Dit maak je allemaal schoon met pure alcohol

Je hebt het misschien al ergens staan een flesje pure alcohol en hebt het ooit ergens voor gebruikt, maar weet niet goed wat je er verder mee kan. Mocht je het niet in huis hebben? Een flesje pure alcohol kan je hier kopen. Wat veel mensen niet weten is dat je het tijdens het schoonmaken heel vaak kan inzetten. Zo wordt het poetsen net iets aangenamer!
 

Tips met alcohol
1. Ramen en spiegels reinigen

Meng een half kopje alcohol met een half kopje water en een eetlepel azijn. Laat streepvrije ramen en spiegels achter!

 

2. Wasbakken, tegels, badkamers en roestvrijstaal vlekvrij maken

Doe een klein beetje alcohol op een doekje en je wrijft moeiteloos alle (water) vlekken en bacteriën weg van elk oppervlak en roestvrijstalen voorwerpen.

 

3. Graniet reiniger

Meng 1/4 alcohol met twee of drie kopjes water en voeg hier nog een paar druppels afwasmiddel aan toe om je granieten aanrechtblad weer spik en span te krijgen.

 

4. Haarproducten verwijderen

Gel- en haarlak vlekken verwijder je eenvoudig met een beetje alcohol. Borstels laat je in een 50/50 verhouding weken en andere vlekken verwijder je met een schone doek en wat alcohol.

 

5. Vorst vrije auto

Meng één deel alcohol met 5 delen water en breng het aan op de autoruiten om krabben in de vroege ochtend uurtjes te voorkomen. Breng dit mengsel opnieuw aan elke 2 weken ongeveer.

 

6. Reiniger je mobiele telefoon en toetsenbord

Doe een klein beetje alcohol op een droge doek en veeg al je gadgets inclusief toetsenbord en muis na. Bacterie en andere viezigheid worden simpel en snel verwijderd.

 

7. Verwijder permanente markers en andere inktvlekken

Gebruik alcohol om permanente markers, stiften en pen vlekken te verwijderen van harde oppervlaktes zoals aanrechtbladen, plastic en meer. Giet een klein beetje op het oppervlak of breng het aan via een droge doek en laat het even rusten op de plek. Vervolgens veeg je rustig over de plek en zul je zien dat het als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wees er wel op tijd bij.

 

8. Desinfectie

Meng gelijke delen alcohol met water en doe het in een plantenspuit. Je kunt dit onder andere gebruiken om oorbellen en thermometers te ontsmetten.

 

9. Vaatdoek en sponsjes reinigen

Als je nu je vaatdoek en spons onder een microscoop zou leggen, dan schrik je! Ontsmet ze daarom regelmatig door ze in te spuiten met alcohol of laat ze even weken een een klein bakje waar net genoeg in zit.

 

10. Vlekken op een stoffen bank

Heb je vlekken op de bank? Ga dan nooit aan de slag met water want dan loop je de kans op watervlekken. Gebruik in plaats daarvan liever pure alcohol. Alcohol vervliegt en laat dus geen vlekken achter. Breng het aan met een schone doek en veeg rustig over de vlek.

 

Heb je geen pure alcohol in huis? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.