Waarom je nooit moet slapen met make up op!

Iedereen weet wat make-up met je huid kan doen. Zowel positief als negatief. Tijdens het slapen zijn (restjes) make-up een ware hel voor je huid waar je uiteindelijk de gevolgen van gaat zien. We gebruiken juist make-up om onze huid mooier te maken, meer kleur te geven en wimpers voller te laten lijken. Make-up kan dat allemaal voor je doen, maar kan ook de reden worden van een lelijke huid en weinig wimpers als je er mee gaat slapen!
 

Het herstellen van deze schade kost veel geld aan producten en in sommige gevallen zelfs behandelingen. Absoluut onnodig als je je huid eenvoudig stralend kunt houden. Je vraagt je vast af waarom die schade ontstaat en hoe dat precies werkt. Daarom hebben wij het voor je uitgezocht..

Wimpers
  • Je poriën worden groter als ze verstopt raken en zullen naar verloop van tijd geen egale huid meer worden.
  • Je collageen wordt afgebroken doordat vrije radicalen van buitenaf (die de hele dag de tijd hebben om zich in je make-up te nestelen, en daar ook nog eens de hele nacht blijven zitten) ontstekingen veroorzaken.
  • Wimpers vallen uit. Echter door het slapen met mascara op gaan je ogen ontsteken en raken je wimpers geïrriteerd, waardoor ze sneller en meer uitvallen.
Poriën
  • Elke porie op je gezicht heeft er behoefte aan om te zweten. Dit doen ze om je huid in optimale conditie te houden en dat kan niet als je ze dicht plamuurt met make-up.
  • Door verstopte poriën kan talg zijn werk niet doen. Terwijl talg helpt om dode huidcellen te verwijderen en ander vuil via de poriën uit je lichaam perst.
  • Puistjes! Als je poriën worden geblokkeerd om afval te lozen raken ze verstopt. Een verstopte porie staat ongeveer gelijk aan het krijgen van puisten. En die wil je echt niet.
Reinigen en ouder worden
  • Je huid wordt sneller oud door de bovengenoemde factoren. Met een goede verzorging van de huid, waar een perfecte reiniging bij hoort, kun je zo een paar jaar van je huidleeftijd afsnoepen. Dat zijn die extra vijf minuutjes elke avond wel waard hoor.
  • Ben jij van het soort dat er pas in bed achter komt dat er nog make-up aan haar gezicht kleeft, leg dan een pakje reinigingsdoekjes naast je bed. Dan kun je gewoon blijven liggen tijdjes het reinigen van je gezicht. Die doekjes zijn vaak ook niet zo fantastisch voor je huid, maar het is beter dan al dan vuil op je gezicht. Zet daarom ook een pot of tube exfoliërende crème naast je bed, want deze weekt de dode huidcellen los en zorgt voor een versnelde vernieuwing van de huid.

 

Perfect je gezicht reinigen? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.