Ketting uit de knoop halen? Heb jij ook altijd dat probleem dat je ketting in de knoop raakt? Vooral de kettingen met de hele fijne schakels zijn verschrikkelijk om weer uit elkaar te krijgen. Als je probeert om de ketting uit elkaar te halen, trek je er zo weer nieuwe knopen in. Het is vaak om helemaal wild van te worden. Wij delen hieronder een handige tip om een ketting uit de knoop te halen! 

 

Ketting uit de knoop halen? Zo doe je dat!

Neem een schroevendraaier met een spitse kop. Maar een pen, naainaald of tandenstokers werken ook. Leg de ketting op een glad, stevig oppervlak. Steek het spitse object tussen de knoop en beweeg het rustig heen en weer. Je zult zien dat de knopen heel geleidelijk aan, los zullen komen. Je kunt ook een paar druppeltjes baby olie (of slaolie) op de knoop doen. Door de olie wordt de ketting wat gladder en glijdt de knoop er makkelijker uit. Natuurlijk blijft dit even priegelen, maar je zult zien dat je veel sneller de knoop uit je kettingen hebt! Vooral de olie gaat je verder helpen!

Het beste blijft natuurlijk voorkomen dat je sieraden in de knoop gaan. Plak een haakje aan de muur en hang hier je dierbare kettingen aan. Als je op reis gaat is het heel gemakkelijk om een rietje op maat te knippen en de ketting dan door het rietje te rijgen. Zo voorkom je dat je kettingen in de koffer een kluwen wordt.

ketting uit de knoop halen

Ketting uit de knoop halen met een naald

Gebruik een dunne naald of een paperclip om de knoop voorzichtig uit te werken.

Ketting uit de knoop halen met tang

Als de knoop erg vast zit, kun je proberen om een ​​tang of een ander dun gereedschap tussen de kralen te schuiven om de knoop los te maken.

Ketting uit de knoop halen met een föhn 

Gebruik soms ook een föhn om de ketting op te warmen, zodat de kralen makkelijker uit elkaar kunnen glijden. Het is altijd belangrijk om extra voorzichtig te zijn bij het werken met kralen en sieraden, omdat ze snel beschadigd kunnen raken.

Ga naar een sierradenwinkel

Als je het niet zeker weet, is het altijd verstandig om een ​​expert om hulp te vragen. Zij kunnen je het beste adviseren over hoe je de ketting uit de knoop kunt halen.

SUPERTIP:
Geen babyolie in huis? Gebruik dit =>

 

Ook interessant:

  1. 10 handige schoonmaaktips

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.