Omslag foto facebook (3)
deurmat schoonmaken

Deurmat schoonmaken? Doe je zo!

Een deurmat is een mat buiten je voordeur om je voeten aan af te vegen. Hij is meestal plat, maar sommige zijn gedempt of hebben een extra trede. Dat is voor de meeste natuurlijk al helemaal duidelijk. Maar hoe moet je een deurmat schoonmaken? Dat is een veelgestelde vraag. Hieronder deel ik een aantal handige tips zodat ook jij je deurmat kan schoonmaken!

 

SUPERTIP:
Je kan natuurlijk ook voor een nieuwe deurmat gaan! Gebruik dit =>

 

Deurmat schoonmaken?

Het beste kan je hiervoor gebruik maken van huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Je kunt eenvoudige schoonmaakmiddelen gebruiken, zoals bleekmiddel of azijn. We raden dit alleen niet aan als je een gekleurde mat hebt, anders kan dit schade aanbrengen aan de kleur van je deurmat. Je kan dit het beste testen op een donkere (zwarte) deurmat.

 

Stofzuig de mat

Je kunt proberen zo veel mogelijk stof en vuil van de mat te verwijderen door een stofzuiger te gebruiken. Dankzij de stofzuiger haal je de meeste vlekken van de mat af. Mochten er toch nog hardnekkige vlekken overblijven? Leg de mat dan hierna in een sopje (water en Dreft) om te weken. Probeer daarna de vlekken er uit te wrijven met een schuurspons.

 

Gebruik zuiveringszout

Meng water en zuiveringszout tot je een pasta krijgt en breng die op de deurmat aan. Laat het een paar uur drogen, daarna kun je de mat weer wassen met water en zeep. Zo haal je binnen no time alle hardnekkige vlekken uit je deurmat.

 

Gebruik autowas (geheim trucje)

Dit is een trucje dat veel mensen gebruiken om hun deurmatten schoon te maken en het doet altijd wonderen! Het enige wat je hoeft te doen is een laagje vloeibare was op de mat te smeren, het ongeveer 5 minuten te laten drogen en het dan met een vochtige doek af te vegen. Een kind kan de was doen!

 

Stromat schoonmaken

Heb jij een stromat? Ik leg je graag uit hoe je deze stromat het beste kan schoon maken. Borstel eerst de mat krachtig en wrijf vervolgens met een doek gedoopt in melk over de mat heen. Probeer nu de kleine strootjes goed te reinigen. Is dit gelukt? Spoel de mat af met water of pak de tuinslang. Als de mat eenmaal droog is, kan je het beste daarna nog een keer met de stofzuiger er over heen gaan.  Dankzij de melk gaat de stromat namelijk weer glanzen en voorkomt het vervelende splinters. Dankzij de melk wordt de mat weer soepel en helder.

 

SUPERTIP:
Je kan natuurlijk ook voor een nieuwe deurmat gaan! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.