Serieus, schoonmaken met bier? Bier is een veelzijdig product en kan voor meer dingen gebruikt worden dan alleen het drinken ervan. Het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om bepaalde plekken in huis schoon te maken. Dit komt doordat de koolzuur in het bier schuimt en dus kan helpen om vuil en vet te verwijderen. Hoe handig is dat dan! Ontdek snel wat jij allemaal kan schoonmaken met bier!

SUPERTIP:
Je huis schoonmaken? Gebruik dit =>

Mocht je nog wat bier over hebben? Lastig haha!… Probeer dan zeker eens onderstaande tips uit!

Je keukenblad schoonmaken met bier

Giet een beetje bier op het keukenblad en wrijf het in met een doek. Dit kan helpen om vuil en vet te verwijderen. Dus mocht je wat bier gemorst hebben, veeg het niet droog, maar gebruik het om je keukenblad schoon te poetsen. Je zult zien dat je eenvoudig vetvlekken kunt verwijderen.

schoonmaken met bier

Je badkamer schoonmaken met bier

Last van schimmel op je badkamer? Of nog beter, schimmel voorkomen? Giet een beetje bier op de tegels in de badkamer en wrijf het in met een doek. Dit kan helpen om vuil en schimmel te verwijderen. Probeer het maar eens uit om schoon te maken met bier!

Schoonmaken met bier als ontsmettingsmiddel

Naast het schoonmaken van plekken in huis, kan bier ook gebruikt worden als ontsmettingsmiddel. Dit komt doordat het alcohol bevat, wat bacteriën kan doden. Bier kan dan gebruikt worden om de volgende plekken schoon te maken:

Toilet schoonmaken

Giet een beetje bier in het toilet en laat het een paar minuten intrekken. Dit kan helpen om bacteriën te verwijderen en kalkaanslag te verwijderen. Handig als je na een avondje stappen, dronken op de wc beland met je biertje. ;p

Afvoer schoonmaken

Loopt je afvoerputje niet goed door? Giet een beetje bier in de afvoer en laat het een paar minuten intrekken. Dit kan helpen om bacteriën te verwijderen en zorgt er voor dat etensresten los komen te zitten. Hierna veeg je het nog even na met een vochtige doek.

Wil jij iets schoonmaken met bier?

Als je iets wilt schoonmaken met bier, is het belangrijk om een niet light bier te gebruiken. Dit komt doordat light bieren minder koolzuur bevatten, waardoor ze minder effectief zullen zijn in het schoonmaken.

SUPERTIP:
Je huis schoonmaken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.