Gezicht reinigen? Voor veel vrouwen is het een dagelijks ritueel. Het aanbrengen van een mooie verzorgde make-up. Je gaat er mee naar je werk en je andere sociale verplichtingen. Je huid is hier niet zo blij mee omdat het naast die make-up ook nog eens weer en wind en milieuvervuiling moet doorstaan. Als je ‘s avonds op een goede manier de make-up afhaalt, schrik je vaak hoeveel vuil er dan van je huid afkomt. Je gezicht reinigen is daarom heel belangrijk. 

Gezicht reinigen

Gezichtsreiniging is een van de belangrijkste stappen in elke huidverzorgings routine. Het is essentieel om alle sporen van vuil, olie en make-up van je gezicht te verwijderen, zodat je huid kan ademen en goed kan functioneren.

gezicht reinigen

Je poriën

Reinigen helpt ook om poriën te ontstoppen en zich te ontdoen van dode huidcellen of onzuiverheden die acne en andere huidproblemen veroorzaken. Als je je gezicht niet regelmatig reinigt, kunnen het vuil en de talg zich ophopen en mee-eters eb puistjes veroorzaken.

Er zijn veel verschillende soorten gezichtsreinigers verkrijgbaar, dus het is belangrijk er een te vinden die geschikt is voor je huidtype. Gel of schuimreinigers zijn het beste voor de vette huid, terwijl crème- of melkreinigers ideaal zijn voor de droge huid. 

SUPERTIP:
Je gezicht als een professional reinigen? Gebruik dit =>

Gezicht reinigen? Dit doe je verkeerd!

Met het afhalen van de make-up gaat in de regel nog veel fout. Een aantal van deze fouten hebben we op een rijtje gezet.

  1. Veel vrouwen laten de make-up removerpads niet inwerken. Ze vegen er even mee over de ogen en denken dat ze dan al voldoende gereinigd hebben. Maar de removerpads moeten juist even inwerken. Het is de bedoeling dat je ze even op je ogen laat liggen en dan pas met de pads voorzichtig over je ogen wrijft. Dan heb je ook direct minder kans op je wimpers en je huid te beschadigen.
  2. Make-up reinigingsdoekjes worden nog veel te veel gebruikt. Je denkt dat je de huid goed gereinigd hebt, maar dat is dus niet zo doordat de doekjes zelf ook weer een laag achterlaten. Bovendien bevatten deze doekjes ook nog eens ontzettend veel chemicaliën.
  3. Zelfs met de make-up remover worden er fouten gemaakt. Deze worden namelijk vaak gebruikt voor het complete gezicht, van de oogmake-up tot aan de foundation. Maar dit is dus helemaal verkeerd. Ook je gezicht vraagt om verschillende manieren van verzorging. Je gebruikt bijvoorbeeld een zachte reinigingsgel voor je ogen en een reinigingsmelk voor de huid.
  4. Vaak worden er nog wattenbolletjes gebruikt voor het reinigen van het gezicht. Dit is iets van vroeger en werkt prima voor je gezicht, maar is gevaarlijk bij je ogen. Wattenbolletjes laten kleine vezels achter, waardoor je ogen kunnen beschadigen.
  5. De huid rondom je ogen is heel erg gevoelig. Vaak wordt er te ruw met de huid rond de ogen omgesprongen, met als gevolg, fijne rimpeltjes.

Gezicht reinigen? Wat kan je beter wel doen…

  • Je haren kun je het beste in een staart doen, zodat de haarlijn zichtbaar is bij het schoonmaken van je gezicht. Want juist in de haarlijn stapelt zich de meeste make-up op. Dus het is van essentieel belang dat je alle haren uit het gezicht wegneemt.
  • Het gebruik van een serum is zeer aan te raden. Een serum herstelt de huid en geeft je gezicht een frisse, gezonde gloed.
  • Lippenstift wordt vaak als laatste verwijdert, maar deze dient eigenlijk als eerste verwijdert te worden. Lippenstift is erg vet en als deze niet voldoende eraf gehaald wordt kan dit puisten veroorzaken.

Mocht je last hebben van de roodheid van puistjes? Lees dan even hier verder…

SUPERTIP:
Je gezicht als een professional reinigen? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.