Beter slapen? Er zijn van die nachten dat je de slaap maar niet kunt vatten. Je zou willen dat je, zodra je hoofd het kussen voelt, je gelijk in slaap zou vallen. Vaak gaan er nog problemen waar je mee zit door je hoofd of je bent gewoon heel erg opgewonden over bepaalde dingen, waardoor je de slaap maar niet kunt vatten. Wat ook een boosdoener is, is teveel cafeïne. Maar gelukkig  zijn er gewone huis, tuin en keuken voedingsmiddelen die je heel snel van dit probleem kunnen afhelpen! Zo kan ook jij beter slapen!

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook voor een betere nachtrust! Gebruik dit => 

Waarom is beter slapen belangrijk?

Een van de belangrijkste dingen die je voor je gezondheid kunt doen is een goede nachtrust. Slaap is essentieel voor je algehele gezondheid en welzijn, en het kan je stemming, energieniveau en productiviteit helpen verbeteren. Hier zijn enkele redenen waarom slaap zo belangrijk is:

  • Slaap helpt bij het goed functioneren van je hersenen.
  • Slaap kan je stemming en je kijk op het leven verbeteren.
  • Genoeg slaap houdt je energiek en actief.

 

Onderstaande tips en voedingsmiddelen kunnen je helpen om sneller en beter in slaap te vallen.

Beter slapen dankzij kamillethee

Kamillethee helpt je bij het ontspannen van je spieren en zenuwen. Het verteld letterlijk je lichaam om te gaan ontspannen. Probeer daarom elke avond voor het slapen gaan een kopje kamillethee te drinken.

 

Boerenkool

Het zal je misschien verrassen om boerenkool ook op deze lijst te zien. Het calcium-rijke voedsel helpt de hersenen bij de opbouw van melatonine. Melatonine is een hormoon dat je lichaam helpt bij een natuurlijke slaapcyclus.

beter slapen

Zout

Pretzels of zoute stengels (maar ook sommige chips) brengen je bloedsuiker naar een natuurlijke piek, waardoor tryptofaan (aminozuur) naar de hersenen kan komen. Dit zorgt er voor dat je rustiger wordt.

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook voor een betere nachtrust! Gebruik dit =>

 

Beter slapen dankzij havermout

Met havermout vang je 2 vliegen in een klap. Het is zowel rijk aan melatonine maar is ook behulpzaam bij het verhogen van de bloedsuikerspiegel. Probeer dus zoetigheid zo veel mogelijk te vermijden.

 

Amandelen

Amandelen zijn niet alleen de gezondste voedingsmiddelen die je maar kunt eten, maar er zit ook heel veel tryptofaan en melatonine in. Het is dus dé perfecte voor het naar bed gaan snack.

 

Vis

Tonijn, zalm en heilbot zijn rijk aan vitamine B6. Dit is een andere grote katalysator voor de productie van melatonine.

 

Kersensap

Ook kersensap is rijk aan melatonine. Studies hebben aangetoond dat mensen met slapeloosheid, baat hebben bij het drinken van 2 glazen kersensap per dag.

 

Bananen

Bananen zijn niet alleen rijk aan kalium (als je veel last hebt van spierkrampen, zijn bananen je redding) Maar ze zijn ook rijk aan vitamine B6, wat weer gebruikt  wordt bij de melatonine productie.

 

Beter slapen dankzij zoete aardappelen

Zoete aardappelen zitten vol met kalium. Het ontspant de spieren, kalmeert de zenuwen en helpt bij de bloedcirculatie.

 

Ananas

Ananas is ook een super food als het om het verhogen gaat van het melatonine niveau. En we weten nu allemaal waar melatonine belangrijk voor is.

 

SUPERTIP:
Dit helpt ook voor een betere nachtrust! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.