Kerstspullen opruimen? Heb je oud- en nieuw weer zonder al te veel kleerscheuren overleeft?  In januari beginnen we met onze goede voornemens en of we deze ook vol kunnen houden, ligt helemaal aan onze inzet en hoe graag je iets wil. De eerste stap die je moet gaan nemen in het nieuwe jaar is het opruimen van alle kerstspullen, voordat we aan onze daadwerkelijke goede voornemens kunnen gaan beginnen.

SUPERTIP:

Snel alles opbergen als een pro? Klik hier.

Kerstspullen opruimen

Het beste kun je alle kerstspullen zo goed mogelijk opbergen, zodat we de volgende kerst geen lampjes helemaal uit de knoop moeten gaan halen en niet alle dozen om hoeven te spitten voor die roze kerstballen.

kerstspullen opruimen

Kunstkerstboom opruimen

Als je een kunstboom gebruikt, is dit vaak een gedoe om op te bergen. Wanneer je denkt dat je alle takken netjes bij elkaar gebogen hebt, schiet er hier of daar altijd wel weer een takje tussen uit. Het beste kun je na het terug buigen van de takken, deze dan ook vast zetten met een riem of touw.

Kerstspullen opruimen met lege eierdozen

Lege eierdozen moet je echt niet bij het oud papier gooien. Ze zijn uitermate geschikt om de kleine kerstballen in op te bergen. 

Kerstspullen opruimen met bekertjes

Je kunt natuurlijk ook plastic bekertjes op een stuk karton lijmen. In ieder bekertje leg je dan een kerstbal.

Kerstspullen opruimen met een krant

Niet alle decoraties passen in een eierdoos of in bekertjes. Deze kun je dan veilig verpakken in een krant en leg ze dan veilig in een doos.

Noteer de dozen

Zet op al je kerstdecoraties een label. Dit scheelt de eerstvolgende kerst veel gezoek.

Geen lichtsnoeren meer in de knoop

De lichtsnoeren raken op een of andere manier altijd in de knoop. Dit kun je voorkomen door de lichtsnoeren om een leeg blikje, stuk karton of op een koker op te rollen.  

Op deze manier de kerstboel opruimen, scheelt je ontzettend veel tijd. Bovendien heb je alles lekker overzichtelijk ingepakt.

 

SUPERTIP:

Snel alles opbergen als een pro? Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.