Aloe Vera kan je beste vriend zijn! Je hebt wel eens last van iets waar je geen idee van hebt hoe je het moet oplossen of genezen. Naar de dokter gaan doe je ook liever niet en je wilt ook liever geen chemische producten gebruiken om er van af te komen. Als dit het geval is, dan kan Aloe Vera je best friend zijn. In het blad van de plant zit namelijk een soort gel. Deze komt uit het blad wanneer je deze open snijdt. Hieronder deel ik een aantal handige tips waar je Aloe Vera voor kan gebruiken.

 

SUPERTIP:
Haal dit wondermiddel snel in huis!  Gebruik dit => 

 

Wat is Aloe Vera?

Aloë vera is een aloësoort (Aloe barbadensis, aloïnevrije aloë) die gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. De Aloë Vera is het meest bekend om zijn uitwendige en orale gezondheidsvoordelen. Aloë vera zit namelijk boordevol antioxidanten en dat biedt veel voordelen voor het menselijk lichaam.

 

Ontstekingsremmend

Aloë vera bevat aloesine (een antioxidant dat ontstekingsremmende stoffen zijn. Deze helpen de zwelling in de gewrichten te verminderen, waardoor je beter kunt bewegen als je last hebt van bijvoorbeeld artritis.

 

Schaafwonden

Breng ruim voldoende gel op de schaafwond aan en doe hier een eilandpleister op. De gel verlicht de eventuele pijn en versneld het genezingsproces. Dit werkt!

aloe vera

Verbrand door zon, muggenbulten, psoriasis

Vul een ijsklontjes tray met Aloë Vera gel en vries dit in. Deze klontjes zorgen voor een extra verlichting van pijn, roodheid en jeuk. Je kunt ze gewoon direct op de huid leggen.

 

Masker tegen roos

Meng een eetlepel citroensap met twee eetlepels Aloë Vera gel en breng het aan op de haaraanzet net zoals je een haarmasker zou aanbrengen. Laat het 30 minuten intrekken en spoel het dan uit.

 

Verminderen van puistjes

Breng de pure Aloe Vera gel aan op je gezicht na het reinigen van je gezicht. Een dun laagje is meer dan voldoende en laat het vervolgens intrekken.

 

Pluizig haar

Breng een kleine hoeveelheid op vochtig haar aan. Dit werkt niet alleen tegen pluizig haar, maar geeft het haar ook een mooie glans en maakt het zacht.

 

Striae

De genezende en verzachtende werking van Aloë Vera is zeer effectief bij het voorkomen en verwijderen van striae. De gel stimuleert namelijk de celgroei waardoor striae weer verminderd wordt. Breng pure Aloë Vera gel aan op de plek en masseer dit in. Herhaal dit dagelijks.

 

Droge voeten

Meng 4 eetlepels Aloë Vera gel met 2 eetlepels citroensap. Smeer het mengsel over de hele voet en laat dit 10 minuten intrekken. Spoel het vervolgens af met warm water. Het resultaat? Baby zachte voeten!

 

SUPERTIP:
Haal dit wondermiddel snel in huis!  Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.