beste pannen

Beste pannen? Dit zijn de 5 beste!

Tegenwoordig zijn er veel pannen op de markt. Er zijn verschillende merken en stijlen. Maar natuurlijke willen we de beste waarde voor ons geld krijgen. Dus, wat is de beste pan volgens jou? Dit artikel zal je begeleiden bij het kiezen van een pan op basis van gebruik en stijl. We delen graag een lijst van de top 5 pannen die het meest gebruikt door thuiskoks en professionele koks.

 

Dit zijn de beste pannen!

Sauteerpan

Dit is een pan met een ronde bodem, breed en diep met rechte zijkanten, als een braadpan maar dan zonder deksel. Hij is bedoeld voor sauteren (vandaar de naam), waarbij snel wordt gekookt op hoog of middelhoog vuur. De afmetingen zijn meestal klein genoeg om het voedsel gemakkelijk te kunnen omgooien. Door zijn vorm en diepte kan een sauteerpan gebruikt worden als een braad- of steelpan.


Dit is de beste Sauteerpan! Bekijk hier 13 positieve reacties >>

 

Diepe koekenpan

Diepe koekenpan: Deze soort pan heeft rechte zijkanten, is dieper dan hij breed is en heeft geen deksel (of als dat er wel is, is er geen afneembaar handvat). Het wordt vooral gebruikt om te bakken, dicht te schroeien, bruin te bakken en te stoven.

Dit is de beste diepe koekenpan >>

 

Voorraadpan (pannenset)

Dit is een grote pan die bedoeld is om bouillon of soep te maken door vlees en groenten met water te koken. Een tweede kleinere pan kan gebruikt worden om het klaargemaakte gerecht opnieuw op te warmen zonder de smaak te verdunnen.

Dit is de beste pannenset! Bekijk hier de 24 positieve reacties >>

 

Braiseerpannen (braadpan)

Braiseerpannen (braadpannen) zijn diep, breed en ovaal van vorm. Door de vorm kunnen grotere stukken vlees gelijkmatig in hun eigen sappen gaar worden. De dichte deksel houdt de stoom vast die helpt het voedsel snel gaar te krijgen met een beperkt vochtverlies. Het voedsel kan ook bruin gebakken worden voordat er vloeistoffen aan toegevoegd worden voor smaak en kleur.


Dit is de beste braadpan. Bekijk hier 462 positieve reacties >>

 

Of ben je toe aan een heerlijke soep?

Soeppannen

Een soeppan is eigenlijk een gewone kookpan, maar dan een maatje groter dan je bent gewend. Door de inhoud is hij uitstekend geschikt voor soep of andere heerlijke grote gerechten. Bij de keuze voor een soeppan is het allereerst belangrijk dat hij geschikt is voor jouw type fornuis. Ook kan je bedenken of vaatwasser- of ovenbestendig moet zijn. De meeste soeppannen worden standaard geleverd met een deksel.


Dit is de beste soeppan! Bekijk hier de 46 positieve reviews >>

 

De 5 pannen die we hierboven vermeld hebben zijn onmisbaar in je keuken. Je kunt pannen toevoegen naargelang je behoefte, maar begin met de hierboven genoemde pannen en je zult niet teleurgesteld zijn. Smakelijk eten!

 

SUPERTIP:
Heb je nog geen keuze kunnen maken? Bekijk hier de allerbeste pannen op een rijtje! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.