Slakken en naaktslakken kunnen een grote last zijn voor een tuinier of als je zelf een tuin hebt. Ze vreten de planten aan en laten gaten en slijmsporen achter die het aanzicht van je mooie tuin kunnen verpesten.

Slakken bestrijden met knoflook

Slakken en naaktslakken hebben een hekel aan knoflook omdat het hun eetgewoonten verandert waardoor ze hun voedsel niet goed kunnen verteren, wat ze dus na een paar dagen doodt. Je kunt dit doen door ofwel geplette knoflook over de grond rond je planten te strooien, of door planten uit de allium familie, zoals uien, sjalotten, bieslook, knoflook en prei rondom je tuin te laten groeien, want die zullen zowel slakken als naaktslakken afstoten.

SUPERTIP:
Wil je sneller van naakslakken / slakken af? Gebruik dit =>

Verwijder hun schuilplaatsen

Slakken houden ervan zich te verbergen onder dicht gebladerte, dus je moet dit tot een minimum beperken door hoge grassen en onkruid rond je planten te verwijderen. Ook als je bakstenen of hout hebt rondslingeren, verwijder die, want dat zijn favoriete plekjes voor slakken.

Slakken bestrijden

Slakken bestrijden met bier

Slakken kunnen verdrinken in bier omdat de geur van bier slakken aantrekt. Het enige wat je hoeft te doen is een gat te graven en hier een emmer in te zetten, gevuld met bier. Dek de rand van de emmer af met tape zodat de slakken er niet uit kunnen kruipen.

Houd ze uit je tuin

Slakken en naaktslakken houden van vochtige omgevingen, dus geef ze er geen! Vermijd ook het gebruik van bestrijdingsmiddelen, want die trekken slakken/slakken aan. Heb jij ergens een rijtje bakstenen liggen. Dit is een vochtige omgeving. Probeer de bakstenen te verwijderen.

Eierschalen

Plet eierschalen en strooi ze rond in de tuin. Dit houdt slakken/ naaktslakken een paar dagen op afstand, plus het voegt ook een lekker knapperig aspect toe aan een tuinbed. Ze hebben een hekel aan kalkachtige texturen, dus dit trucje is heel effectief als je een plaag hebt.

Slakken bestrijden met zout

Zout doodt slakken en naaktslakken door ze uit te drogen, wat logisch is gezien hun voorliefde voor een vochtige omgeving! Leg zout gewoon strategisch rond plekken en het zal ze vernietigen.

Veel succes met tuinieren!

SUPERTIP:
Wil je sneller van naakslakken / slakken af? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.