon het enige is dat in je stopcontact zit. Gebruik het liefst geen stekkerdozen of verlengsnoeren tijdens het opladen. Tenslotte , zorg ervoor dat er geen brandbare voorwerpen in de buurt zijn waar je je toestel gaat opladen. Het is namelijk al vaker (gelukkig niet heel vaak) maar dat een telefoon in brand is gevlogen.

telefoon opladen

Telefoon opladen? Gebruik de originele kabel

Gebruik altijd de originele oplaadkabel, als je je telefoon oplaadt en koop geen gebruikte oplaad kabels. Controleer ook of de uiteinden van de draden niet gerafeld zijn, en of er geen draadstrengen blootliggen door de isolatie eromheen. Dit is gevaarlijk voor je veiligheid! Je kan hierdoor zomaar onder stroom te komen staan. Dus mocht je kabel kapot zijn, koop een nieuwe oplaadkabel.

 

Levensduur van je batterij verlengen

Om de levensduur van je batterij te verlengen, kun je de telefoon het beste niet tot 100% opladen, maar het grootste deel van de tijd rond de 80% houden. Zorg er ook voor dat je je toestel minstens een keer per maand volledig leeg laat leeg lopen en opladen, om zijn oplaad algoritme te herkalibreren. Als je dit doet, verleng je de levensduur van je batterij met nog eens zes maanden of meer!

 

Telefoon opladen terwijl je gaat slapen?

Als je meestal ’s nachts oplaadt, zet dan tijdens het opladen de vliegtuigmodus aan en schakel alle meldingen uit. Het inschakelen van de vliegtuigmodus schakelt namelijk alle functies uit die draadloze gegevens kunnen gebruiken (bv. GPS). Door dit te doen voorkom je onnodig gebruik van bandbreedte en bespaar je kostbare minuten op je mobiele abonnement, plus het voorkomt ook meldingen die je batterij weer leger maken tijdens het opladen. Dit kost extra energie.

 

Let op: vooral namaak exemplaren kunnen kortsluiting en schade toebrengen aan je accu/ smartphone. Ze kunnen ook onnodige slijtage veroorzaken aan dure onderdelen zoals camera’s. Telefoon opladen? Doe dit altijd met de originele kabel en houd bovenstaande tips in geachte.

 

SUPERTIP:
Gaat de batterij van je telefoon nog geen dag mee? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.