Je wilt je aanrechtblad schoonmaken? Het aanrecht is een van de belangrijkste plekken in je keuken, dus het is logisch dat je er alles aan wilt doen om het schoon te houden. Gelukkig is het niet moeilijk om je aanrecht schoon te houden, je hoeft er alleen rekening mee te houden dat er een paar dingen zijn waar je op moet letten. Ontdek snel alle handige tips!

SUPERTIP:
Aanrechtblad schoonmaken? Gebruik dit =>

1. Elke dag je aanrechtblad schoonmaken

Het is belangrijk om je aanrecht na elke maaltijd schoon te maken. Dit voorkomt dat er etensresten op het blad achterblijven en zo een bron van bacteriën vormen. Als je aanrecht na het schoonmaken nog nat is, laat het dan even drogen voordat je gaat koken of bakken. Of veeg het droog met een schone doek. Zelf gebruik ik hier het liefste keukenpapier voor, zo kan je het vieze doekje meteen weggooien waardoor je geen bacteriën achterlaat op je aanrecht. 

2. Hoe krijg je vlekken uit je aanrechtblad?

Een aanrechtblad is een belangrijk onderdeel van je keuken. Het is echter ook een plek waar veel vlekken kunnen ontstaan. Denk aan vlekken van etensresten, koffie of thee. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die je kunt toepassen om de vlekken te verwijderen.

Het beste kan je beginnen met een milde allesreiniger. Spuit je aanrecht en de vlekken hiermee in het laat het 5 minuten intrekken. Daarna kan je de vlekken verwijderen met een spons of een droge & zachte doek. Is de vlek nog niet weg? Herhaal deze stap dan of lees hieronder wat je moet doen.

Heb je last van hardnekkige vlekken? Gebruik dan een bleekmiddel. Maak eerst een oplossing van water en bleekmiddel en dep de vlek hiermee in. Laat het bleekmiddel vervolgens intrekken en spoel het af met water. Eventueel nog een beetje schrobben met een spons en de vlek is verdwenen.

3. Waarmee een keukenblad schoonmaken?

Je kunt het beste een keukenblad schoonmaken met allesreiniger. Mocht je dit niet in huis hebben, maak dan een sopje van afwasmiddel en water. Een vettig aanrechtblad schoonmaken? Dan kan je het beste een Multi Ontvetter gebruiken. Zelf ben ik erg enthousiast over de multireiniger van Dubro. Dit product heeft mij al vaak uit de problemen geholpen. 🙂 Je aanrechtblad schoonmaken hoeft niet lastig te zijn.

4. Een gietijzeren aanrechtblad schoonmaken

Heb je een gietijzeren aanrechtblad? Gebruik dan niet te veel water en zeep om het blad schoon te maken. Dit kan het blad eventueel beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een milde allesreiniger of een speciale reiniger voor gietijzer. Je zult merken dat je hier het beste resultaat mee boekt. Wil je daarna de glans terug brengen? Polijst dan je gietijzeren aanrechtblad in met Vaseline. Dat werkt zo goed!!

5. Vlekken voorkomen op je aanrechtblad

Wil je voorkomen dat er vlekken op het aanrechtblad komen? Bescherm het dan met een placemat of een schone doek. Je kunt ook een siliconen beschermingsmatje gebruiken. Dit matje kun je overal neerleggen en is makkelijk schoon te maken. Probeer sowieso ten alle tijden een snijplank te gebruiken als je groente of fruit gaat snijden. Doe dit niet direct op je aanrecht om vlekken te voorkomen.

6. Hoe maak je keukenkastjes vetvrij?

Keukenkastjes zijn blootgesteld aan allerlei soorten vuil en vet, dus het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Vet en vuil kunnen namelijk een broeiplaats worden voor bacteriën.

Gelukkig is het erg eenvoudig om je keukenkastjes schoon te maken. Je kunt dit doen door een sopje van warm water en afwasmiddel te maken. Gebruik een zachte doek of borstel om de sop over de keukenkastjes te halen. Spoel vervolgens alles goed af met water. Het werkt ook goed om je keukenkastjes schoon te maken met Dubro multi ontvetter

Aanrechtblad schoonmaken en keukenkastjes schoonmaken

7. Hoe krijg ik mijn aanrechtblad weer glanzend?

Er zijn verschillende manieren om een aanrechtblad weer glanzend te maken, maar lijnzaadolie is een van de beste. Lijnzaadolie is niet alleen goed voor het aanrechtblad, maar ook voor de rest van het huis. Het is een natuurlijke olie die helpt om het hout te beschermen en te voeden.

Om lijnzaadolie op het aanrechtblad te gebruiken, moet je eerst het aanrechtblad schoonmaken met een milde allesreiniger. Wrijf vervolgens je aanrechtblad in met de olie met een doek of zachte spons. Laat de olie een paar uur intrekken en veeg het vervolgens af met een droge doek. Je zult zien dat je aanrechtblad weer glanzend is!

8. Kan natuursteen tegen azijn?

Je aanrechtblad schoonmaken? Maar je aanrechtblad is gemaakt van natuursteen? Maak dan nooit je aanrechtblad schoon met azijn. In azijn zitten namelijk zuren die natuursteen kunnen beschadigen. Bij het schoonmaken van een natuurstenen aanrechtblad kan je ook het beste gebruik maken van een milde allesreiniger.

Ook interessant om schoon te maken:

  1. Jaloezieen schoonmaken
  2. Dakpannen schoonmaken
  3. Bank schoonmaken
SUPERTIP:
Aanrechtblad schoonmaken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.