Omslag foto facebook (3)
roodheid van puistjes verminderen

Roodheid van puistjes verminderen? Doe je zo!

Hoe kun je de roodheid van een puistje het beste verminderen? De roodhuid van een puistje is een ontstekingsreactie. Het helpt ons weefsel weer te herstellen en is een typische lichamelijke reactie. Maar er is niets irritanter als de hele wereld ons rode puistje kan zien. Gelukkig zijn er huismiddeltjes die de roodheid van puistjes verminderen! Hieronder leg ik je uit hoe…
 

Met ijs

Doe wat ijs in een schone doek (steriel). Leg dit voorzichtig op het puistje. De roodheid zal dan gaan verminderen. De koele temperatuur zal er voor zorgen  dat er minder of geen zwelling optreed en dat de roodheid afneemt.

 

SUPERTIP:
Extreem veel last van puistjes? Dit werkt ook! Gebruik dit =>

 

Oogdruppels

Oogdruppels zijn gemaakt om roodheid te verminderen of te verwijderen.  Ze bevatten tetrahydrozoline -hydrochloride , dat helpt bij het verwijderen van roodheid (gewoonlijk in de ogen). Doe een beetje van de oogdruppels op een wattenstaafje en dep het op het puistje. Je zult zien dat de roodheid vermindert.

 

Ibuprofen

Verkruimel een tablet ibuprofen en meng dit met een beetje water tot er een soort van lijm ontstaat. Breng dit met een wattenstaafje aan op het puistje en laat het drogen. Als het droog is kun je het er weer afvegen. Je zult zien dat dit ook de roodheid wat wegneemt van het puistje.

 

Tandpasta

Smeer op het puistje een laagje tandpasta en laat dit een nacht lang zitten. De volgende ochtend kun je dit gewoon afwassen. Je zult zien dat de tandpasta helpt om het puistje uit te drogen. Gebruik geen tandpasta met fluoride of menthol. Dit zal het puistje alleen nog maar meer irriteren.

 

Citroen sap

Citroen sap heeft ook een werkende eigenschap tegen roodheid. Het beste kun je een beetje citroensap op een watje doen en dan een nachtje laten zitten. De volgende ochtend was je dan goed je gezicht met water. Kijk wel uit.. citroen heeft ook een blekende werking. Daarom is het beste om citroen in de nacht te gebruiken. Zonlicht en citroen zijn op de huid niet de beste vrienden. Het kan in combinatie met elkaar, je huid lichter maken.

Was verder dagelijks je gezicht met een aan jouw aangepaste face wash. Eerst met goed warm water om de poriën te openen en afspoelen met koud water om de poriën weer te sluiten. Heb je een normale tot vette huid is het verstandig om 1 of 2 keer in de week je gezicht te scrubben met een fijne scrub. Het is altijd belangrijk om daarna een goede gezichtscrème te gebruiken. Verder blijft het belangrijk om genoeg water te drinken, dit kun je eventueel doen met wat citroen er in. Probeer ook zoveel mogelijk van je puistjes af te blijven. Hoe meer je er aan zit, des te meer kans loop je op littekens.

 

Hopelijk helpen deze tips je verder tegen de roodheid van puistjes! 

 

SUPERTIP:
Extreem veel last van puistjes? Dit werkt ook! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

2 reacties

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.