Er zijn veel manieren om een pan schoon te maken. Sommige methoden zijn effectiever dan andere. Je pan schoonmaken op de juiste manier is belangrijk. Je moet proberen te voorkomen dat er geen krassen ontstaan in je pan, anders bakt eten de volgende keer veel sneller aan. Hier zijn een paar tips om een pan schoon te maken.

 

Pan schoonmaken? Gebruik afwasmiddel

Gebruik afwasmiddel en een spons om de pan schoon te maken. Dit is de meest gebruikelijke manier om een pan schoon te maken. Afwasmiddel werkt als een ontvetter, waardoor je hardnekkig vuil makkelijk kunt verwijderen. Mocht dit niet voldoende zijn? Voeg er dan wat zuiveringszout aan toe. Dit natuurlijke middel is zeer effectief bij het reinigen van je pan.

pan schoonmaken

SUPERTIP:
Dit heb je nodig om je pan effectief schoon te maken! Gebruik dit =>

 

Droog maken

Vergeet niet de pan af te drogen nadat je hem schoongemaakt hebt. Als je een pan nat laat, wordt hij vatbaarder voor roest en corrosie. En dat is iets wat we absoluut willen voorkomen! Mocht het te laat zijn en ben je toe aan een nieuwe pan? Bekijk dan hier onze top 5 beste pannen!

 

Gebruik geen keukenzout

Sommige mensen gebruiken zout om pannen schoon te maken, maar dit kan er krassen op maken. Zout werkt namelijk als een schuurmiddel. Je kan dit het beste alleen gebruiken als je pan is gemaakt van gietijzer.

 

De vaatwasser

Sommige mensen denken dat een pan in de vaatwasser zetten een effectieve manier is om hem schoon te maken. Als je dit doet, gebruik dan zeker alleen het bovenste rek, zodat het metaal niet bekrast wordt. In een vaatwasser kan je pan namelijk snel beschadigen. De beste manier blijft dan ook om je pannen schoon te maken met de hand.

 

Pan schoonmaken met water en azijn

Als geen van deze methoden werkt, probeer dan water of azijn in de vuile pan te koken gedurende 10 minuten. Kiep er er dan een kopje zuiveringszout bij en schrob de vieze plekken weg met een spons.

 

Een pan schoonmaken kan een heel gedoe zijn, maar het is belangrijk het goed te doen zodat de pan langer meegaat. Met een van deze methoden moet het lukken. Succes met schoonmaken!

 

SUPERTIP:
Dit heb je nodig om je pan effectief schoon te maken! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.