Stickerresten verwijderen? Er zijn veel manieren om stickerresten te verwijderen en de beste manier om dat te doen hangt af van het materiaal waarvan de sticker gemaakt is. Hieronder deel ik een aantal handige tips zodat jij meteen aan de slag kunt met het verwijderen van stickerresten.

SUPERTIP:
Hier kan je ook stickers mee verwijderen!  Gebruik dit =>

 

Stickerresten verwijderen? Pak een föhn

Met een föhn kan je succesvol stickers en de lijm die achterblijft verwijderen. Dankzij de warmte/ hitte van de föhn laat de sticker, maar ook de lijm los. Zorg er alleen voor dat je de hitte niet te lang op 1 plek richt, anders kan je brandschade krijgen. 

Probeer een sticker verwijderaar 

Er zijn veel producten op de markt die speciaal bedoeld zijn om stickers te verwijderen en ze kunnen effectiever zijn dan andere methoden. Bekijk hier het volledige aanbod >>.

Stickerresten verwijderen met olie of WD-40

Probeer plantaardige olie of WD-40 te gebruiken. Beide producten kunnen helpen om de kleefstof/lijm van stickers los te maken. Hierna veeg je het eenvoudig weg met een schone doek. Pak hiervoor tevens een zachte doek om geen krassen achter te laten. Dikkere lagen lijm kan je ook proberen los te pulken met een tandenstoker.

Stickerresten verwijderen

Probeer azijn of citroensap te gebruiken.

Geen WD-40 in huis? Deze zure vloeistoffen zoals citroensap en azijn kunnen ook helpen om de kleefstof/lijm van stickers los te maken.

Stickerlijm op hout?

Probeer het met een scheermesje. Als de sticker op een poreuze ondergrond zit (zoals hout), kun je het het beste proberen met een scherm scheermesje om zo de laag lijm er af te ‘snijden’.

 

SUPERTIP:
Hier kan je ook stickers mee verwijderen!  Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.