Een deurmat is een mat buiten je voordeur om je voeten aan af te vegen. Hij is meestal plat, maar sommige zijn gedempt of hebben een extra trede. Dat is voor de meeste natuurlijk al helemaal duidelijk. Maar hoe moet je een deurmat schoonmaken? Dat is een veelgestelde vraag. Hieronder deel ik een aantal handige tips zodat ook jij je deurmat kan schoonmaken!

SUPERTIP:
Je kan natuurlijk ook voor een nieuwe deurmat gaan! Gebruik dit =>

Deurmat schoonmaken?

Het beste kan je hiervoor gebruik maken van huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Je kunt eenvoudige schoonmaakmiddelen gebruiken, zoals bleekmiddel of azijn. We raden dit alleen niet aan als je een gekleurde mat hebt, anders kan dit schade aanbrengen aan de kleur van je deurmat. Je kan dit het beste testen op een donkere (zwarte) deurmat.

Stofzuig de mat

Je kunt proberen zo veel mogelijk stof en vuil van de mat te verwijderen door een stofzuiger te gebruiken. Dankzij de stofzuiger haal je de meeste vlekken van de mat af. Mochten er toch nog hardnekkige vlekken overblijven? Leg de mat dan hierna in een sopje (water en Dreft) om te weken. Probeer daarna de vlekken er uit te wrijven met een schuurspons.

deurmat schoonmaken

Deurmat schoonmaken met zuiveringszout

Meng water en zuiveringszout tot je een pasta krijgt en breng die op de deurmat aan. Laat het een paar uur drogen, daarna kun je de mat weer wassen met water en zeep. Zo haal je binnen no time alle hardnekkige vlekken uit je deurmat.

Deurmat schoonmaken met autowas (geheim trucje)

Dit is een trucje dat veel mensen gebruiken om hun deurmatten schoon te maken en het doet altijd wonderen! Het enige wat je hoeft te doen is een laagje vloeibare was op de mat te smeren, het ongeveer 5 minuten te laten drogen en het dan met een vochtige doek af te vegen. Een kind kan de was doen!

Stromat schoonmaken

Heb jij een stromat? Ik leg je graag uit hoe je deze stromat het beste kan schoon maken. Borstel eerst de mat krachtig en wrijf vervolgens met een doek gedoopt in melk over de mat heen. Probeer nu de kleine strootjes goed te reinigen. Is dit gelukt? Spoel de mat af met water of pak de tuinslang. Als de mat eenmaal droog is, kan je het beste daarna nog een keer met de stofzuiger er over heen gaan.  Dankzij de melk gaat de stromat namelijk weer glanzen en voorkomt het vervelende splinters. Dankzij de melk wordt de mat weer soepel en helder.

SUPERTIP:
Je kan natuurlijk ook voor een nieuwe deurmat gaan! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.