Roestplekken verwijderen? Wanneer metaal wordt blootgesteld, begint het vaak te roesten. Als het niet behandeld wordt, kan roest bijvoorbeeld je auto aanvreten. Het duurt niet lang of een kleine roestplek op je auto wordt een grote vlek die de doorverkoopwaarde van het voertuig vermindert! Roest kan daarnaast op elk metaal soort ontstaan. Daarom hebben wij hieronder een aantal handige tips gedeeld om roestplekken te verwijderen.

Roestplekken verwijderen? Bewonder de tips…

Gebruik huishoudelijke voorwerpen:

ketchup en Coca-Cola bevatten zuren die kunnen helpen roestvlekken te verwijderen. Deze methode is vooral handig om roestvlekken van chromen bumpers te verwijderen. Breng gewoon wat ketchup of Coca-Cola op de roestvlek aan met een tandenborstel en schrob met ronddraaiende bewegingen. Spoel het daarna af.

SUPERTIP:
Op zoek naar een wondermiddel tegen roest? Gebruik dit =>

Roestplekken verwijderen met citroensap en zout

Je hebt niet veel nodig om roestvlekken op zelfs de hardste stenen of betonnen oppervlakken aan te pakken. Meng gewoon gelijke delen citroensap en zout in een kom tot je een pasta hebt, breng die met een doek op de vlek aan, wacht 30 minuten en spoel dan af met water. Herhaal indien nodig.

roestplekken verwijderen

Roestplekken verwijderen met witte azijn

Breng onverdunde witte azijn op de roest aan. Het hoge zuurgehalte van witte azijn maakt dit een van de beste natuurlijke middelen om te gebruiken bij het verwijderen van roestvlekken op metalen voorwerpen. De truc is om het lang genoeg te laten intrekken.

Roestplekken verwijderen met zuiveringszout en water

Een andere goede optie om metalen voorwerpen schoon te maken is een pasta gemaakt van zuiveringszout en water. Meng gelijke delen van elk tot je een dikke pasta hebt, breng dit aan op je verroeste gereedschap of andere verroeste voorwerpen. Laat het drogen en boen dan de opgedroogde pasta weg met een oude lap of borstel. Je zult misschien verbaasd zijn hoe gemakkelijk deze methode roestvlekken verwijdert op metalen oppervlakken.

Roestplekken verwijderen met nagellak remover

Een andere tip die je kunt proberen is het gebruik van nagellak remover. Het hoge aceton gehalte maakt nagellak remover tot een effectief oplosmiddel om roestvlekken te verwijderen van metalen oppervlakken. Zorg er wel voor dat de nagellak remover niet in contact komt met verf. En maak de metalen voorwerpen altijd na gebruik van aceton schoon met water en een schone doek.

SUPERTIP:
Op zoek naar een wondermiddel tegen roest? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.