Spataderen voorkomen? Het hebben van spataderen is erg pijnlijk. Ze veroorzaken krampen, zware, pijnlijke en vermoeide benen. Daarbij zien die lelijke kronkelende aders er erg lelijk uit op je benen. Soms lijkt het wel of er een hele landkaart op de benen staat. Spataderen zijn vandaag de dag vrij goed te behandelen, maar als je ze kunt voorkomen is dat natuurlijk veel beter. Gelukkig heb je zelf een aantal oplossingen in je macht om het krijgen van spataderen te voorkomen. 

SUPERTIP:

Dit helpt ook tegen spataderen! Klik hier.

Zo kan je spataderen voorkomen

Vermijd dat je te lang blijft zitten of staan. Heb je een zittend beroep is het goed om naar 20 minuten even te gaan staan en wat rond te wandelen. Heb je een staand beroep is het goed om even te gaan zitten.

Spataderen voorkomen

Spataderen voorkomen? Sport voldoende

Train je beenspieren met bijvoorbeeld joggen, wandelen, fietsen of zwemmen. Loop ook eens wat vaker met blote voeten op gras, zand of grind. Ook op je tenen lopen is een goede oefening. Het is belangrijk om dagelijks te bewegen. Dit helpt de bloedcirculatie te stimuleren en voorkomt dat het bloed stagneert.

Zorg voor een goede bloeddoorstroming

Blijf niet te lang met je benen over elkaar zitten. De bloeddoorstroming wordt hier ernstig door belemmert. Doe ook geen strak zittende kleding aan en vermijd het veelvuldig lopen op hoge hakken.

Draag losse kleding

Het dragen van strakke kleding kan de bloedcirculatie belemmeren. Zorg ervoor dat je losse, comfortabele kleding draagt.

Houd je benen omhoog

Wanneer je de kans hebt, houd dan je benen omhoog. Dit zorgt ervoor dat het bloed beter kan circuleren.

Drink voldoende water

Water is belangrijk voor de bloedcirculatie. Zorg ervoor dat je elke dag voldoende water drinkt.

Vermijd hete baden en sauna’s

Sauna’s en hete baden kunnen de bloedvaten vernauwen en dit kan spataderen veroorzaken.

Eet gezond

Een gezonde voeding helpt de bloedcirculatie te stimuleren. Vermijd daarom voeding die de bloedvaten vernauwt, zoals vette voeding.

SUPERTIP:

Dit helpt ook tegen spataderen! Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.