Zo voorkom je spataderen

Het hebben van spataderen is erg pijnlijk. Ze veroorzaken krampen, zware, pijnlijke en vermoeide benen. Daarbij zien die lelijke kronkelende aders er erg lelijk uit op je benen. Soms lijkt het wel of er een hele landkaart op de benen staat. Spataderen zijn vandaag de dag vrij goed te behandelen, maar als je ze kunt voorkomen is dat natuurlijk veel beter. Gelukkig heb je zelf een aantal oplossingen in je macht om het krijgen van spataderen te voorkomen.
 

Hieronder een aantal handige tips
  • Vermijd dat je te lang blijft zitten of staan. Heb je een zittend beroep is het goed om naar 20 minuten even te gaan staan en wat rond te wandelen. Heb je een staand beroep is het goed om even te gaan zitten.
  • Train je beenspieren met bijvoorbeeld joggen, wandelen, fietsen of zwemmen.
  • Loop ook eens wat vaker met blote voeten op gras, zand of grind. Ook op je tenen lopen is een goede oefening.
  • Blijf niet te lang met je benen over elkaar zitten. De bloeddoorstroming wordt hier ernstig door belemmert. Doe ook geen strak zittende kleding aan en vermijd het veelvuldig lopen op hoge hakken.
  • Leg een kussen onder je benen als je gaat slapen. Dit helpt om oedeem af te nemen.
  • Neem ook regelmatig wisselbaden.
  • Zorg er voor dat je geen koude voeten krijgt. Draag dus warme schoenen en sokken.
  • Zonnebaden, sauna of een turks bad is ook niet aan te raden. De rechtstreekse warmte op je benen laat de aders uitzetten.
  • Dat zelfde geldt ook voor het ontharen met warme wax. Het is beter om dit met waxstrips te doen of gewoon met een scheermesje.

 

Dit helpt ook tegen spataderen! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.