Maak zelf het ultieme schoonmaakmiddel

Je droomt van het ultieme schoonmaakmiddel, maar dan moet het ook nog eens goed, goedkoop en milieuvriendelijk zijn. Dat zijn 3 factoren waar bijna geen een goed poetsmiddel aan kan voldoen. Maar het is een noodzaak om toch een goed poetsmiddel te hebben die al het vuil heel goed verwijdert. Als je alleen al eens denkt aan de vieze glasdeur van je douche. Alleen die douchedeur al is een hel om die weer blinkend schoon te krijgen.
 

Dat harde boenen over al op, daar wordt je nou ook niet echt gelukkig van. Maar waar de nood het hoogste is is de redding vaak nabij. We hebben namelijk de ingrediënten voor een perfect poetsmiddel. Het maakt niet alleen goed schoon maar is ook nog eens milieuvriendelijk. Wat wil je nu nog meer!

 

Wat heb je er voor nodig?
  • 1/2 kopje afwasmiddel (milieuvriendelijk)
  • 1/2 kopje witte azijn
  • Sprayfles

Wat wel heel erg belangrijk is dat je normaal afwasmiddel gebruikt en geen chloor. Het is namelijk niet aan te raden om chloor met azijn te gaan mengen. Hierbij komen namelijk bepaalde gassen vrij!

 

Hoe gaat het in zijn werk?
  1. Maak de azijn warm. Dit kan in een pannetje, maar ook in de magnetron.
  2. Doe bij de warm gemaakte azijn nu het 1/2 kopje afwasmiddel en meng dit voorzichtig.
  3. Giet nu dit mengsel in een schone sprayfles.

Spray dit mengsel royaal op de oppervlaktes die je wilt schoonmaken en laat dit ruim 20 minuten inwerken. Je kunt het daarna met een schone doek of spons met warm water afwassen.

Je zult echt versteld staan wat dit mengsel voor je kan doen!

 

Dit heb je nodig! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.