Hoe lang blijft brood goed?

Hoe lang blijft brood goed?

Of het nu vers gegeten wordt of geroosterd met een beetje boter, brood is een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen die er zijn. Daarnaast zijn er verschillende manieren om vast te stellen of brood bedorven is. Er zijn ook verschillende redenen waarom brood bederft, zoals schimmel en gistinfecties. Maar hoe lang blijft brood goed? De beste manier om te zien of je brood veilig is om te eten is door een eenvoudige reuktest te doen en de houdbaarheidsdatum te controleren. Als je schimmel op je brood ziet, moet je het sowieso weggooien. 

SUPERTIP:
Genieten van vers brood? Verser kan niet! Gebruik dit =>

Brood met schimmel

Schimmel begint meestal op het oppervlak van brood te groeien. Schimmel laat vaak een ongewenste groene of zwarte kleur achter. Schimmel kan gevaarlijk zijn en mag nooit gegeten worden, want de wortels ervan groeien diep in de kern van het voedsel en vormen een gevaar voor de gezondheid.

Schimmel voorkomen

Om schimmelvorming te voorkomen, koel je je broden (bij vers, warm brood) nadat je ze in de winkel hebt gekocht. Doe je dat niet, dan kan er toch schimmel ontstaan doorschimmelinfecties. Ook moet je er voor zorgen dat er geen vocht bij het brood komt. Hierdoor ontstaat ook schimmel.

Gistinfecties voorkomen

Om gistinfecties te voorkomen, bewaar je brood na elk gebruik in een goed afgesloten zak of bakje. Snijd alleen (indien mogelijk) af wat je van plan bent te eten en laat het overige brood goed afgesloten in de zak zitten.

De beste manier om te zien of brood bedorven is

De beste manier om te zien of brood bedorven is, is door een reuktest en door de houdbaarheidsdatum te controleren die op de verpakking staat. Als het vreemd ruikt of schimmel vertoont, gooi het dan weg. Brood kan in een plastic zak gedaan worden terwijl het nog lichtjes warm is van het bakken en tot drie maanden achter elkaar ingevroren worden.

Als er geen geur van je brood afkomt en er geen schimmel op groeit, kijk dan eens op de verpakking om te zien wanneer het vervalt. Als je je brood goed bewaard hebt, zou het minstens een week na aankoop veilig moeten zijn om te eten, maar als je je niet kunt herinneren wanneer je het brood kocht of niet zeker bent van de kwaliteit, gooi het dan liever weg dan dat je een risico neemt.

SUPERTIP:
Genieten van vers brood? Verser kan niet! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.