Omslag foto facebook (3)
beter slapen

Beter slapen? Deze voedingsmiddelen kunnen je helpen!

Er zijn van die nachten dat je de slaap maar niet kunt vatten. Je zou willen dat je, zodra je hoofd het kussen voelt, je gelijk in slaap zou vallen. Vaak gaan er nog problemen waar je mee zit door je hoofd of je bent gewoon heel erg opgewonden over bepaalde dingen, waardoor je de slaap maar niet kunt vatten. Wat ook een boosdoener is, is teveel cafeïne. Maar gelukkig  zijn er gewone huis, tuin en keuken voedingsmiddelen die je heel snel van dit probleem kunnen afhelpen! Zo kan ook jij beter slapen!

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook voor een betere nachtrust! Gebruik dit =>
 

Waarom is goed slapen belangrijk

Een van de belangrijkste dingen die je voor je gezondheid kunt doen is een goede nachtrust. Slaap is essentieel voor je algehele gezondheid en welzijn, en het kan je stemming, energieniveau en productiviteit helpen verbeteren. Hier zijn enkele redenen waarom slaap zo belangrijk is:

  • Slaap helpt bij het goed functioneren van je hersenen.
  • Slaap kan je stemming en je kijk op het leven verbeteren.
  • Genoeg slaap houdt je energiek en actief.

 

Onderstaande tips en voedingsmiddelen kunnen je helpen om sneller en beter in slaap te vallen.

Kamillethee

Kamillethee helpt je bij het ontspannen van je spieren en zenuwen. Het verteld letterlijk je lichaam om te gaan ontspannen. Probeer daarom elke avond voor het slapen gaan een kopje kamillethee te drinken.

 

Boerenkool

Het zal je misschien verrassen om boerenkool ook op deze lijst te zien. Het calcium-rijke voedsel helpt de hersenen bij de opbouw van melatonine. Melatonine is een hormoon dat je lichaam helpt bij een natuurlijke slaapcyclus.

 

Zout

Pretzels of zoute stengels (maar ook sommige chips) brengen je bloedsuiker naar een natuurlijke piek, waardoor tryptofaan (aminozuur) naar de hersenen kan komen. Dit zorgt er voor dat je rustiger wordt.

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook voor een betere nachtrust! Gebruik dit =>

 

Havermout

Met havermout vang je 2 vliegen in een klap. Het is zowel rijk aan melatonine maar is ook behulpzaam bij het verhogen van de bloedsuikerspiegel. Probeer dus zoetigheid zo veel mogelijk te vermijden.

 

Amandelen

Amandelen zijn niet alleen de gezondste voedingsmiddelen die je maar kunt eten, maar er zit ook heel veel tryptofaan en melatonine in. Het is dus dé perfecte voor het naar bed gaan snack.

 

Vis

Tonijn, zalm en heilbot zijn rijk aan vitamine B6. Dit is een andere grote katalysator voor de productie van melatonine.

 

Kersensap

Ook kersensap is rijk aan melatonine. Studies hebben aangetoond dat mensen met slapeloosheid, baat hebben bij het drinken van 2 glazen kersensap per dag.

 

Bananen

Bananen zijn niet alleen rijk aan kalium (als je veel last hebt van spierkrampen, zijn bananen je redding) Maar ze zijn ook rijk aan vitamine B6, wat weer gebruikt  wordt bij de melatonine productie.

 

Zoete aardappelen

Zoete aardappelen zitten vol met kalium. Het ontspant de spieren, kalmeert de zenuwen en helpt bij de bloedcirculatie.

 

Ananas

Ananas is ook een super food als het om het verhogen gaat van het melatonine niveau. En we weten nu allemaal waar melatonine belangrijk voor is.

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook voor een betere nachtrust! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.