Benieuwd naar schoonmaakazijn? Als je houdt van het schoonmaken van meubels, het schoonmaken van muren, het schoonmaken van vloeren en het schoonmaken van glas, dan zul je verder willen lezen om te ontdekken waarom schoonmaken met azijn beter is dan het gebruik van de gewone commerciële schoonmaakmiddelen die in je plaatselijke winkel te koop zijn.

 

SUPERTIP:
Haal schoonmaakazijn in huis! Gebruik dit =>

Wat is schoonmaakazijn?

Schoonmaakazijn is schoonmaakmiddel dat gebruikt kan worden om zowat alles schoon te maken. Het bestaat voor het grootste deel uit azijnzuur. Schoonmaakazijn werkt goed omdat het drie keer zo sterk is als bleekmiddel en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen. En dit product is milieuvriendelijk, dus het milieu is geen zorg als je met azijn schoonmaakt.

Veilig schoonmaken met schoonmaakazijn

Het eerste voordeel van schoonmaken met azijn is dat het schoonmaakt zonder dampen te creëren die je ademhalingsstelsel kunnen irriteren en allergieën veroorzaken. Door de schoonmaak voordelen van azijn kun je ’s nachts ook gemakkelijker slapen omdat het geen gevaarlijke gassen in de lucht uitstoot zoals dit soms wel het geval is bij commerciële schoonmaakmiddelen.

schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn ontsmet

Een ander voordeel van schoonmaken met azijn is dat het meteen ontsmet terwijl je schoonmaakt; je hoeft hierdoor geen gebruik te maken van bleekmiddelen. Bleekmiddel kan schade toebrengen aan oppervlakken en stoffen, en het is niet veilig om de vloer schoon te maken vanwege de dampen die na het schoonmaken blijven hangen.

Bespaar geld dankzij azijn

Veel mensen beseffen niet alle voordelen van azijn en daarom zoeken ze naar manieren om schoon te maken, zoals chloor, bleekmiddel of ammoniak. Commerciële schoonmaakmiddelen kunnen ook nog eens prijzig zijn, terwijl azijn dat niet is.

Veilig voor het milieu

Je maakt misschien schoon met azijn om geld te besparen, maar schoonmaken met dit product spaart ook het milieu, want schoonmaken met azijn is veilig voor het milieu en schaadt het niet. Dat is nog eens een mooi voordeel!

Enkele voordelen op een rij

  • Kan hardnekkige vlekken uit gootstenen en toiletten verwijderen.

  • Helpt zeepresten in de badkamer of in de gootsteen weg te werken.

  • Het is een goed middel om ramen en spiegels mee schoon te maken.

  • Het kan gebruikt worden om schimmel te verwijderen in badkamers, keukens en andere vochtige ruimten in de woning

  • Perfect middel om snijplanken schoon te maken en te ontsmetten.

  • Kan ziektekiemen en bacteriën doden, waardoor het perfect is voor het schoonmaken van keukenbladen, kranen enz.

  • Het heeft geen sterke geur nadat de schoonmaakwerkzaamheden voltooid zijn.

 

SUPERTIP:
Haal schoonmaakazijn in huis! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.