Wil jij ook bladluis bestrijden? Bladluizen zijn kleine insecten die voorkomen op verschillende plantensoorten. Ze leven van de sap van de plant en kunnen daardoor schade toebrengen aan de plant. Bladluizen kunnen ook ziektes overbrengen van plant naar plant. Om deze reden is het belangrijk om bladluizen te bestrijden. Hoe je dat doet? Ontdek je in dit artikel!

SUPERTIP:
Bladluis bestrijden? Gebruik dit =>

Bladluis bestrijden? Besproei de planten regelmatig

Bladluizen houden niet van vochtige omgevingen. Door de planten regelmatig te besproeien met water, creëer je dus een ongunstige leefomgeving voor deze plaagdieren. Je zult merken dat je hierdoor geen last meer krijgt van bladluis. 

Bladluis bestrijden

Waar kunnen bladluizen niet tegen?

Bladluizen kunnen niet tegen de stoffen die vrij komen bij knoflook en ui. Knoflook of uien bevatten stoffen die de luchtwegen van bladluizen aantasten. Maak hiervoor een afweermiddel door knoflook of uien fijn te malen en te vermengen met water. Spuit het middel op de planten waarop de bladluizen zitten. 

Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten biologische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar in tuincentra of online. Dit zijn middelen die doorgaans minder schadelijk zijn voor je planten dan chemische bestrijdingsmiddelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Alle bestrijdingsmiddelen >>

Hoe krijg ik Luis uit mijn planten?

Met Peper krijg je luis uit je planten! Peper bevat stoffen die de bladluizen irriteren. Maak hiervoor een afweermiddel door wat rode peper fijn te malen en te vermengen met water. Spuit het middel op de planten waarop de bladluizen zitten. De volgende dag zul je zien dat er geen bladluizen meer aanwezig zijn. Maak je geen zorgen, peper is niet schadelijk voor je planten. Zo is bladluis bestrijden best makkelijk, toch!

Bladluis bestrijden op verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om bladluizen te bestrijden. Sommige mensen gebruiken chemicaliën, terwijl anderen natuurlijke methoden gebruiken. Chemicaliën kunnen een effectieve manier zijn om bladluizen te bestrijden, maar het is belangrijk om ze met zorg te gebruiken om schade aan planten en milieu te voorkomen. Natuurlijke methoden kunnen ook effectief zijn, maar soms is het nodig om ze te combineren met andere methoden om het probleem onder controle te krijgen. Vooral als je veel last hebt van bladluis.

Bladluis bestrijden met de natuur

Een andere optie is om natuurlijke vijanden van bladluizen in te zetten om hen te bestrijden. Dit kan gedaan worden door middel van de aanschaf van huisbijen of lieveheersbeestjes. Deze dieren zullen de bladluizen opeten en helpen om het probleem onder controle te houden. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie, dan is dit de beste optie!

Je tuin schoonmaken om bladluizen te voorkomen

Als je last hebt van bladluizen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin grondig wordt schoongemaakt. Dit betekent het verwijderen van alle bladeren en takken die mogelijk besmet kunnen zijn met bladluizen. 

Ook is het belangrijk om te voorkomen dat ze zich in de toekomst verspreiden. Dit betekent het verwijderen van besmette planten en het isoleren van gezonde planten. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin schoon en geordend is, zodat de bladluizen niet kunnen verspreiden.

SUPERTIP:
Bladluis bestrijden? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.