Omslag foto facebook (3)
appels

Appels? Hoe gezond zijn ze?

Appels zijn een van de populairste vruchten ter wereld en niet voor niets , ze zijn heerlijk en voedzaam. Appels zijn een geweldige bron van vezels, vitaminen en mineralen en ze hebben een scala aan gezondheidsvoordelen. Hoe vaak eet jij een appeltje voor de dorst? 

 

Appels zijn een goede bron van vezels

Eén middelgrote appel bevat ongeveer 4 gram aan vezels, dat is ongeveer 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen. Vezels helpen mensen zich voller te voelen tussen de maaltijden door en ze vertragen ook hoe snel suiker van voedsel in de bloedbaan komt. Dit betekent dat appels een goede keuze zijn voor mensen met diabetes of die proberen af te vallen.

SUPERTIP:
Dol op appeltjes? Dan mag dit niet ontbreken! Gebruik dit =>

 

Boordevol antioxidanten

Antioxidanten kunnen helpen bij het beschermen van je lichaam tegen schade door vrije radicalen. Appeltjes zijn een goede bron van antioxidanten, waaronder quercetine en catechine. Deze antioxidanten kunnen helpen het hart te beschermen en het risico op ziektes te verminderen.

 

Appels verbeteren de spijsvertering

Appels bevatten veel vezels, die helpen het spijsverteringsstelsel gezond te houden. De “pectine” in appels kunnen constipatie helpen voorkomen en appel kan er ook voor zorgen om je cholesterol te verlagen.

 

Quercetine

Appels zijn een goede bron van een bepaald soort antioxidant dat quercetine heet. Sommige onderzoeken hebben erop gewezen dat het regelmatig eten van appeltjes mensen zou kunnen helpen beschermen tegen diabetes.

 

Een bron van vitaminen en mineralen

Appels zijn een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen, waaronder vitamine C, kalium, magnesium en fosfor. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de algemene gezondheid en kunnen helpen beschermen tegen beroertes.

 

Behalve dat ze voedzaam zijn, zijn appeltjes ook erg lekker en gemakkelijk te eten. Regelmatig een appel eten kan mensen helpen aan hun dagelijkse fruitinname te voldoen en de algehele kwaliteit van leven verbeteren. Hoe vaak eet jij een appel?

 

SUPERTIP:
Dol op appeltjes? Dan mag dit niet ontbreken! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.