Schurende bovenbenen kunnen verschillende oorzaken hebben. Sommige mensen hebben er last van als ze lang moeten staan of lopen, terwijl anderen er last van krijgen tijdens het sporten. Ook kunnen schurende benen optreden als gevolg van een allergische reactie op bepaalde stoffen. Ontdek snel een aantal handige tips.

SUPERTIP:

Dit helpt ook tegen schurende bovenbenen! Klik hier.

Last van schurende bovenbenen?

Er zijn verschillende manieren om schurende benen te behandelen. Sommige mensen vinden het fijn om een crème of gel te gebruiken die de huid verzacht. Anderen kiezen ervoor om een bad te nemen met lavendelolie of baking soda. Als je last hebt van schurende benen als gevolg van een allergie, dan is het verstandig om te proberen om contact met de allergenen te vermijden.

Hoe ontstaan schurende benen

Schurende benen kunnen veroorzaakt worden door een droge huid, een overmatige transpiratie, wrijving of eelt.

schurende bovenbenen

Scheer je benen niet

Wat je ook doet, blijf ervan af om je benen te scheren! Door je benen te scheren, verwijder je de beschermlaag van je huid en maak je je huid nog gevoeliger voor schuring.

Smeer je huid in met Vaseline tegen schurende bovenbenen

Bovenbenen ‘s avonds insmeren met Vaseline. In laten trekken. De volgende dag is je huid heel glad waardoor het niet meer schuurt. Eventueel gedurende de dag dunnetjes aanbrengen.

 

SUPERTIP:

Dit helpt ook tegen schurende bovenbenen! Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.