Omslag foto facebook (3)
gezicht reinigen

Gezicht reinigen? Deze fouten maak jij!

Voor veel vrouwen is het een dagelijks ritueel. Het aanbrengen van een mooie verzorgde make-up. Je gaat er mee naar je werk en je andere sociale verplichtingen. Je huid is hier niet zo blij mee omdat het naast die make-up ook nog eens weer en wind en milieuvervuiling moet doorstaan. Als je ‘s avonds op een goede manier de make-up afhaalt, schrik je vaak hoeveel vuil er dan van je huid afkomt. Je gezicht reinigen is daarom heel belangrijk.
 

Gezicht reinigen

Gezichtsreiniging is een van de belangrijkste stappen in elke huidverzorgings routine. Het is essentieel om alle sporen van vuil, olie en make-up van je gezicht te verwijderen, zodat je huid kan ademen en goed kan functioneren.

Je poriën

Reinigen helpt ook om poriën te ontstoppen en zich te ontdoen van dode huidcellen of onzuiverheden die acne en andere huidproblemen veroorzaken. Als je je gezicht niet regelmatig reinigt, kunnen het vuil en de talg zich ophopen en mee-eters eb puistjes veroorzaken.

Er zijn veel verschillende soorten gezichtsreinigers verkrijgbaar, dus het is belangrijk er een te vinden die geschikt is voor je huidtype. Gel of schuimreinigers zijn het beste voor de vette huid, terwijl crème- of melkreinigers ideaal zijn voor de droge huid. 

 

SUPERTIP:
Je gezicht als een professional reinigen? Gebruik dit =>

 

Dit gaat er verkeerd bij het reinigen

Met het afhalen van de make-up gaat in de regel nog veel fout. Een aantal van deze fouten hebben we op een rijtje gezet.

  1. Veel vrouwen laten de make-up removerpads niet inwerken. Ze vegen er even mee over de ogen en denken dat ze dan al voldoende gereinigd hebben. Maar de removerpads moeten juist even inwerken. Het is de bedoeling dat je ze even op je ogen laat liggen en dan pas met de pads voorzichtig over je ogen wrijft. Dan heb je ook direct minder kans op je wimpers en je huid te beschadigen.
  2. Make-up reinigingsdoekjes worden nog veel te veel gebruikt. Je denkt dat je de huid goed gereinigd hebt, maar dat is dus niet zo doordat de doekjes zelf ook weer een laag achterlaten. Bovendien bevatten deze doekjes ook nog eens ontzettend veel chemicaliën.
  3. Zelfs met de make-up remover worden er fouten gemaakt. Deze worden namelijk vaak gebruikt voor het complete gezicht, van de oogmake-up tot aan de foundation. Maar dit is dus helemaal verkeerd. Ook je gezicht vraagt om verschillende manieren van verzorging. Je gebruikt bijvoorbeeld een zachte reinigingsgel voor je ogen en een reinigingsmelk voor de huid.
  4. Vaak worden er nog wattenbolletjes gebruikt voor het reinigen van het gezicht. Dit is iets van vroeger en werkt prima voor je gezicht, maar is gevaarlijk bij je ogen. Wattenbolletjes laten kleine vezels achter, waardoor je ogen kunnen beschadigen.
  5. De huid rondom je ogen is heel erg gevoelig. Vaak wordt er te ruw met de huid rond de ogen omgesprongen, met als gevolg, fijne rimpeltjes.

 

Wat kan je beter wel doen…

  • Je haren kun je het beste in een staart doen, zodat de haarlijn zichtbaar is bij het schoonmaken van je gezicht. Want juist in de haarlijn stapelt zich de meeste make-up op. Dus het is van essentieel belang dat je alle haren uit het gezicht wegneemt.
  • Het gebruik van een serum is zeer aan te raden. Een serum herstelt de huid en geeft je gezicht een frisse, gezonde gloed.
  • Lippenstift wordt vaak als laatste verwijdert, maar deze dient eigenlijk als eerste verwijdert te worden. Lippenstift is erg vet en als deze niet voldoende eraf gehaald wordt kan dit puisten veroorzaken.

 

Mocht je last hebben van de roodheid van puistjes? Lees dan even hier verder…

 

SUPERTIP:
Je gezicht als een professional reinigen? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.