Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmels in huis is natuurlijk ontzettend vies en onhygiënisch en als je pech hebt kan het gaan stinken. Begrijpelijk dat je het dus zo snel mogelijk weg wilt hebben. Hoe je dat? Nou, daar vertellen wij je graag meer over.
 

Schimmels voorkomen

Het beste is natuurlijk schimmels voorkomen. Zet daarom het liefst tijdens het douche al een raam of deur open, als dit te koud is dan direct na het douchen. Droog geen was op de badkamer. Wrijf de wanden goed droog na het douchen en vergeet ook de plasjes water niet. Zet de verwarming aan voordat je gaat douchen. De verwarming is dan tijdens het douchen goed warm waardoor er minder condens wordt veroorzaakt.

 

Schimmels verwijderen

Als ze er eenmaal zijn, dan is het belangrijk om ze ook te verwijderen want alleen van goed ventileren gaan ze niet weg. Een droge, goed geventileerde ruimte is een nachtmerrie voor schimmels. Voor het verwijderen van schimmels denken wij vaak veel te moeilijk. Pak een plantenspuit en vul deze voor 2/3 met bleek en 1/3 met water. Benevel de schimmels goed met het mengsel, half dagje laten inwerken en vervolgens afspoelen. Draag eventueel handschoenen bij het benevelen van de schimmels.

 

Ook dit helpt effectief tegen schimmels! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.