Wil jij ook je snijplank schoonmaken? Een snijplank is onmisbaar in de keuken. Je gebruikt je snijplank om je groenten, vlees of andere producten te snijden. Daarnaast is het belangrijk om je snijplank goed schoon te maken. Anders kan je namelijk bacteriën overbrengen op het voedsel dat je snijdt. In dit artikel geef ik je enkele tips om je snijplank schoon te maken. Ontdek ze snel!

SUPERTIP:
Nieuwe snijplank? Gebruik dit =>

Je snijplank schoonmaken

Je begint met heet water en een beetje afwasmiddel. Doe dit in een bak en leg je snijplank hierin. Laat de plank enkele minuten weken. Daarna scrub je de plank met een spons of een afwasborstel. Spoel de plank na het schoonmaken goed af met koud water. Als laatste droog je de plank af met een handdoek.

snijplank schoonmaken

Je snijplank schoonmaken met baking soda

Je kan ook een beetje baking soda op je snijplank strooien en dit laten intrekken. Daarna scrub je de plank met een spons of een afwasborstel. Spoel de plank na het schoonmaken goed af met koud water. Als laatste droog je de plank af met een handdoek.

Je snijplank schoonmaken met azijn

Je snijplank schoonmaken met azijn is een eenvoudige manier om je plank te reinigen. Azijn is een krachtig ontvettend middel en kan gemakkelijk aangebracht worden op de snijplank. Je hoeft alleen maar een paar druppels azijn op de snijplank te sprenkelen en vervolgens met een spons of doek in te wrijven. Spoel je snijplank daarna af met koud water. Na het schoonmaken van de snijplank met azijn, kun je het beste de snijplank even goed laten drogen. 

Hoe krijg je een witte snijplank schoon?

Een witte snijplank krijg je schoon met citroen! Dit kan je doen door een mengsel van water en citroensap op de snijplank te spuiten. Citroensap werkt als een natuurlijk bleekmiddel. Het is belangrijk dat je de snijplank na het schoonmaken goed laat drogen. Je zult zien dat je witte snijplank weer mooi wit is geworden!

Hoe krijg je een houten snijplank schoon?

Er zijn verschillende manieren om een houten snijplank schoon te krijgen. De meest populaire methode is om er baking soda op te strooien en het vervolgens met een vochtige doek af te nemen door middel van draaiende bewegingen te maken. Je kunt ook azijn gebruiken. Doe een theelepel azijn op een vochtige doek en wrijf hiermee over de snijplank. Het is belangrijk om na het schoonmaken de snijplank goed te drogen, omdat een houten snijplank kan gaan barsten. Een houten snijplank schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!

Wat is beter? Ee houten of kunststof snijplank?

Hoewel houten snijplanken traditioneel worden geassocieerd met de keuken, is er een goede reden om over te schakelen naar een kunststof exemplaar: ze zijn hygiënischer. Kunststof snijplanken zijn makkelijker schoon te houden dan houten. Bovendien is het materiaal vaak voordeliger dan hout en het neemt minder ruimte in beslag. Toch kiezen veel mensen nog steeds voor houten snijplanken, omdat ze ervan overtuigd zijn dat dit de beste snijplank is. Als je op zoek bent naar een snijplank die hygiënisch, voordelig en ruimtebesparend is, kies dan voor een kunststof exemplaar.

Hoe maak je een bamboe snijplank schoon?

Wil je een bamboe snijplank schoonmaken? Een bamboe snijplank is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele houten snijplank. Bovendien is een bamboe snijplank veel sterker dan een houten snijplank, waardoor je langer van je snijplank kunt genieten. Om de levensduur van je bamboe snijplank te verlengen, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Hier volgt een stappenplan voor het schoonmaken van je bamboe snijplank.

  • Stap 1: Spoel de snijplank af onder koud water.
  • Stap 2: Laat de snijplank drogen.
  • Stap 3: Maak een mengsel van water en azijn (3 delen water en 1 deel azijn).
  • Stap 4: Schenk het mengsel over de snijplank en laat het een paar minuten intrekken.
  • Stap 5: Spoel de snijplank af onder koud water.
  • Stap 6: Laat de snijplank drogen.
  • Stap 7: Wrijf een beetje olijfolie over de snijplank.
  • Stap 8: Laat de olijfolie intrekken.
  • Stap 9: Spoel de snijplank af onder koud water.
  • Stap 10: Laat de snijplank drogen.

En je bamboe snijplank is weer lekker fris en schoon!

Snijplank schoonmaken? Je weet nu wat je moet doen!

SUPERTIP:
Nieuwe snijplank? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.