Slakken bestrijden

Slakken bestrijden? Doe je zo!

Slakken en naaktslakken kunnen een grote last zijn voor een tuinier of als je zelf een tuin hebt. Ze vreten de planten aan en laten gaten en slijmsporen achter die het aanzicht van je mooie tuin kunnen verpesten.

Hier zijn een paar tips om slakken te bestrijden!

Weer ze af met knoflook 

Slakken en naaktslakken hebben een hekel aan knoflook omdat het hun eetgewoonten verandert waardoor ze hun voedsel niet goed kunnen verteren, wat ze dus na een paar dagen doodt. Je kunt dit doen door ofwel geplette knoflook over de grond rond je planten te strooien, of door planten uit de allium familie, zoals uien, sjalotten, bieslook, knoflook en prei rondom je tuin te laten groeien, want die zullen zowel slakken als naaktslakken afstoten.

SUPERTIP:
Wil je sneller van naakslakken / slakken af? Gebruik dit =>

Verwijder hun schuilplaatsen

Slakken houden ervan zich te verbergen onder dicht gebladerte, dus je moet dit tot een minimum beperken door hoge grassen en onkruid rond je planten te verwijderen. Ook als je bakstenen of hout hebt rondslingeren, verwijder die, want dat zijn favoriete plekjes voor slakken.

Gebruik bier!

Slakken kunnen verdrinken in bier omdat de geur van bier slakken aantrekt. Het enige wat je hoeft te doen is een gat te graven en hier een emmer in te zetten, gevuld met bier. Dek de rand van de emmer af met tape zodat de slakken er niet uit kunnen kruipen.

Houd ze uit je tuin

Slakken en naaktslakken houden van vochtige omgevingen, dus geef ze er geen! Vermijd ook het gebruik van bestrijdingsmiddelen, want die trekken slakken/slakken aan. Heb jij ergens een rijtje bakstenen liggen. Dit is een vochtige omgeving. Probeer de bakstenen te verwijderen.

Eierschalen

Plet eierschalen en strooi ze rond in de tuin. Dit houdt slakken/ naaktslakken een paar dagen op afstand, plus het voegt ook een lekker knapperig aspect toe aan een tuinbed. Ze hebben een hekel aan kalkachtige texturen, dus dit trucje is heel effectief als je een plaag hebt.

Zout is toch niet zo slecht!

Zout doodt slakken en naaktslakken door ze uit te drogen, wat logisch is gezien hun voorliefde voor een vochtige omgeving! Leg zout gewoon strategisch rond plekken en het zal ze vernietigen.

Veel succes met tuinieren!

SUPERTIP:
Wil je sneller van naakslakken / slakken af? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.