Omslag foto facebook (3)
hoe verwijder je een teek

Hoe verwijder je een teek?

Als het weer het toelaat zijn we met veel buitenactiviteiten bezig. Er is toch niks prettiger om lekker in de buitenlucht bezig te zijn met wandelen, tuinieren, kamperen of een festival bezoeken. En ga zo maar door.. Maar met dit lekkere warme krijgen we ook steeds meer last van ongedierte, dat is dan weer een groot nadeel, wat niet te vermijden is. Vooral de teek blijft een beestje waar je echt voor moet uitkijken. Daarom rust ook de vraag.. Hoe verwijder je een teek?

 

Hoe verwijder je een teek?

Het is algemeen bekend dat teken vooral in gebieden aanwezig zijn waar veel bomen en struiken staan. Het gevaar aan de teek is dat ze de Borrelia bacterie bij zich kunnen dragen. Deze bacterie kan onder andere de ziekte van Lyme veroorzaken. Hoe langer de teek dan ook in de huid zit en zich kan volzuigen met bloed, hoe groter het risico wordt dat je besmet wordt met de ziekte van Lyme. Het is dus heel erg belangrijk om jezelf helemaal te controleren als je in een bosrijk gebied bent geweest. Ben je gebeten door een teek dan moet je zo snel mogelijk de teek verwijderen of laten verwijderen.

 

SUPERTIP:
Dit heb je nodig om super snel een teek te verwijderen! Gebruik dit =>

 

De teek kun je ook op eenvoudige manier zelf verwijderen. Het is wel belangrijk dat je een goede pincet of tekentang gebruikt.

  • Je moet altijd proberen om de teek zo dicht mogelijk op je huid bij de kop van de teek beet te pakken en niet in het lichaam van de teek te knijpen.
  • Trek daarna met behulp van de pincet of tekentang de teek recht uit je huid.
  • Irriteer de teek niet met olie of met alcohol. Dit verhoogt alleen maar de kans op besmetting!
  • Als je de teek verwijdert hebt moet je het bijtwondje desinfecteren met 70% alcohol of met jodium.
  • De tekentang of de pincet kun je daarna in kokend water desinfecteren.
  • Een belangrijke tip nog.. Noteer de datum en plaats van de tekenbeet. Als je toch besmet zou zijn kan dit nog heel nuttig zijn.

Let op symptomen van de ziekte van Lyme (hoofdpijn, stijve nek, huiduitslag) en verwittig je arts als er zich binnen 2 maanden na de tekenbeet symptomen ontwikkelen.

 

Wat is een teek?

Een teek is een soort spinachtige insect die zich voedt met het bloed van zoogdieren, waaronder mensen. Teken komen overal ter wereld voor en kunnen zich op allerlei plaatsen aan dieren of mensen hechten, zoals bossen, graslanden, en zelf je eigen achtertuin. 

 

SUPERTIP:
Dit heb je nodig om super snel een teek te verwijderen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.