Tegenwoordig zijn er veel pannen op de markt. Maar wat zijn de beste pannen? Er zijn verschillende merken en stijlen. Maar natuurlijke willen we de beste waarde voor ons geld krijgen. Dus, wat is de beste pan volgens jou? Dit artikel zal je begeleiden bij het kiezen van een pan op basis van gebruik en stijl. We delen graag een lijst van de top 5 pannen die het meest gebruikt door thuiskoks en professionele koks.

Dit zijn de beste pannen!

Sauteerpan

Dit is een pan met een ronde bodem, breed en diep met rechte zijkanten, als een braadpan maar dan zonder deksel. Hij is bedoeld voor sauteren (vandaar de naam), waarbij snel wordt gekookt op hoog of middelhoog vuur. De afmetingen zijn meestal klein genoeg om het voedsel gemakkelijk te kunnen omgooien. Door zijn vorm en diepte kan een sauteerpan gebruikt worden als een braad- of steelpan.


Dit is de beste Sauteerpan! Bekijk hier 13 positieve reacties >>

Diepe koekenpan

Diepe koekenpan: Deze soort pan heeft rechte zijkanten, is dieper dan hij breed is en heeft geen deksel (of als dat er wel is, is er geen afneembaar handvat). Het wordt vooral gebruikt om te bakken, dicht te schroeien, bruin te bakken en te stoven.

Dit is de beste diepe koekenpan >>

Voorraadpan (pannenset)

Dit is een grote pan die bedoeld is om bouillon of soep te maken door vlees en groenten met water te koken. Een tweede kleinere pan kan gebruikt worden om het klaargemaakte gerecht opnieuw op te warmen zonder de smaak te verdunnen.

Dit is de beste pannenset! Bekijk hier de 24 positieve reacties >>

Braiseerpannen (braadpan)

Braiseerpannen (braadpannen) zijn diep, breed en ovaal van vorm. Door de vorm kunnen grotere stukken vlees gelijkmatig in hun eigen sappen gaar worden. De dichte deksel houdt de stoom vast die helpt het voedsel snel gaar te krijgen met een beperkt vochtverlies. Het voedsel kan ook bruin gebakken worden voordat er vloeistoffen aan toegevoegd worden voor smaak en kleur.


Dit is de beste braadpan. Bekijk hier 462 positieve reacties >>

Of ben je toe aan een heerlijke soep?

Beste pannen voor soep

Een soeppan is eigenlijk een gewone kookpan, maar dan een maatje groter dan je bent gewend. Door de inhoud is hij uitstekend geschikt voor soep of andere heerlijke grote gerechten. Bij de keuze voor een soeppan is het allereerst belangrijk dat hij geschikt is voor jouw type fornuis. Ook kan je bedenken of vaatwasser- of ovenbestendig moet zijn. De meeste soeppannen worden standaard geleverd met een deksel.


Dit is de beste soeppan! Bekijk hier de 46 positieve reviews >>

De 5 beste pannen die we hierboven vermeld hebben zijn onmisbaar in je keuken. Je kunt pannen toevoegen naargelang je behoefte, maar begin met de hierboven genoemde pannen en je zult niet teleurgesteld zijn. Smakelijk eten!

Ook interessant:

  1. Top 5 beste groene thee

SUPERTIP:
Heb je nog geen keuze kunnen maken? Bekijk hier de allerbeste pannen op een rijtje! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.