Vriezer snel ontdooien? Wanneer er zich een ijslaagje in je diepvries heeft gevormd, gaat deze daardoor meer energie verbruiken. Het ontdooien van de diepvries is dan wel verstandig, alleen is dit vaak geen gemakkelijke klus. Want hoe krijg je de diepvries het snelste ontdooid en waar moet je in die tijd met je diepvriesproducten heen? 

Het beste kun je de diepvries een keer per jaar ontdooien, zo voorkom je dat deze onnodig veel energie gaat verbruiken. Ook is het verstandig om de rubbers goed te controleren, want ook door een niet goed sluitende deur of deksel kan er ijs ontstaan in de diepvries.

 

Vriezer snel ontdooien? Waar ga je heen met de diepvriesproducten?

De diepvries ontdooien kun je het beste in de winter doen. Als het dan buiten goed koud is, kun je de producten gewoon buiten zetten. Is dit niet het geval, dan kun je de producten zolang in een koeltas bewaren, of in een grote zak gevuld met ijsblokken. Je zou ook je buurvrouw even lief aan kunnen kijken of zij zolang jouw producten bij haar in de diepvries kan leggen.

Als de diepvries dan helemaal leeg is, kun je beginnen met het weg schrapen van het ijs aan alle kanten. Doe dit met een lepel of een spatel, maar gebruik geen mes of ander scherp gereedschap. Met een scherp voorwerp beschadigd je anders al snel de diepvries.

 

SUPERTIP:
Zo kan je ook super snel je vriezer ontdooien! Gebruik dit =>

Vriezer snel ontdooien? De beste manieren!

Bij het ontdooien is een grote handdoek heel erg handig voor het opvangen van het water of ijs. Als de diepvries compleet ontdooid is, ga je even met een doekje door de diepvries heen. Daarna kun je de producten weer snel terug leggen in de diepvries.

vriezer snel ontdooien

Manier 1 is de snelste en de gemakkelijkste

Als je een ventilator hebt, zet je deze voor de open diepvries. Het hangt af van de sterkte van je ventilator, hoe snel de diepvries dan ontdooid. Leg wat oude handdoeken verspreid op de grond, want het ijswater zal al snel gaan stromen.

 

Manier 2 kost iets meer tijd

Giet in een bak kokend water en zet deze dan in de diepvries. Sluit dan de deur of de deksel en laat dit een minuut of 10 zo staan. Vervang dan het water weer door kokend water. Herhaal dit totdat de hele diepvries ijsvrij is. Het laatste ijswater kun je dan weghalen met oude handdoeken.

 

Vriezer snel ontdooien? Manier 3 is de lastigste

Zet een waterstofzuiger op blaasstand en beweeg deze dan van boven naar beneden over de oppervlaktes. Doe dit vooral niet met een haardroger, het is namelijk niet zo prettig als je onder stroom komt te staan! Als het ijs loskomt, verander je de blaasstand in zuigstand en zo zuig je dan al  het ijs en water op.

Natuurlijk kan je ook de diepvries leeg maken en een dag wachten (mocht je geduld hebben) tot alles gesmolten is…

 

SUPERTIP:
Zo kan je ook super snel je vriezer ontdooien! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.