Je zult verbaasd zijn waar je talkpoeder allemaal voor kunt gebruiken! Talkpoeder of ook wel babypoeder genoemd is in het huishouden voor van alles te gebruiken. Ik heb een aantal handige tips op een rijtje gezet. 

 

Wat is talkpoeder

Talkpoeder is een mineraal dat bestaat uit de elementen magnesium, silicium, en zuurstof. Het is een zacht, wit poeder dat gemaakt wordt van de vermalen talkgesteenten. Het heeft een aantal verschillende toepassingen, onder andere als ingrediënt in babypoeder en andere cosmetische producten.

 

SUPERTIP:
Geen talkpoeder/ babypoeder in huis? Gebruik dit =>

 

Huisdieren

Fris je huisdier op door de talkpoeder te gebruiken als droog shampoo. Zo ruikt je huisdier weer fris tussen de wasbeurten door.

talkpoeder

Frisse lakens

Tijdens warme nachten strooi je van te voren wat talkpoeder over de lakens om ze fris en koel te houden. De poeder absorbeert namelijk zweet waardoor je geen plakkerige nachten meer hoeft te ervaren met nare geurtjes.

 

Absorbeert vet

Als je een vetvlek hebt gemaakt op je kleding of het tapijt strooi je wat babypoeder over de plek. De talkpoeder absorbeert de olie en verfrist door de subtiele geur.

 

Verfris oude boeken

Geef oude boeken een nieuw leven door een klein beetje babypoeder over te strooien. Het absorbeert vocht en gaat dus schimmel tegen. Bovendien kunnen oude boeken muf gaan ruiken en ruiken ze na de talkpoeder ‘behandeling’ weer heerlijk fris.

 

Volle wimpers

Strooi een heel klein beetje talkpoeder op je wimpers en ga er direct overheen met mascara. Zo krijg je een vollere wimper look!

 

Schurende benen

Wanneer je in de zomer rokjes draagt en last krijgt van het schaven van de binnenkant van je dijen of tijdens het sporten hier last van krijgt, breng dan wat babypoeder aan om schaafplekken en irritatie te voorkomen.

 

Stinkende schoenen

Als je last hebt van zweetvoeten gaan ook je schoenen vroeg of laat net zo hard ruiken. Strooi daarom aardig wat babypoeder in de schoenen, wees vooral niet zuinig en laat het een nachtje intrekken. De volgende ochtend gooi je het overige in de prullenbak weg en kun je weer van je nieuwe schoenen genieten.

 

Piepende vloer

Als je een houten vloer hebt die piept, strooi dan wat babypoeder over de vloer en veeg dit in de voegen. Weg met de piepjes.

 

Verminder wax pijn

Breng babypoeder aan over je benen voordat je gaat waxen. De poeder creëert een laag die het branderige gevoel tegenhoudt.

 

Make-up poeder

In plaats van dure make-up poeder / setting powder te kopen om je foundation vast te zetten zodat je make-up de hele dag perfect blijft zitten, kun je ook babypoeder gebruiken. Doe een klein beetje op je handpalm en pak dit op met een poederkwast. Klop de restjes af en breng het aan op je gezicht.

 

Deodorant

Gebruik babypoeder in plaats van deodorant. Het absorbeert zweet en verwijderd direct onaangename geurtjes.

 

Kattenbak verfrissen

Strooi talkpeeder over de kattenbakkorrels om het toilet gedurende de dag een opfrisser te geven.

 

Droogshampoo

Wanneer je echt in nood zit en je haren een opfrisser nodig hebben, kun je gelijke delen bakpoeder en talkpoeder combineren als droogshampoo.

 

Mieren

Last van mieren? Strooi het daar waar ze naar binnenkomen! Ook als je gaat picknicken en je wilt de mieren weren, strooi het om je plaid.

 

SUPERTIP:
Geen talkpoeder/ babypoeder in huis? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.