Omslag foto facebook (3)
poetsen

Poetsen met etenswaren? Doe je zo!

Soms heb je een huishoudelijk probleem die met geen enkel betaalbaar poetsmiddel is op te lossen. Eigenlijk ben je dan al snel aangewezen op de gespecialiseerde poetsmiddelen. Vaak kom je daar niet onderuit maar als je krassen hebt op een houten tafel, een glazen fles niet schoon krijgt of een stinkende koelkast hebt, hebben wij een handige oplossing voor jou! Poetsen met etenswaren? Het kan!

 

Poetsen met olijfolie

Olijfolie is een goed smeermiddel en ook een conditioner voor hout. Je kunt je houten tafel weer laten stralen door het te behandelen met olijfolie. Je kunt het ook gebruiken als een roestwerend middel voor gereedschap.

 

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig als je je huis gaat schoonmaken! Gebruik dit =>

 

Mayonaise

Mayonaise is een emulsie van was en olie die gebruikt kan worden als poetsmiddel om je meubels schoon te maken. Breng een kleine hoeveelheid aan op een katoenen doek en veeg er houten meubels mee schoon. Het is effectief tegen vlekken op je tafel.

 

Olijfolie + zout

Je kunt zout aan olijfolie toevoegen om een mengsel te maken die zeer effectief is om je brons te polijsten. 

 

Poetsen met tandpasta

Tandpasta is een van de meest veelzijdige reinigers die er zijn, het kan ook chroom reinigen, sieraden en zilver.

 

Zout water

Zeewater of zout water kan gebruikt worden om koper en zilver schoon te maken zonder lelijke vlekken achter te laten.

 

Vanille extract

Stinkt de koelkast ondanks dat ‘ie schoon is? Dat kan! Sommige etenswaren hebben een zeer sterkere geur waardoor ze je hele koelkast lijken over te nemen. Leg 2 bolletjes watten van katoen op een schaal en laat hier een aantal druppels vanille extract op vallen. Zet dit in de koelkast en laat het een nachtje staan. De volgende dag zijn niet alleen de onaangename geurtjes verdwenen, maar hangt er ook weer een frisse geur.

 

Schoonmaken met rijst

Heb je een fles of een vaas met een smalle hals en krijg je hierdoor de bodem niet schoon?  Gooi er dan een handje rijst in, voeg een scheut afwasmiddel toe en vul de vaas of fles met water tot ongeveer de helft. Doe de deksel erop of als je een vaas met een smalle hals hebt leg je je hand er stevig op en voorzichtig schudden. Herhaal als het nodig is. Wanneer je kalk aan de binnenkant hebt zitten vervang je de afwasmiddel door azijn.

 

Walnoten

Krassen op een houten tafel verwijder je makkelijk door met een walnoot er over heen te vegen, vervolgens 10 minuten laten intrekken zodat de olie die in noten zit goed kan gaan werken. Pak nu een zachte doek bij de hand en wrijf over de krassen heen. Je ziet er vrijwel niks meer van de krassen!

 

SUPERTIP:
Dit heb je ook nodig als je je huis gaat schoonmaken! Gebruik dit =>

 

Eiwit

Je kunt eiwitten gebruiken om een heel effectief poetsmiddel te maken voor zowel koper als zilver. Kook een ei, scheid de dooier van het wit en klop het laatste met wat citroensap of azijn. Gebruik het met een zachte doek om je favoriete metalen schoon te maken.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.