Hoe verwijder je een teek? Als het weer het toelaat zijn we met veel buitenactiviteiten bezig. Er is toch niks prettiger om lekker in de buitenlucht bezig te zijn met wandelen, tuinieren, kamperen of een festival bezoeken. En ga zo maar door.. Maar met dit lekkere warme krijgen we ook steeds meer last van ongedierte, dat is dan weer een groot nadeel, wat niet te vermijden is. Vooral de teek blijft een beestje waar je echt voor moet uitkijken. Daarom rust ook de vraag.. Hoe verwijder je een teek?

SUPERTIP:
Dit heb je nodig om super snel een teek te verwijderen! Gebruik dit =>

Hoe verwijder je een teek?

Het is algemeen bekend dat teken vooral in gebieden aanwezig zijn waar veel bomen en struiken staan. Het gevaar aan de teek is dat ze de Borrelia bacterie bij zich kunnen dragen. Deze bacterie kan onder andere de ziekte van Lyme veroorzaken. Hoe langer de teek dan ook in de huid zit en zich kan volzuigen met bloed, hoe groter het risico wordt dat je besmet wordt met de ziekte van Lyme. Het is dus heel erg belangrijk om jezelf helemaal te controleren als je in een bosrijk gebied bent geweest. Ben je gebeten door een teek dan moet je zo snel mogelijk de teek verwijderen of laten verwijderen.

Hoe verwijder je een teek

Hoe verwijder je een teek met een tekentang

De teek kun je ook op eenvoudige manier zelf verwijderen. Het is wel belangrijk dat je een goede pincet of tekentang gebruikt.

  • Je moet altijd proberen om de teek zo dicht mogelijk op je huid bij de kop van de teek beet te pakken en niet in het lichaam van de teek te knijpen.
  • Trek daarna met behulp van de pincet of tekentang de teek recht uit je huid.
  • Irriteer de teek niet met olie of met alcohol. Dit verhoogt alleen maar de kans op besmetting!
  • Als je de teek verwijdert hebt moet je het bijtwondje desinfecteren met 70% alcohol of met jodium.
  • De tekentang of de pincet kun je daarna in kokend water desinfecteren.
  • Een belangrijke tip nog.. Noteer de datum en plaats van de tekenbeet. Als je toch besmet zou zijn kan dit nog heel nuttig zijn.

Let op symptomen van de ziekte van Lyme (hoofdpijn, stijve nek, huiduitslag) en verwittig je arts als er zich binnen 2 maanden na de tekenbeet symptomen ontwikkelen.

 

Wat is een teek?

Een teek is een soort spinachtige insect die zich voedt met het bloed van zoogdieren, waaronder mensen. Teken komen overal ter wereld voor en kunnen zich op allerlei plaatsen aan dieren of mensen hechten, zoals bossen, graslanden, en zelf je eigen achtertuin. 

 

SUPERTIP:
Dit heb je nodig om super snel een teek te verwijderen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.