Tegelvoegen reinigen doe je zo!

Witte tegelvoegen worden na verloop van tijd vies. Dit heeft niks te maken met slecht onderhoudt, maar met smalle en grove voegen. Voegen zijn relatief grof waardoor vuil makkelijk blijft ‘plakken’ met als gevolg na verloop van tijd donkere voegen. Wanneer je veel voegen in je tegelvloer hebt (kleine tegels hebt liggen) dan maakt dit de tegelvloer in het geheel donkerder. Voegen kunnen echt een wereld van verschil maken. Met een dweil krijg je de voegen niet wit, maar met een multifunctioneel apparaat wel.
 

Dit hoef je niet dagelijks of wekelijks te doen, maar alleen als je ziet dat de voegen weer donkerder worden. Je hebt namelijk een stoomreiniger nodig. Niet goedkoop in aanschaf, maar door de populariteit heb je vast wel iemand in de nabije omgeving die zo’n apparaat in bezit heeft. Nog handiger is om er zelf eentje te kopen want ze zijn voor heel veel schoonmaakklusjes handig door de krachtige stoom.

Tegelvloeren reinig je door met de smalle kop gericht op de voegen te spuiten. Door de hitte en de hoge druk stoom spuit je de voegen snel en eenvoudig schoon. Je zult op deze manier de hele tegelvloer moeten afgaan. Het voetstuk te gebruiken voor deze klus heeft geen zin omdat er kracht en precisie wordt verloren. Door de vele stoom die vrij komt is het belangrijk tijdens het schoonmaken de ramen goed open te zetten. Vervolgens zul je de gehele vloer na moeten dweilen om alles schoon en zo droog mogelijk achter te laten. Verder is een stoomreiniger handig voor in de keuken, badkamer, toilet en in kleine hoeveelheden op autostoelen en vloeren. Dit laatste kun je het beste doen in de zomer zodat het vocht ook weer snel en makkelijk de ruimte kan verlaten.

 

In de stoomreiniger kun je een aantal druppeltjes essentiële olie doen om een fijne geur te verspreiden tijdens het schoonmaken.

 

Dit zijn de beste stoomreinigers!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.