Omslag foto facebook (3)
pan schoonmaken

Pan schoonmaken? Doe je zo!

Er zijn veel manieren om een pan schoon te maken. Sommige methoden zijn effectiever dan andere. Je pan schoonmaken op de juiste manier is belangrijk. Je moet proberen te voorkomen dat er geen krassen ontstaan in je pan, anders bakt eten de volgende keer veel sneller aan. Hier zijn een paar tips om een pan schoon te maken.

 

Gebruik afwasmiddel

Gebruik afwasmiddel en een spons om de pan schoon te maken. Dit is de meest gebruikelijke manier om een pan schoon te maken. Afwasmiddel werkt als een ontvetter, waardoor je hardnekkig vuil makkelijk kunt verwijderen. Mocht dit niet voldoende zijn? Voeg er dan wat zuiveringszout aan toe. Dit natuurlijke middel is zeer effectief bij het reinigen van je pan.

 

SUPERTIP:
Dit heb je nodig om je pan effectief schoon te maken! Gebruik dit =>

 

Droog maken

Vergeet niet de pan af te drogen nadat je hem schoongemaakt hebt. Als je een pan nat laat, wordt hij vatbaarder voor roest en corrosie. En dat is iets wat we absoluut willen voorkomen! Mocht het te laat zijn en ben je toe aan een nieuwe pan? Bekijk dan hier onze top 5 beste pannen!

 

Gebruik geen keukenzout

Sommige mensen gebruiken zout om pannen schoon te maken, maar dit kan er krassen op maken. Zout werkt namelijk als een schuurmiddel. Je kan dit het beste alleen gebruiken als je pan is gemaakt van gietijzer.

 

De vaatwasser

Sommige mensen denken dat een pan in de vaatwasser zetten een effectieve manier is om hem schoon te maken. Als je dit doet, gebruik dan zeker alleen het bovenste rek, zodat het metaal niet bekrast wordt. In een vaatwasser kan je pan namelijk snel beschadigen. De beste manier blijft dan ook om je pannen schoon te maken met de hand.

 

Water en azijn

Als geen van deze methoden werkt, probeer dan water of azijn in de vuile pan te koken gedurende 10 minuten. Kiep er er dan een kopje zuiveringszout bij en schrob de vieze plekken weg met een spons.

 

Een pan schoonmaken kan een heel gedoe zijn, maar het is belangrijk het goed te doen zodat de pan langer meegaat. Met een van deze methoden moet het lukken. Succes met schoonmaken!

 

SUPERTIP:
Dit heb je nodig om je pan effectief schoon te maken! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.