Omslag foto facebook (3)
Makkelijke hond voor beginners De Labrador retriever

Makkelijke hond voor beginners? De Labrador retriever!

Labrador retrievers zijn een bekend hondenras dat bekend staat om hun goed humeur, aanhankelijkheid en speelsheid. Ze zijn gemakkelijk te trainen, wat ze tot ideale huisdieren maakt voor mensen die nieuw zijn in de wereld van huisdieren. Het is dan ook een makkelijke hond voor beginners.

 

Je overweegt een Labrador?

Als je overweegt een Labrador retriever in je leven te nemen, zijn er een paar dingen die je moet weten. Labradors brengen graag tijd buiten door en hebben veel beweging nodig, anders kunnen ze destructief worden. Ze hebben ook een sterk jachtinstinct en zullen vaak proberen voorwerpen uit het water te te pakken. Zoals met alle honden is het belangrijk je Labrador al vroeg te socialiseren, zodat hij of zij zich op zijn gemak voelt rond andere mensen en dieren.

 

Ze zijn intelligent

Labrador retrievers zijn heel intelligent, dus als je een gemakkelijke hond wilt om te trainen, is deze hond misschien iets voor jou. Het is belangrijk om de trainingssessies kort te houden, want de labrador zal zijn best doen om je inspanningen te doen ontsporen bij elke kans die hij krijgt.  

 

Waar moet je rekening mee houden?

Misschien is het jouw droom om een labrador retriever in huis te nemen. Maar mocht je kinderen hebben? De meeste kinderen hebben namelijk als droom dat ze graag een huisdier, het liefst een hond, zouden willen hebben. Als ouder is het dan belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Heb je er genoeg tijd voor? Of ben je te druk met werk? Wij hebben in ieder geval een aantal voordelen op een rijtje gezet.

 

  • Volgens onderzoek zouden baby’s die in het eerste jaar opgroeien met een hond, minder last hebben van allergieën en zijn ze minder snel ziek. Dit zou komen doordat ze blootgesteld worden aan bacteriën en daardoor wordt het immuunsysteem verhoogd. Als kinderen net leren lezen, kunnen ze meer zelfvertrouwen opbouwen, als ze hardop aan hun huisdier voorlezen.
  • Een hond zorgt ook voor minder stress, een lagere bloeddruk en een rustige hartslag.
  • Kinderen gaan ook meer naar buiten wanneer ze een hond hebben. Honden zijn ideaal om lekker actief buiten bezig te zijn.
  • Bij kinderen met autisme daalt het stress hormoon en de gedragsproblemen enorm als ze samen leven met een speciaal getrainde hond.
  • Ook kunnen broertjes en/of zusjes een sterkere band krijgen, als er een hond in de familie is. Ze delen tenslotte dezelfde liefde voor hun trouwe viervoeter en dit kan leiden tot heerlijk samen ravotten in de tuin of bos.
  • Kinderen die allergisch zijn voor een hond, maar desondanks er toch een hebben, hebben 4 keer minder kans op eczeem.De allergie kan tenslotte goed onderdrukt worden door een pilletje.
  • Wanner een kind opgroeit met een hond, leert het makkelijker sociale vaardigheden en het geeft een kind vaak een flinke boost in het zelfvertrouwen.
  • Honden zijn altijd super enthousiast en blij als je thuis komt. Een betere vriend kan een kind zich vaak niet wensen en bovendien willen ze ook nog eens bijna altijd met je spelen.
  • Door de dagelijkse zorg die een huisdier met zich meebrengt, leert een kind verantwoordelijkheid. Een huisdier goed verzorgen is een kwestie van geduld en werk.

 

Bedenk wel altijd heel goed of een hond wel bij je levensstijl past. Een hond heeft liefde nodig, kost geld en tijd, maar je krijgt er dan wel weer ontzettend veel liefde voor terug.

 

SUPERTIP:
Dit heb je ook allemaal nodig als je voor een hond gaat! Gebruik dit =>

 

Ook interessant!

Waarom kwispelen honden?

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.