Omslag foto facebook (3)
vlekken verwijderen

Vlekken verwijderen met brood

Een vlek zit in een klein hoekje. Voor veel vlekken bestaan poetsmiddeltjes om ze te verwijderen, maar sommige vlekken vallen nog steeds buiten boord. Denk aan het verwijderen van vlekken op niet afwasbaar behang en geverfde muren. Dit zijn niet de meest makkelijke vlekken om te verwijderen, mede omdat de consequenties zo groot zijn als je er een nog groter vlek van maakt en daarom zijn wij opzoek gegaan naar een bruikbare tip.
 

SUPERTIP:
Dit werkt ook om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

 

Vlekken verwijderen

Een van de gemakkelijkste en meest efficiënte manieren om een vlek te verwijderen is door een stuk brood te gebruiken. Dit komt omdat brood een hoog absorptievermogen heeft, wat betekent dat het veel van de vloeistof of het vet uit de vlek kan opzuigen. Bovendien is brood een zacht schuurmiddel, wat betekent dat het gebruikt kan worden om vlekken te verzachten zonder de stof of muur te beschadigen.

De eerste stap is een schoon stuk brood te gebruiken om zoveel mogelijk van de vloeistof of het vet van de vlek op te zuigen. Gebruik daarna een schone, met warm water bevochtigde doek om de overgebleven vlek weg te vegen. Als dit niet alle sporen verwijdert van de vlek, gebruik een milde zeep om achtergebleven etensresten weg te schrobben. Zorg ervoor dat je goed naspoelt met warm water, en dep of droog dan met een schone doek.

 

Behang

Het is verstandig om altijd een stukje van het behang te bewaren zodat je het in geval van nood kunt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer de vlek echt niet van het behang af gaat of je een stuk behang hebt beschadigt. Scheur een stukje in hetzelfde motief af van de behang rol. Niet knippen dus, want gescheurde randjes vallen een stuk minder op dan een perfect geknipt vierkantje. Vervolgens leg je het stukje een paar dagen op de vensterbank zodat het iets lichter wordt. Dit is namelijk ook al gebeurt met het behang op de muur en dan plak je het stukje op de vlek of beschadiging met behanglijm. Zo hoef je niet de muur opnieuw te verven of de muur opnieuw te behangen.

 

Veilig

Het beste aan deze methode is dat je niet bang hoeft te zijn dat bleekmiddelen of schoonmaakmiddelen je stof of muur verpesten. Dit komt doordat je alleen brood en water gebruikt. Mocht het hiermee niet lukken? Neem dan gerust een kijkje tussen al onze vlekkentips

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.