Zo krijg je meer romantiek in je relatie

Wanneer je jaren getrouwd bent is romantiek niet meer prioriteit nummer één. Je bent super comfortabel rondom elkaar geworden en na een tijdje schiet het hierdoor erbij in. Toch hou je ontzettend veel van je partner, ook op romantisch vlak, maar het is gewoon niet meer zo nieuw en fun als dat het was. Wanneer je net bij elkaar bent knuffel en kus je elkaar voortdurend en wil je een relatie waarin je samen oud wordt, dan mag het volgende niet ontbreken in je dagelijks leven.
 

Wanneer je je partner als je beste vriend behandeld en je graag de romantiek terug wilt, om zo weer de perfecte en meest ideale relatie te hebben en houden, zijn de volgende stappen een must!

 

Stap 1

Knuffel 60 seconden. Telkens wanneer jullie elkaar een tijdje niet hebben gezien omdat jij of je partner was werken, of een vriendenavond had zonder jou, knuffel elkaar bij thuiskomst minimaal 60 seconden. Koppels die nog relatief kort bij elkaar zijn doen dit voortdurend, maar na een aantal jaar ebt dit steeds meer weg waardoor je romantisch gezien uit elkaar gaat groeien.

Het kost misschien aardig wat moeite om er continue aan te denken om elkaar aan te raken, maar voor je het weet gaat het vanzelf. Varieer hier ook in: knuffels, kusjes, strelen en schoudermassages. Dit gaat jullie band versterken.

 

Stap 2

Geef je partner complimenten. Complimenten vergroten positieve gevoelens naar je partner toe. Het geeft jezelf niet alleen een goed gevoel, maar ook je partner. Wanneer je partner bijvoorbeeld tegen je zegt: Ik heb zo’n geluk om met jou getrouwd te zijn, je bent geweldig. Dan voel jij je niet alleen geliefd, maar ook dat jullie een sterke liefdevolle band hebben waarin jullie blij met elkaar zijn en elkaar waarderen. Een compliment zit in een klein hoekje: Je ziet er mooi uit in die jas of bedankt dat je in alle drukte de afwas hebt gedaan.

 

Stap 3

Ga voor elkaar. Niet alleen door woorden, maar vooral door acties. Moeite, tijd en gedachten in jullie relatie stoppen om de relatie gezond te houden. Denk maar eens na over hoe jij je partner behandeld en hoe jij het beter zou kunnen doen. Als jullie allebei die moeite doen om elkaar beter te behandelen, zullen jullie opnieuw verliefd worden. Dit geeft niet alleen jullie een meer gezonde relatie, maar ook jullie kinderen zullen hierdoor emotioneel gezonder worden. Kinderen hebben namelijk ook het gevoel nodig dat ze thuis veilig zijn en in een stabiele omgeving leven. Bovendien leren ze van jullie en zullen jullie acties ook meegenomen worden in hun toekomstige relaties.

 

Stap 4

‘Plan’ tijd in om samen te zijn. Liefst doe je dit natuurlijk spontaan, maar als je het onwijs druk hebt is het gewoon veel beter om hier tijd voor in te plannen. Anders komt het er waarschijnlijk niet van. En zo raar is dat ook niet, want vroeger toen jullie nog niet samenwoonde plande je deze tijd ook in. Dit kan al door een wandeling samen te maken, wanneer de kinderen slapen een toetje te delen, een kop koffie samen te drinken zonder dat er een krijsend kind tussen komt of door een filmavond in te plannen. Vergeet niet om ook tijd vrij te maken voor intieme momenten. Zelfs als je geen zin hebt, knuffelen doet namelijk iedereen goed en wie weet waar het jullie brengt. Zet wat kaarsjes neer, ontspannende muziek op..

 

Stap 5

Hou van je partner om wie hij of zij is. Drijven de gewoontes van je partner vaak tot waanzin? Onthoudt dat wanneer jullie een relatie kregen dit misschien wel één van de redenen was waarom jullie samen zijn. Zet de irritaties op zij en kies je strijd. Het heeft werkelijk geen zin om, om elk klein dingetje ruzie te maken. Die strijd draait ook niet om dat kleine dingetje, maar meer om het gebrek aan liefde en te veel stress. Het is daarnaast ook veel slimmer en fijner om je partner te complimenteren wanneer hij het wel allemaal goed doet. Neem dit dan ook niet voor lief, maar toon hem ook dat je het waardeert. Zo creëer je liefde in plaats van haat en nijd.

 

 

Wil je pas echt een spannende avond? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.