Hoe kun je de roodheid van puistjes verminderen? De roodhuid van een puistje is een ontstekingsreactie. Het helpt ons weefsel weer te herstellen en is een typische lichamelijke reactie. Maar er is niets irritanter als de hele wereld ons rode puistje kan zien. Gelukkig zijn er huismiddeltjes die de roodheid van puistjes verminderen! Hieronder leg ik je uit hoe… 

Roodheid van puistjes verminderen met ijs

Doe wat ijs in een schone doek (steriel). Leg dit voorzichtig op het puistje. De roodheid zal dan gaan verminderen. De koele temperatuur zal er voor zorgen  dat er minder of geen zwelling optreed en dat de roodheid afneemt.

 

SUPERTIP:
Extreem veel last van puistjes? Dit werkt ook! Gebruik dit =>

Roodheid van puistjes verminderen met oogdruppels

Oogdruppels zijn gemaakt om roodheid te verminderen of te verwijderen.  e bevatten tetrahydrozoline -hydrochloride , dat helpt bij het verwijderen van roodheid (gewoonlijk in de ogen). Doe een beetje van de oogdruppels op een wattenstaafje en dep het op het puistje. Je zult zien dat de roodheid vermindert.

roodheid-van-puistjes-verminderen

Roodheid van puistjes verminderen met ibuprofen

Verkruimel een tablet ibuprofen en meng dit met een beetje water tot er een soort van lijm ontstaat. Breng dit met een wattenstaafje aan op het puistje en laat het drogen. Als het droog is kun je het er weer afvegen. Je zult zien dat dit ook de roodheid wat wegneemt van het puistje.

 

Roodheid van puistjes verminderen met tandpasta

Smeer op het puistje een laagje tandpasta en laat dit een nacht lang zitten. De volgende ochtend kun je dit gewoon afwassen. Je zult zien dat de tandpasta helpt om het puistje uit te drogen. Gebruik geen tandpasta met fluoride of menthol. Dit zal het puistje alleen nog maar meer irriteren.

 

Roodheid van puistjes verminderen met citroensap

Citroensap heeft ook een werkende eigenschap tegen roodheid. Het beste kun je een beetje citroensap op een watje doen en dan een nachtje laten zitten. De volgende ochtend was je dan goed je gezicht met water. Kijk wel uit.. citroen heeft ook een blekende werking. Daarom is het beste om citroen in de nacht te gebruiken. Zonlicht en citroen zijn op de huid niet de beste vrienden. Het kan in combinatie met elkaar, je huid lichter maken.

Was verder dagelijks je gezicht met een aan jouw aangepaste face wash. Eerst met goed warm water om de poriën te openen en afspoelen met koud water om de poriën weer te sluiten. Heb je een normale tot vette huid is het verstandig om 1 of 2 keer in de week je gezicht te scrubben met een fijne scrub. Het is altijd belangrijk om daarna een goede gezichtscrème te gebruiken. Verder blijft het belangrijk om genoeg water te drinken, dit kun je eventueel doen met wat citroen er in. Probeer ook zoveel mogelijk van je puistjes af te blijven. Hoe meer je er aan zit, des te meer kans loop je op littekens.

 

Hopelijk helpen deze tips je verder tegen de roodheid van puistjes! 

 

SUPERTIP:
Extreem veel last van puistjes? Dit werkt ook! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.