Omslag foto facebook (3)
Stoppen met roken

Stoppen met roken? Dit zijn de voordelen!

Ontzettend veel mensen beginnen elk jaar met het goede voornemen dat ze gaan stoppen met roken. Als je uiteindelijk kunt stoppen heeft dat ontzettend veel voordelen. Om de volgende redenen, zou je het stoppen met roken toch echt moeten volhouden. Het is altijd goed om een poging tot het stoppen met roken te maken. Volgens onderzoek blijkt dat slechts 4 tot 7% van de mensen die stoppen, zonder hulp van buitenaf, dit ook kan volhouden.

 

Vermindert het risico op kanker

Als je stopt met roken, begint het lichaam zich binnen enkele weken te reinigen van gifstoffen en kanker-veroorzakende chemicaliën. Zelfs als je vele jaren gerookt hebt, vermindert stoppen je risico op kanker drastisch. Dit is dan ook een van de grote redenen dat de verpakking van sigaretten tegenwoordig allemaal erge ziektes uitbeeld.

 

SUPERTIP:
Lukt het je niet om te stoppen met roken? Gebruik dit =>

 

Stoppen met roken voorkomt bronchitis en emfyseem

Roken is een belangrijke oorzaak van bronchitis en emfyseem, die beide dodelijk kunnen zijn. Stoppen kan het ontstaan van deze ziekten voorkomen. Alweer een goede reden! Probeer het dit keer wel vol te houden! Ik weet dat je het kan.

 

Schoon gebit

Rooktabak maakt vlekken op de tanden en veroorzaakt een slechte adem. Als je stopt met roken blijven je tanden veel langer schoner, want roken maakt het voor speeksel moeilijker ze te bereiken.

 

Voorkomt tandbederf

Tandvleesontsteking is een andere complicatie van het inademen van rook van sigaretten. Stoppen voorkomt tandvleesontsteking en vermindert het risico op tandbederf. Misschien heb je het ook al heel vaak van je tandarts gehoord dat je tandvlees is ontstoken…

 

Voorkomt vroegtijdige veroudering

Roken is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige veroudering. Stoppen met roken kan je helpen er jonger uit te zien en je beter in je vel te voelen. Kijk maar eens om je heen naar mensen die al jaren roken en de leeftijd 60+ hebben bereikt. Zie je wat het met hun huid doet?

 

Vermindert het risico op hart- en vaatziekten

Sigarettenrook bevat meer dan 4.000 chemische stoffen, waarvan er vele schadelijk zijn voor het harten bloedvaten. Rokers van tabak hebben twee keer zoveel kans op hart- en vaatziekten, zoals atherosclerose en coronaire hartziekte, als niet-rokers. Stoppen met roken vermindert het risico op deze ziekten drastisch.

 

Bestrijdt depressie

Roken is een van de belangrijkste oorzaken van depressie en angst omdat het de neurotransmissie verstoort. Stoppen met roken kan helpen om de stemming te verbeteren en depressie te bestrijden.

 

Vermindert het risico op beroerte

Roken verhoogt sterk het risico op een beroerte, die vaak fataal is. Stoppen vermindert het risico op een beroerte met wel 50%.

 

Helpt je gemakkelijker te ademen

Een van de eerste dingen die mensen merken na het stoppen met roken hoeveel gemakkelijker het is om te ademen. Na het stoppen beginnen de longen weer goed te werken en je voelt je borstkas uitzetten als je diep ademhaalt.

 

 Verbetert de vruchtbaarheid

Studies hebben aangetoond dat mannen die stoppen met roken een betere spermakwaliteit en een betere vruchtbaarheid ervaren. Ook vrouwen hebben baat bij stoppen: stoppen met roken verbetert de eierstokfunctie en verhoogt de kans op zwanger worden.

 

Als je probeert te stoppen, zijn er veel middelen beschikbaar om je te helpen, waaronder boeken, websites, en steungroepen. Onthoud dat stoppen moeilijk is, maar het is het waard voor je gezondheid en welzijn. Gefeliciteerd met je besluit om te stoppen met roken, je zet een belangrijke stap op weg naar een gezonder leven! Misschien is het ook goed om je lichaam meteen te ontgiften

Want als dit nog niet genoeg redenen zijn om te stoppen met roken…

 

SUPERTIP:
Lukt het je niet om te stoppen met roken? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.