Appels zijn een van de populairste vruchten ter wereld en niet voor niets , ze zijn heerlijk en voedzaam. Appels zijn een geweldige bron van vezels, vitaminen en mineralen en ze hebben een scala aan gezondheidsvoordelen. Hoe vaak eet jij een appeltje voor de dorst? 

 

Appels zijn een goede bron van vezels

Eén middelgrote appel bevat ongeveer 4 gram aan vezels, dat is ongeveer 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen. Vezels helpen mensen zich voller te voelen tussen de maaltijden door en ze vertragen ook hoe snel suiker van voedsel in de bloedbaan komt. Dit betekent dat ze een goede keuze zijn voor mensen met diabetes of die proberen af te vallen.

SUPERTIP:
Dol op appeltjes? Dan mag dit niet ontbreken! Gebruik dit =>

appels

Boordevol antioxidanten

Antioxidanten kunnen helpen bij het beschermen van je lichaam tegen schade door vrije radicalen. Appeltjes zijn een goede bron van antioxidanten, waaronder quercetine en catechine. Deze antioxidanten kunnen helpen het hart te beschermen en het risico op ziektes te verminderen.

 

Appels verbeteren de spijsvertering

Ze bevatten veel vezels, die helpen het spijsverteringsstelsel gezond te houden. De “pectine” in appels kunnen constipatie helpen voorkomen en appel kan er ook voor zorgen om je cholesterol te verlagen.

 

Quercetine

Appels zijn een goede bron van een bepaald soort antioxidant dat quercetine heet. Sommige onderzoeken hebben erop gewezen dat het regelmatig eten van appeltjes mensen zou kunnen helpen beschermen tegen diabetes.

 

Een bron van vitaminen en mineralen

Appels zijn een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen, waaronder vitamine C, kalium, magnesium en fosfor. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de algemene gezondheid en kunnen helpen beschermen tegen beroertes.

 

Behalve dat ze voedzaam zijn, zijn appeltjes ook erg lekker en gemakkelijk te eten. Regelmatig een appel eten kan mensen helpen aan hun dagelijkse fruitinname te voldoen en de algehele kwaliteit van leven verbeteren. Hoe vaak eet jij een appel?

 

SUPERTIP:
Dol op appeltjes? Dan mag dit niet ontbreken! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.