Omslag foto facebook (3)
Stoppen met roken

Stoppen met roken? Dit zijn de voordelen!

Ontzettend veel mensen beginnen elk jaar met het goede voornemen dat ze gaan stoppen met roken. Als je uiteindelijk kunt stoppen heeft dat ontzettend veel voordelen. Om de volgende redenen, zou je het stoppen met roken toch echt moeten volhouden. Het is altijd goed om een poging tot het stoppen met roken te maken. Volgens onderzoek blijkt dat slechts 4 tot 7% van de mensen die stoppen, zonder hulp van buitenaf, dit ook kan volhouden.

 

Vermindert het risico op kanker

Als je stopt met roken, begint het lichaam zich binnen enkele weken te reinigen van gifstoffen en kanker-veroorzakende chemicaliën. Zelfs als je vele jaren gerookt hebt, vermindert stoppen je risico op kanker drastisch. Dit is dan ook een van de grote redenen dat de verpakking van sigaretten tegenwoordig allemaal erge ziektes uitbeeld.

 

SUPERTIP:
Lukt het je niet om te stoppen met roken? Gebruik dit =>

 

Stoppen met roken voorkomt bronchitis en emfyseem

Roken is een belangrijke oorzaak van bronchitis en emfyseem, die beide dodelijk kunnen zijn. Stoppen kan het ontstaan van deze ziekten voorkomen. Alweer een goede reden! Probeer het dit keer wel vol te houden! Ik weet dat je het kan.

 

Schoon gebit

Rooktabak maakt vlekken op de tanden en veroorzaakt een slechte adem. Als je stopt met roken blijven je tanden veel langer schoner, want roken maakt het voor speeksel moeilijker ze te bereiken.

 

Voorkomt tandbederf

Tandvleesontsteking is een andere complicatie van het inademen van rook van sigaretten. Stoppen voorkomt tandvleesontsteking en vermindert het risico op tandbederf. Misschien heb je het ook al heel vaak van je tandarts gehoord dat je tandvlees is ontstoken…

 

Voorkomt vroegtijdige veroudering

Roken is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige veroudering. Stoppen met roken kan je helpen er jonger uit te zien en je beter in je vel te voelen. Kijk maar eens om je heen naar mensen die al jaren roken en de leeftijd 60+ hebben bereikt. Zie je wat het met hun huid doet?

 

Vermindert het risico op hart- en vaatziekten

Sigarettenrook bevat meer dan 4.000 chemische stoffen, waarvan er vele schadelijk zijn voor het harten bloedvaten. Rokers van tabak hebben twee keer zoveel kans op hart- en vaatziekten, zoals atherosclerose en coronaire hartziekte, als niet-rokers. Stoppen met roken vermindert het risico op deze ziekten drastisch.

 

Bestrijdt depressie

Roken is een van de belangrijkste oorzaken van depressie en angst omdat het de neurotransmissie verstoort. Stoppen met roken kan helpen om de stemming te verbeteren en depressie te bestrijden.

 

Vermindert het risico op beroerte

Roken verhoogt sterk het risico op een beroerte, die vaak fataal is. Stoppen vermindert het risico op een beroerte met wel 50%.

 

Helpt je gemakkelijker te ademen

Een van de eerste dingen die mensen merken na het stoppen met roken hoeveel gemakkelijker het is om te ademen. Na het stoppen beginnen de longen weer goed te werken en je voelt je borstkas uitzetten als je diep ademhaalt.

 

 Verbetert de vruchtbaarheid

Studies hebben aangetoond dat mannen die stoppen met roken een betere spermakwaliteit en een betere vruchtbaarheid ervaren. Ook vrouwen hebben baat bij stoppen: stoppen met roken verbetert de eierstokfunctie en verhoogt de kans op zwanger worden.

 

Als je probeert te stoppen, zijn er veel middelen beschikbaar om je te helpen, waaronder boeken, websites, en steungroepen. Onthoud dat stoppen moeilijk is, maar het is het waard voor je gezondheid en welzijn. Gefeliciteerd met je besluit om te stoppen met roken, je zet een belangrijke stap op weg naar een gezonder leven! Misschien is het ook goed om je lichaam meteen te ontgiften

Want als dit nog niet genoeg redenen zijn om te stoppen met roken…

 

SUPERTIP:
Lukt het je niet om te stoppen met roken? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.