Iedereen heeft zijn roestvrijstalen gootsteen wel eens moeten schoonmaken nadat hij vuil of bevlekt is geworden, maar het schoonmaken van je roestvrijstalen gootsteen hoeft niet vervelend te zijn. Zo zijn er een aantal makkelijke middelen die je hier bij kunnen helpen. Wil jij ook je rvs wasbak schoonmaken? Hieronder deel ik aantal handige tips.

SUPERTIP:
Rvs in een handomdraai schoonmaken? Gebruik dit =>

Waarom het belangrijk is om je rvs wasbak schoon te maken

Het is belangrijk om een rvs wasbak schoon te maken, want door hem goed schoon te maken gaat hij langer mee. Als je de wasbak niet goed schoonmaakt, kan de gootsteen eerder slijten waardoor het lastiger wordt om bacteriën te verwijderen.

Gebruik een niet schurende spons of doek

Schrob je roestvrijstalen gootsteen met een niet-schurende spons of doek, maak de doek eerst nat en dompel de doek daarna in azijn, om in een handomdraai vieze vlekken te verwijderen.

Rvs wasbak schoonmaken met Tandpasta

Wist je dat tandpasta je rvs wasbak er weer uit kan laten zien als nieuw? Maak een pasta van tandpasta en water en schrob dan over de vlekken in je wasbak. Je zult zien dat de vlekken verdwijnen en de wasbak weer gaat stralen.

rvs wasbak schoonmaken met tandpasta

Schoonmaken met citroensap

Gebruik zuiveringszout en citroensap om elk oppervlak van je wasbak schoon te maken, te polijsten en te ontgeuren! Voor het schoonmaken van je roestvrijstalen gootsteen meng je een kopje zuiveringszout met het sap van één citroen. Gebruik een spons om het mengsel over je hele roestvrijstalen gootsteen te schrobben, met speciale aandacht voor eventuele hardnekkige vlekken. Spoel na 10 minuten het zuiveringszout-mengsel van je roestvrijstalen gootsteen met water. Wie had dat gedacht? Je rvs wasbak schoonmaken met citroensap!

Rvs wasbak schoonmaken met zout en olijfolie

Combineer gelijke delen zout en olijfolie om een natuurlijk poetsmiddel voor je roestvrijstalen gootsteen te maken dat de glans ervan naar boven haalt!

SUPERTIP:
Rvs in een handomdraai schoonmaken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.