Een stroeve rits kan erg vervelend zijn, vooral als je haast hebt en snel weg moet. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je rits soepel blijft werken. Ontdek snel een paar handige tips om jouw rits weer soepel te maken!

SUPERTIP:
Stroeve rits? Gebruik dit =>

Stroeve rits? Maak je rits regelmatig schoon!

Zorg ervoor dat je rits schoon is. Stof en vuil kunnen ervoor zorgen dat je rits vastloopt, dus maak je rits regelmatig schoon met een doek of borstel. Gebruik hiervoor een vochtige doek en een beetje zeep. Verwijder vervolgens het vuil van de tanden van de rits. Werkt je rits weer soepel?

stroeve rits

Hoe krijg je een rits weer soepel?

Misschien heb je nog ergens een beetje vaseline of olie in huis staan? Dit is de oplossing voor een stroeve rits. Een beetje vaseline of olie op de tandjes van je rits kan helpen om hem soepel te laten werken. Let op, je hebt er maar een klein beetje van nodig!

Stroeve rits zit vast?

Als je rits echt vastzit, kun je proberen om hem los te maken door er zachtjes aan te trekken met een pincet of er een paperclip tussen te steken. Wees voorzichtig, want als je te hard trekt, kun je de tanden van je rits breken. Probeer ook altijd te kijken of er aan de achterkant geen stof tussen je rits zit. Hierdoor krijgt de rits ook geen ruimte om open en dicht te gaan.

Stroeve rits weer soepel krijgen met kaarsenvet

Gebruik een stukje kaarsvet als je last hebt van een stroeve rits. Wrijf het kaarsvet voorzichtig langs de boven en onderkant van de rits. Je zult merken dat je dankzij deze tip je rits weer makkelijk open en dicht kunt doen.

Gebruik WD-40 voor een soepele rits

WD-40 hebben we bijna allemaal in huis. Het is voor zoveel dingen toe te passen. Spuit een klein beetje WD-40, écht maar een heel klein beetje, op de rits en wrijf het vervolgens voorzichtig in met een doek. Dankzij dit product heb jij geen last meer van een stroeve rits!

SUPERTIP:
Stroeve rits? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.