Stijve nekken zijn iets waar veel mensen over de hele wereld last van hebben. De stijfheid wordt meestal veroorzaakt doordat je in een ongemakkelijke houding slaapt of om de een of andere reden je nek niet kunt bewegen of je hoofd langere tijd niet kunt draaien. Een stijve nek kan uiterst pijnlijk en verontrustend zijn, maar er zijn 10 effectieve manieren om er iets aan te doen. Lees dit artikel om te weten te komen wat dit zijn.

 

Zo los je een stijve nek op!

Verander je kussen

De steunkracht van je kussen kan invloed hebben op de stijfheid in je nek, dus het is belangrijk dat je een steunend kussen hebt. Het kan verleidelijk zijn om met je oude, niet-ondersteunende kussen te blijven slapen als de stijfheid tegen de ochtend nog niet verdwenen is, maar vergeet niet dat je kussen regelmatig verschoond moet worden. Ga daarom voor een stevig en goed kussen. 

Slaap op je buik

Dit lijkt een vreemde manier om van een stijve nek af te komen, maar het is waar! Slapen op je buik bevordert de bloedstroom naar de hersenen, wat je kan helpen om ’s morgens geen last meer te hebben van stijfheid. Het kan in het begin een beetje ongemakkelijk aanvoelen, maar geef het een kans!

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook tegen een stijve nek! Gebruik dit =>

 

Doe wat aan lichaamsbeweging

De stijfheid in je nek kan veroorzaakt worden doordat je overdag niet genoeg beweegt, dus waarom probeer je niet wat oefeningen om stijfheid te voorkomen? Als je het niet aankunt om thuis te sporten of te gaan hardlopen, maak dan een stevige wandeling op je werk ook al is het slechts vijf minuten. Je kunt ook yoga of Pilates proberen om stijfheid in je nek te helpen voorkomen en de pijncyclus te doorbreken.

Pas de temperatuur in je kamer aan

De ideale temperatuur om te slapen is ongeveer 18 graden Celsius, dus als je veel last hebt van stijfheid, kan dat komen doordat de kamer te warm is ofJe moet er ook voor zorgen dat je kamer niet te koud is, want dat kan je doorbloeding beïnvloeden.

Neem een warme douche of stoombad

De warmte ontspant de spieren in je nek en stelt je in staat de pijncyclus te doorbreken. Dit is een heel effectieve manier om van je stijfheid af te komen nadat je wakker geworden bent

 

Dit is ook belangrijk tegen een stijve nek

Eet gezond

Een gebrek aan vitaminen en voedingsstoffen in je voeding kan leiden tot stijfheid in de nek, dus zorg ervoor dat je veel fruit en groenten eet. Als je ’s morgens geen tijd hebt om te ontbijten, drink dan een smoothie of sapje voor je de deur uitgaat, zo krijg je wat broodnodige voeding binnen!

stijve nek

Gebruik een handdoek of een nekkussen

Je hoeft ’s morgens niet steeds last te hebben van stijfheid! Als je een nekkussen gebruikt, geeft dat je een betere steun en helpt het stijfheid voorkomen. Een opgevouwen handdoek kun je ook gebruiken als een eenvoudig nekkussen dat je om je nek kunt bewegen.

Vraag hulp aan een ander

Als je een vriend of familielid hebt die vroeg opstaat, vraag hem of haar dan om je minstens 30 minuten voor je wekker te wekken. Dit geeft je de tijd om je even uit te rekken en te bewegen voor je je klaarmaakt voor de dag die voor je ligt.

Draag geen hoge hakken meer

Hoge hakken kunnen tot stijfheid in je nek leiden omdat ze je houding beïnvloedenen op de manier waarop je loopt. Dus als je je hoge hakken gaat dragen, zorg er dan voor dat ze niet te hoog zijn en niet te ver voor je uitsteken!

Overdrijf niet met technologie

Een laptop gebruiken of werk doen op een tablet kan stijfheid en pijn in je nek veroorzaken, want deze apparaten brengen je dichter bij het scherm. Probeer af en toe op te staan en rond te lopen om de spanning die je hebt opgebouwd te verlichten.

 

En als het kwaad geschied is:

Maak je met een oude sok (zonder gaatjes) en wat rijst een warmte kussen die je eenvoudig in je nek kunt leggen. Als je hier vaak last van hebt, dan kun je ook een kersenpittenzak aanschaffen. Vul de sok met rijst, bindt het uiteinde dicht met een stukje touw en leg de sok gedurende 2-3 minuten in de magnetron. Je kunt ook een mini versie maken met een babysokje. De mini variant is ideaal wanneer je een wandeling gaat maken en graag iets warms in je hand wilt houden. Een pittenzak werkt perfect tegen een stijve nek.

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook tegen een stijve nek! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.