Omslag foto facebook (3)
Ketting uit de knoop halen

Ketting uit de knoop halen? Doe je zo!

Heb jij ook altijd dat probleem dat je ketting in de knoop raakt? Vooral de kettingen met de hele fijne schakels zijn verschrikkelijk om weer uit elkaar te krijgen. Als je probeert om de ketting uit elkaar te halen, trek je er zo weer nieuwe knopen in. Het is vaak om helemaal wild van te worden. Wij delen hieronder een handige tip om een ketting uit de knoop te halen!
 

Zo moet het…

Neem een schroevendraaier met een spitse kop. Maar een pen, naainaald of tandenstokers werken ook. Leg de ketting op een glad, stevig oppervlak. Steek het spitse object tussen de knoop en beweeg het rustig heen en weer. Je zult zien dat de knopen heel geleidelijk aan, los zullen komen. Je kunt ook een paar druppeltjes baby olie (of slaolie) op de knoop doen. Door de olie wordt de ketting wat gladder en glijdt de knoop er makkelijker uit. Natuurlijk blijft dit even priegelen, maar je zult zien dat je veel sneller de knoop uit je kettingen hebt! Vooral de olie gaat je verder helpen!

Het beste blijft natuurlijk voorkomen dat je sieraden in de knoop gaan. Plak een haakje aan de muur en hang hier je dierbare kettingen aan. Als je op reis gaat is het heel gemakkelijk om een rietje op maat te knippen en de ketting dan door het rietje te rijgen. Zo voorkom je dat je kettingen in de koffer een kluwen wordt.

 

SUPERTIP:
Geen babyolie in huis? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.