schoonmaken met azijn

Schoonmaken met azijn? Dit is allemaal mogelijk!

Wil jij schoonmaken met azijn? Azijn is het ideale schoonmaakmiddel. Ten eerste is het goedkoop, maar het is ook een natuurlijk reinigingsmiddel. Door de hoge zuurgraad in azijn, dood het allerlei ziektekiemen en bacteriën, maar zelfs ook schimmel. Schadelijke schoonmaakmiddelen wil toch niemand graag gebruiken. Dus azijn is eigenlijk toch een klein, stinkend, veilig wonder middel. Daarnaast kan je ontzettend veel dingen schoonmaken met azijn. 
 

Alvast een aantal kleine tips over wat jij kan schoonmaken met azijn!

Het schoonmaken van de grill

De beste manier om het rooster schoon te maken als je klaar bent met koken is het af te vegen met een vochtige doek of krant gedompeld in witte azijn.

Schimmel verwijderen

Azijn kan gebruikt worden als schimmel verwijderaar, want het doodt de sporen en voorkomt dat ze opnieuw groeien. Wrijf schimmel op muren daarom goed in met azijn.

De magnetron schoonmaken

Maak je magnetron schoon met behulp van een half kopje azijn en een half kopje water. Doe dit in een magnetron kom en breng het aan de kook in de magnetron. Laat het zo enkele minuten staan en je weet dan niet wat je ziet. Je magnetron is weer heerlijk schoon.

Raak uiengeur op handen kwijt

Wrijf je handen in met azijn na het snijden van uien om de geur van je vingers te verwijderen.

Maak vlekken op snijplanken en keukengerei schoon

De beste manier om vlekken weg te krijgen is door te schrobben met azijn en zout. Zo hoef jij geen nieuwe snijplank te kopen!

 

SUPERTIP:
Dit is het allerbeste schoonmaakazijn! Gebruik dit =>

 

En er valt nog meer schoon te maken met azijn…

Tapijt

Als je tapijt vuil is, kun je het heel goed schoonmaken met azijn. Meng 1 deel azijn op 10 delen water. Gebruik een spons of een doek, en doop deze in het mengsel met azijn. Knijp deze wel goed uit en je kunt nu met je spons of doek over het tapijt gaan wrijven. Je zult zien dat je tapijt er weer fris gaat uitzien. Zorg wel dat je goed ventileert.

Tegelvloer

Je tegelvloer kun je ook heel goed dweilen of moppen met een mengsel van azijn. Gebruik dan een half kopje azijn op 1 liter warm water. Je tegelvloer zal weer een prachtige glans krijgen.

Wasverzachter

Deze azijn tip is absoluut geweldig. Wist je al dat azijn een goede wasverzachter is. Voeg eens 3/4 kopje azijn toe aan de laatste spoeling,  (in het wasverzachterbakje) azijn werkt hetzelfde als wasverzachter. Oude handdoeken voelen weer aan als nieuw en zijn weer heerlijk zacht. Zelfs als je eens vergeet je wasmachine gelijk leeg te halen, je was zal niet gelijk muf ruiken, want azijn ontdoet ook de schimmelvorming.

Vaatwasser

Maak je vaatwasser een keer per maand schoon door een kopje azijn in het lege apparaat te gieten en daarna laat je de vaatwasser een heel programma doorlopen. Niet alleen verwijdert dit de geur en de zeepopbouw in de machine, maar het verlengt ook nog eens de levensduur van je vaatwasser.

Afvoer reinigen

Gebruik azijn ook om putjes en afvoeren te reinigen. Giet een kopje zuiveringszout gevolgd door een kopje azijn in de afvoer. Laat dit 5 minuten intrekken en spoel het daarna door met warm water. Zo heb je de afvoer al gereinigd, neem daarna een spons met azijn en reinig de gootsteen. Het maakt het sprankelend schoon en vetlaagjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Koffiezetapparaat reinigen

Je kunt azijn ook gebruiken om je koffiezetapparaat te reinigen. Vul het waterreservoir met azijn en laat dit compleet doorlopen. Spoel daarna goed na door nog eens 2 keer met schoon water in het waterreservoir het programma te laten doorlopen. Dit verlengt de levensduur van je apparaat aanzienlijk en je koffie blijft er heerlijk door smaken. Doe dit ongeveer een keer per maand.

Roestvrijstaal

Roestvrij staal kun je ook reinigen met azijn. Het is echt niet noodzakelijk dat je dure RVS reinigers gaat kopen om je koelkast, vaatwasser en magnetron te ontdoen van vettige vingervlekken. Doe wat azijn op een spons of doek en veeg over de vlekken. Wrijf het daarna op met een droge doek.

Geuren verwijderen uit je koelkast

We weten vrijwel allemaal dat bakingsoda geuren uit je koelkast verwijdert, maar wist je ook dat dat ook met azijn kan? Haal een keer per maand je koelkast leeg en gooi weg wat niet goed meer is. Maak een mengsel van een half kopje azijn met een half kopje water. je kunt nu de hele koelkast uitvegen met behulp van dit mengsel op een doekje. Je koelkast is weer geur en vlek vrij.

 

SUPERTIP:
Dit is het allerbeste schoonmaakazijn! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.