Kaarsvet verwijderen? Het kan een lastig klusje zijn. Kaarsvet kan namelijk erg hardnekkig zijn en je kan het meestal niet verwijderen door het simpelweg weg te vegen met een droge doek. In dit artikel leer ik je hoe je kaarsvet effectief kunt verwijderen. Ontdek het snel

SUPERTIP:
Super snel kaarsvet verwijderen? Gebruik dit =>

Kaarsvet verwijderen met een natte doek

Een van de eerste dingen die je kunt proberen is het gebruik van een natte doek. Dompel de doek in warm water en wring hem vervolgens uit. Veeg daarna met de natte doek over het kaarsvet heen. Dit kan je het beste doen als het kaarsvet nog niet hard is geworden.

kaarsvet verwijderen

Kaarsvet verwijderen met een haardroger

Als de natte doek niet werkt, kun je proberen het kaarsvet te verwijderen met behulp van een haardroger. Zet de haardroger op een laag standje en houd het apparaat ongeveer 15 centimeter van het kaarsvet af. Laat de haardroger vervolgens langzaam bewegen over het kaarsvet en veeg de resten weg met een droge doek.

Gebruik een ijsklontje

Als het kaarsvet erg hard is, kun je proberen het te verwijderen met behulp van een ijsklontje. Leg het ijsklontje op het kaarsvet en wacht ongeveer 5 minuten. Haal daarna het ijsklontje weg en veeg het kaarsvet met een doek op.

Gebruik een mes

Als het kaarsvet nog steeds niet loslaat, kun je proberen het te verwijderen met behulp van een mes. Gebruik een mes om het kaarsvet voorzichtig los te snijden. Haal daarna het kaarsvet weg met een doek. Mocht het kaarsvet op een tafel zitten, kijk dan uit dat je geen krassen maakt.

Kaarsvet verwijderen met azijn

Een andere optie is het gebruik van azijn. Meng een liter water met een halve liter azijn. Spuit het mengsel over het kaarsvet en laat het vervolgens 15 minuten intrekken. Veeg het kaarsvet daarna op met een doek. 

Gebruik baking soda

Meng een kop baking soda met een halve liter water. Spuit het mengsel over het kaarsvet en laat het vervolgens 15 minuten intrekken. Veeg het kaarsvet daarna op met een doek.

Gebruik WD-40

Als niets van bovenstaande tips helpt, kun je proberen het kaarsvet te verwijderen met behulp van WD-40. spray de WD-40 over het kaarsvet en laat het vervolgens intrekken. Veeg het kaarsvet daarna op met een doek.

 

SUPERTIP:
Super snel kaarsvet verwijderen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.