Is het weer tijd om te poetsen? Soms heb je een huishoudelijk probleem die met geen enkel betaalbaar poetsmiddel is op te lossen. Eigenlijk ben je dan al snel aangewezen op de gespecialiseerde poetsmiddelen. Vaak kom je daar niet onderuit maar als je krassen hebt op een houten tafel, een glazen fles niet schoon krijgt of een stinkende koelkast hebt, hebben wij een handige oplossing voor jou! Poetsen met etenswaren? Het kan!

 

Poetsen met olijfolie

Olijfolie is een goed smeermiddel en ook een conditioner voor hout. Je kunt je houten tafel weer laten stralen door het te behandelen met olijfolie. Je kunt het ook gebruiken als een roestwerend middel voor gereedschap.

poetsen

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig als je je huis gaat schoonmaken! Gebruik dit =>

 

Poetsen met mayonaise

Mayonaise is een emulsie van was en olie die gebruikt kan worden als poetsmiddel om je meubels schoon te maken. Breng een kleine hoeveelheid aan op een katoenen doek en veeg er houten meubels mee schoon. Het is effectief tegen vlekken op je tafel.

 

Poetsen met olijfolie en zout

Je kunt zout aan olijfolie toevoegen om een mengsel te maken die zeer effectief is om je brons te polijsten. 

 

Poetsen met tandpasta

Tandpasta is een van de meest veelzijdige reinigers die er zijn, het kan ook chroom reinigen, sieraden en zilver.

 

Zout water

Zeewater of zout water kan gebruikt worden om koper en zilver schoon te maken zonder lelijke vlekken achter te laten.

 

Poetsen met vanille extract

Stinkt de koelkast ondanks dat ‘ie schoon is? Dat kan! Sommige etenswaren hebben een zeer sterkere geur waardoor ze je hele koelkast lijken over te nemen. Leg 2 bolletjes watten van katoen op een schaal en laat hier een aantal druppels vanille extract op vallen. Zet dit in de koelkast en laat het een nachtje staan. De volgende dag zijn niet alleen de onaangename geurtjes verdwenen, maar hangt er ook weer een frisse geur.

 

Schoonmaken met rijst

Heb je een fles of een vaas met een smalle hals en krijg je hierdoor de bodem niet schoon?  Gooi er dan een handje rijst in, voeg een scheut afwasmiddel toe en vul de vaas of fles met water tot ongeveer de helft. Doe de deksel erop of als je een vaas met een smalle hals hebt leg je je hand er stevig op en voorzichtig schudden. Herhaal als het nodig is. Wanneer je kalk aan de binnenkant hebt zitten vervang je de afwasmiddel door azijn.

 

Walnoten

Krassen op een houten tafel verwijder je makkelijk door met een walnoot er over heen te vegen, vervolgens 10 minuten laten intrekken zodat de olie die in noten zit goed kan gaan werken. Pak nu een zachte doek bij de hand en wrijf over de krassen heen. Je ziet er vrijwel niks meer van de krassen!

 

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig als je je huis gaat schoonmaken! Gebruik dit =>

 

Eiwit

Je kunt eiwitten gebruiken om een heel effectief poetsmiddel te maken voor zowel koper als zilver. Kook een ei, scheid de dooier van het wit en klop het laatste met wat citroensap of azijn. Gebruik het met een zachte doek om je favoriete metalen schoon te maken.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.