Vriezer snel ontdooien

Vriezer snel ontdooien? Zo doe je dat!

Wanneer er zich een ijslaagje in je diepvries heeft gevormd, gaat deze daardoor meer energie verbruiken. Het ontdooien van de diepvries is dan wel verstandig, alleen is dit vaak geen gemakkelijke klus. Want hoe krijg je de diepvries het snelste ontdooid en waar moet je in die tijd met je diepvriesproducten heen? 

Het beste kun je de diepvries een keer per jaar ontdooien, zo voorkom je dat deze onnodig veel energie gaat verbruiken. Ook is het verstandig om de rubbers goed te controleren, want ook door een niet goed sluitende deur of deksel kan er ijs ontstaan in de diepvries.

 

Waar ga je heen met de diepvriesproducten?

De diepvries ontdooien kun je het beste in de winter doen. Als het dan buiten goed koud is, kun je de producten gewoon buiten zetten. Is dit niet het geval, dan kun je de producten zolang in een koeltas bewaren, of in een grote zak gevuld met ijsblokken. Je zou ook je buurvrouw even lief aan kunnen kijken of zij zolang jouw producten bij haar in de diepvries kan leggen.

Als de diepvries dan helemaal leeg is, kun je beginnen met het weg schrapen van het ijs aan alle kanten. Doe dit met een lepel of een spatel, maar gebruik geen mes of ander scherp gereedschap. Met een scherp voorwerp beschadigd je anders al snel de diepvries.

 

SUPERTIP:
Zo kan je ook super snel je vriezer ontdooien! Gebruik dit =>

 

Hoe kun je het beste ontdooien?

Bij het ontdooien is een grote handdoek heel erg handig voor het opvangen van het water of ijs. Als de diepvries compleet ontdooid is, ga je even met een doekje door de diepvries heen. Daarna kun je de producten weer snel terug leggen in de diepvries.

 

Manier 1 is de snelste en de gemakkelijkste

Als je een ventilator hebt, zet je deze voor de open diepvries. Het hangt af van de sterkte van je ventilator, hoe snel de diepvries dan ontdooid. Leg wat oude handdoeken verspreid op de grond, want het ijswater zal al snel gaan stromen.

 

Manier 2 kost iets meer tijd

Giet in een bak kokend water en zet deze dan in de diepvries. Sluit dan de deur of de deksel en laat dit een minuut of 10 zo staan. Vervang dan het water weer door kokend water. Herhaal dit totdat de hele diepvries ijsvrij is. Het laatste ijswater kun je dan weghalen met oude handdoeken.

 

Manier 3 is de lastigste

Zet een waterstofzuiger op blaasstand en beweeg deze dan van boven naar beneden over de oppervlaktes. Doe dit vooral niet met een haardroger, het is namelijk niet zo prettig als je onder stroom komt te staan! Als het ijs loskomt, verander je de blaasstand in zuigstand en zo zuig je dan al  het ijs en water op.

Natuurlijk kan je ook de diepvries leeg maken en een dag wachten (mocht je geduld hebben) tot alles gesmolten is…

 

SUPERTIP:
Zo kan je ook super snel je vriezer ontdooien! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.