Vlekken verwijderen? Een vlek zit in een klein hoekje. Voor veel vlekken bestaan poetsmiddeltjes om ze te verwijderen, maar sommige vlekken vallen nog steeds buiten boord. Denk aan het verwijderen van vlekken op niet afwasbaar behang en geverfde muren. Dit zijn niet de meest makkelijke vlekken om te verwijderen, mede omdat de consequenties zo groot zijn als je er een nog groter vlek van maakt en daarom zijn wij opzoek gegaan naar een bruikbare tip. 

SUPERTIP:
Dit werkt ook om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

 

Vlekken verwijderen 

Een van de gemakkelijkste en meest efficiënte manieren om een vlek te verwijderen is door een stuk brood te gebruiken. Dit komt omdat brood een hoog absorptievermogen heeft, wat betekent dat het veel van de vloeistof of het vet uit de vlek kan opzuigen. Bovendien is brood een zacht schuurmiddel, wat betekent dat het gebruikt kan worden om vlekken te verzachten zonder de stof of muur te beschadigen.

De eerste stap is een schoon stuk brood te gebruiken om zoveel mogelijk van de vloeistof of het vet van de vlek op te zuigen. Gebruik daarna een schone, met warm water bevochtigde doek om de overgebleven vlek weg te vegen. Als dit niet alle sporen verwijdert van de vlek, gebruik een milde zeep om achtergebleven etensresten weg te schrobben. Zorg ervoor dat je goed naspoelt met warm water, en dep of droog dan met een schone doek.

Vlekken verwijderen

Vlekken verwijderen op behang

Het is verstandig om altijd een stukje van het behang te bewaren zodat je het in geval van nood kunt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer de vlek echt niet van het behang af gaat of je een stuk behang hebt beschadigt. Scheur een stukje in hetzelfde motief af van de behang rol. Niet knippen dus, want gescheurde randjes vallen een stuk minder op dan een perfect geknipt vierkantje. Vervolgens leg je het stukje een paar dagen op de vensterbank zodat het iets lichter wordt. Dit is namelijk ook al gebeurt met het behang op de muur en dan plak je het stukje op de vlek of beschadiging met behanglijm. Zo hoef je niet de muur opnieuw te verven of de muur opnieuw te behangen.

 

Veilig vlekken verwijderen

Het beste aan deze methode is dat je niet bang hoeft te zijn dat bleekmiddelen of schoonmaakmiddelen je stof of muur verpesten. Dit komt doordat je alleen brood en water gebruikt. Mocht het hiermee niet lukken? Neem dan gerust een kijkje tussen al onze vlekkentips. 

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.