Labrador retrievers zijn een bekend hondenras dat bekend staat om hun goed humeur, aanhankelijkheid en speelsheid. Ze zijn gemakkelijk te trainen, wat ze tot ideale huisdieren maakt voor mensen die nieuw zijn in de wereld van huisdieren. Het is dan ook een makkelijke hond voor beginners.

 

Makkelijke hond voor beginners? Labrador retriever

Als je overweegt een Labrador retriever in je leven te nemen, zijn er een paar dingen die je moet weten. Labradors brengen graag tijd buiten door en hebben veel beweging nodig, anders kunnen ze destructief worden. Ze hebben ook een sterk jachtinstinct en zullen vaak proberen voorwerpen uit het water te te pakken. Zoals met alle honden is het belangrijk je Labrador al vroeg te socialiseren, zodat hij of zij zich op zijn gemak voelt rond andere mensen en dieren.

 

Ze zijn intelligent

Labrador retrievers zijn heel intelligent, dus als je een gemakkelijke hond wilt om te trainen, is deze hond misschien iets voor jou. Het is belangrijk om de trainingssessies kort te houden, want de labrador zal zijn best doen om je inspanningen te doen ontsporen bij elke kans die hij krijgt.  

makkelijke hond voor beginners

Makkelijke hond voor beginners? Hier moet je rekening mee houden

Misschien is het jouw droom om een labrador retriever in huis te nemen. Maar mocht je kinderen hebben? De meeste kinderen hebben namelijk als droom dat ze graag een huisdier, het liefst een hond, zouden willen hebben. Als ouder is het dan belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Heb je er genoeg tijd voor? Of ben je te druk met werk? Wij hebben in ieder geval een aantal voordelen op een rijtje gezet.

  • Volgens onderzoek zouden baby’s die in het eerste jaar opgroeien met een hond, minder last hebben van allergieën en zijn ze minder snel ziek. Dit zou komen doordat ze blootgesteld worden aan bacteriën en daardoor wordt het immuunsysteem verhoogd. Als kinderen net leren lezen, kunnen ze meer zelfvertrouwen opbouwen, als ze hardop aan hun huisdier voorlezen.
  • Een hond zorgt ook voor minder stress, een lagere bloeddruk en een rustige hartslag.
  • Kinderen gaan ook meer naar buiten wanneer ze een hond hebben. Honden zijn ideaal om lekker actief buiten bezig te zijn.
  • Bij kinderen met autisme daalt het stress hormoon en de gedragsproblemen enorm als ze samen leven met een speciaal getrainde hond.
  • Ook kunnen broertjes en/of zusjes een sterkere band krijgen, als er een hond in de familie is. Ze delen tenslotte dezelfde liefde voor hun trouwe viervoeter en dit kan leiden tot heerlijk samen ravotten in de tuin of bos.
  • Kinderen die allergisch zijn voor een hond, maar desondanks er toch een hebben, hebben 4 keer minder kans op eczeem.De allergie kan tenslotte goed onderdrukt worden door een pilletje.
  • Wanner een kind opgroeit met een hond, leert het makkelijker sociale vaardigheden en het geeft een kind vaak een flinke boost in het zelfvertrouwen.
  • Honden zijn altijd super enthousiast en blij als je thuis komt. Een betere vriend kan een kind zich vaak niet wensen en bovendien willen ze ook nog eens bijna altijd met je spelen.
  • Door de dagelijkse zorg die een huisdier met zich meebrengt, leert een kind verantwoordelijkheid. Een huisdier goed verzorgen is een kwestie van geduld en werk.

 

Bedenk wel altijd heel goed of een hond wel bij je levensstijl past. Een hond heeft liefde nodig, kost geld en tijd, maar je krijgt er dan wel weer ontzettend veel liefde voor terug. Dus ben jij op zoek naar een makkelijke hond voor beginners? Overweeg dan zeker de labrador retriever.

 

SUPERTIP:
Dit heb je ook allemaal nodig als je voor een hond gaat! Gebruik dit =>

 

Ook interessant!

Waarom kwispelen honden?

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.