Iedereen weet wat make-up met je huid kan doen. Maar ook slapen met make up? Tijdens het slapen zijn (restjes) make-up een ware hel voor je huid waar je uiteindelijk de gevolgen van gaat zien. We gebruiken juist make up om onze huid mooier te maken, meer kleur te geven en wimpers voller te laten lijken. Ga daarom nooit slapen met make up! 

 

SUPERTIP:
Je gezicht pas echt goed reinigen? Gebruik dit =>

 

Slapen met make up

Het herstellen van deze schade kost veel geld aan producten en in sommige gevallen zelfs behandelingen. Absoluut onnodig als je je huid eenvoudig stralend kunt houden. Je vraagt je vast af waarom die schade ontstaat en hoe dat precies werkt. Daarom heb ik het voor je uitgezocht… Ontdek hieronder waarom slapen met make up op slecht is voor je huid!

 

Wimpers

  • Je poriën worden groter als ze verstopt raken en zullen naar verloop van tijd geen egale huid meer worden.
  • Je collageen wordt afgebroken doordat vrije radicalen van buitenaf (die de hele dag de tijd hebben om zich in je make-up te nestelen, en daar ook nog eens de hele nacht blijven zitten) ontstekingen veroorzaken.
  • Wimpers vallen uit. Echter door het slapen met mascara op gaan je ogen ontsteken en raken je wimpers geïrriteerd, waardoor ze sneller en meer uitvallen.

 

Poriën

  • Elke porie op je gezicht heeft er behoefte aan om te zweten. Dit doen ze om je huid in optimale conditie te houden en dat kan niet als je ze dicht plamuurt met make-up.
  • Door verstopte poriën kan talg zijn werk niet doen. Terwijl talg helpt om dode huidcellen te verwijderen en ander vuil via de poriën uit je lichaam perst.
  • Puistjes! Als je poriën worden geblokkeerd om afval te lozen raken ze verstopt. Een verstopte porie staat ongeveer gelijk aan het krijgen van puisten. En die wil je echt niet.

slapen met make up

Reinigen en ouder worden

  • Je huid wordt sneller oud door de bovengenoemde factoren. Met een goede verzorging van de huid, waar een perfecte reiniging bij hoort, kun je zo een paar jaar van je huidleeftijd afsnoepen. Dat zijn die extra vijf minuutjes elke avond wel waard hoor.
  • Ben jij van het soort dat er pas in bed achter komt dat er nog make-up aan haar gezicht kleeft, leg dan een pakje reinigingsdoekjes naast je bed. Dan kun je gewoon blijven liggen tijdjes het reinigen van je gezicht. Die doekjes zijn vaak ook niet zo fantastisch voor je huid, maar het is beter dan al dan vuil op je gezicht. Zet daarom ook een pot of tube exfoliërende crème naast je bed, want deze weekt de dode huidcellen los en zorgt voor een versnelde vernieuwing van de huid.

 

SUPERTIP:
Je gezicht pas echt goed reinigen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.